Days of Our Likes

Tue
12
Apr

Days of Our Likes #13 :Το WestSide Festival αρχίζει να φέρνει πίσω στην Πάτρα την μουσική της αίγλη

«Να πούμε και δυο σοβαρά πράγματα»…, ήταν γύρω στις δέκα και ο Σεραφείμ των Night Knight από το Stage του Συνδετήρα την δεύτερη μέρα του WestSide,  παρακινούσε εν ολίγοις να στηριχθούν οι τοπικές προσπάθειες, φέρνοντας στην επιφάνεια κάτι που όλοι όσοι αγάπησαν και παρακολούθησαν από κοντά, την indie/ εναλλακτική σκηνή της Πάτρας, τους πονούσε.

Thu
24
Mar

Days of Our Likes #12 : Εθελοντισμός και χαρά

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε μια αγγελία της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ που έχοντας ως βάση μερικές σειρές ας το πούμε «κώδικα» εν συντομία, σε προέτρεπε αν γνώριζες τι ήταν αυτό που βλέπεις να επικοινωνήσεις μαζί τους γιατί είσαι ο άνθρωπός τους ή για να το θέσω πιο σωστά ο εθελοντής τους, σε κάποια διαδικτυακή εφαρμογή. Ήταν μόνο μια από τις πολλές «ευκαιρίες» που μπορείς να συναντήσεις τα τελευταία χρόνια και που σου δίνουν την δυνατότητα να δουλέψεις αμισθί για κάποιον.

Fri
29
Jan

Days of Our Likes #11: Η Ισορροπία του Nash και η ανισορροπία των επιχειρημάτων μας

«Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου  ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας. Έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε μια  δύσκολη συγκυρία και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση. Δέχτηκε τη σκληρή και απολύτως δογματική κριτική ανθρώπων που, ως επί το πλείστον, δεν την έχουν παρακολουθήσει.

Sat
23
Jan

Days of Our Likes #10 : Αγρότη πάτα το κουμπί, η κάμερα γράφει

Τελευταία οι λέξεις  που είναι της μόδας στον μικρόκοσμό μου- και όχι μόνο- είναι  «γενιά» και «επανάσταση». Επίσης πολύ ψηλά στην λίστα και η λέξη «καρναβάλι». Και οι τρεις τους έχουν αρχίσει να με ενοχλούν. Αν κάτι τέτοιο ακούγεται λογικό για την τελευταία καθώς πολλοί μπορεί να ενοχλούνται από το μασκάρεμα και την ευκαιρία για αρπαχτή που συμβολίζει για αυτή την πόλη, οι δύο πρώτες αποτελούν ιερές λέξεις για το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του δημόσιου διαλόγου.

Thu
24
Apr

Days of Our Likes #09: Η Μέρα της Αναστάσιμης Μαρμότας

Η μάνα μου συνηθίζει να νηστεύει για «το καλό» της ή  just in case που λέμε, μόνο που "in this case" της στοίχισε, ανέβασε πυρετό και έχασε την λειτουργία της Ανάστασης. Οπότε βρέθηκα στην εκκλησία το θρυλικό αυτό τέταρτο της ώρας (δώδεκα παρά δέκα μέχρι και πέντε) που στοίχειωσε παιδικές ηλικίες, συνοδεύοντας τον πατέρα μου, με την πιτζάμα μέσα από το κουμπωμένο μέχρι πάνω Μοντγκόμερυ.

Thu
20
Mar

Days of Our Likes #08: Μία από αυτές τις μέρες

Όταν ο Η. βγήκε από την κεντρική πόρτα των γραφείων της εταιρείας που εργαζόταν, είχε ήδη βραδιάσει. Είχε περάσει όλη την ημέρα  στο γραφείο  και τώρα ένιωθε μια ένταση που ήθελε με κάποιο τρόπο να ξεφορτωθεί. Αποφάσισε να περπατήσει μέχρι το σπίτι αντί να πάρει ταξί όπως συνήθιζε. Περπατώντας άρχισε να νιώθει αδιαθεσία. Την ίδια απροσδιόριστη αδιαθεσία που είχε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και  πάσχιζε να την κρύψει για να μην δείξει αδυναμία στους συναδέλφους του.

Thu
27
Feb

Days of Our Likes #07: Αυτή είναι μια άλλη μέρα

Μέσα στο Opel cadett ο Ζ. οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα κοιτώντας νευρικά συνεχώς τους καθρέπτες του, ενώ μπροστά του οι μπάρες του σταθμού διοδίων όλο και ζύγωναν. «Μπορώ να το κάνω …μπορείς να το κάνεις ναι!» άκουσε να λέει στον εαυτό του σαν κασέτα αυτοβελτίωσης, καθώς τώρα έκοβε ταχύτητα, σταματώντας μερικά εκατοστά από το μπροστινό αυτοκίνητο. Είχε χρόνο να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε περιπολικό παρκαρισμένο στην άκρη και να ζυγίσει τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου.

Thu
06
Feb

Days of Our Likes #06: Οι σανίδες της οργής

“ Κατέβηκα μια βόλτα στην γειτονιά τις προάλλες. Το  Σαββατοκύριακο μόλις είχε μπει αλλά δεν πίστευα ότι θα έχει κόσμο. Είχα δίκιο και με έπιασε κατήφεια βλέποντας τα συνοικιακά μαγαζιά κλειστά και τους σκεϊτάδες στον κόσμο τους να πίνουν στην πλατεία. Άρχισα να βγάζω μερικές φωτογραφίες με το κινητό μου τους τοίχους με τα γκραφίτι. Δεν υπήρχε λόγος, έτσι απλά το έκανα. Το τρένο περνούσε εκείνη την στιγμή λίγο πιο κάτω. Προσπάθησα να το φωτογραφίσω  εν κινήσει καθώς ο ήχος του πάνω στις ράγες έσπαγε την ρουτίνα.

Thu
16
Jan

Days of Our Likes #05: Η Απαγωγή

Counter-clock wise, open your eyes

 Play it backwards, spin it faster

God lived like a devil dog, a goddam mad mad dog

You all right, mad dog?

Wed
18
Dec

Days of Our Likes #04: Days with benefits

Ο Γ. στριφογύριζε στο κρεβάτι του όλο το βράδυ και γύρω στις 7 το πρωί, με τον ύπνο του να χάνει την μάχη με αυτό το βάρος που τον καταπλάκωνε, πέταξε τα σκεπάσματα και έκατσε στο κρεβάτι σταυροπόδι. Δέκα λεπτά μετά άκουσε το ξυπνητήρι να τον προστάζει να σταθεί στα πόδια του και έτσι παλεύοντας με την πρωινή ζαλάδα έφτασε στο μπάνιο. Ακούμπησε τα χέρια του στον νιπτήρα και κοιτάζοντας τον καθρέφτη είδε τα χείλη του να κινούνται.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Days of Our Likes