Design

Mon
19
Sep

Τι σχέση έχει το House of Cards, το Θιβέτ και η Μάνταλα ;

Ποιος είπε πως το να βλέπεις μια τηλεοπτική σειρά είναι χαμένος χρόνος; Πρόσφατα ανακάλυψα την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά House of cards. Ναι ξέρω, άργησα πολύ! Αρκετοί φίλοι που την παρακολουθούσαν μανιωδώς ,την κατέτασσαν στις must σειρές που πρέπει να δεις. Έ αυτό ήταν. Δεν άργησα να κολλήσω και εγώ. Το θέμα μας όμως, δεν είναι η σειρά και ούτε πρόκειται να γράψω κάποια κριτική για την σειρά. Αυτό το αφήνω στον έμπειρο συντάκτη του presspop.gr Kώστα Νταλιάνη.

Mon
18
Apr

Pavone di Mario: Πουκάμισο όπως το φαντάζεσαι

Επισκεφθήκαμε τον Μάριο Παγώνη στο κατάστημα του στο κέντρο της Πάτρας, το πρόσωπο πίσω από τα πουκάμισα επί παραγγελία Pavone Di mario, για να μας μιλήσει για τη προσπάθεια του και για πουκάμισα!

 

- Καταρχάς, πως προέκυψε η ιδέα για πουκάμισα επί παραγγελία;

Tue
29
Mar

DIY | Do It Yourself

Πριν από λίγο καιρό είχαμε ζητήσει απο 4 φίλες και αναγνώστριες του Presspop.gr να μας στείλουν την αγαπημένη τους DIY κατασκευή. To concept πολύ απλό! Τους ζητήσαμε να μας στείλουν είτε μια κατασκευή που έχουν φτιάξει οι ίδιες, είτε μια κατασκευή που έχουν δει στο ίντερνετ και τους άρεσε. Το θέμα δεν είχε περιορισμούς γι’αυτό παρακάτω θα δείτε από χειροποίητα ρούχα, μέχρι χειροποίητα σουβερ!

Sat
26
Mar

Επαγγελματικές Κάρτες που Ξεχωρίζουν!

Πάει λίγος καιρός απο την τελευταία φορά που ανέβηκε άρθρο στο Design. Όχι δεν σταμάτησε η στήλη ούτε το ενδιαφέρον μας γύρω από το design! Απλά, με όλα αυτα που συμβαίνουν γύρω μας πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ο χρόνος είναι λίγος. Αλλά όλοι γνωριζούμε, κι αν όχι όλοι δεν πειράζει, πως η τέχνη σε περιόδους κρίσης ακμάζει και δεν παρακμάζει όπως κάθε τι άλλο γύρω μας! Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το Design κάνει την επανεμφάνισή του με ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο για να δώσει έμπνευση για δημιουργία.

Το θέμα μας: Επαγγελματικές κάρτες.

Mon
25
Jan

MICKEYPHON το διαδραστικό γλυπτό του Mickey Mouse

Το MICKEYPHON είναι ένα διαδραστικό οπτικοακουστικό κινητικό γλυπτό, εμπνευσμένο απο τον Mickey Mouse και δημιουργήθηκε από την ομάδα Pangenerator για την Disney. To γλυπτό ακούει τους ήχους από τον περιβάλλοντα χώρο, περιστρέφεται προς την πηγή του ήχου, παίρνει δείγματα και δημιουργεί ρυθμικά μοτίβα βασισμένα σε αυτούς. Προκαλεί παιδιά και μεγάλους να πειραματιστούν δημιουργώντας ήχους με τη φωνή τους, χτυπώντας τα χέρια τους ή χρησιμοποιώντας τα όργανα που τους παρέχουν.

Sat
09
Jan

Συσκευασίες που μαγνητίζουν το βλέμμα #Part_2

To δεύτερο μέρος του packaging design εντυπωσιάζει με συσκευασίες που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για το design και τα πρωτοποριακά υλικά τους.    

 


► Helleo φυσικά σαπούνια, till noon studio

Τα φυσικά σαπούνια δημιουργήθηκαν με αγάπη και μια σταγόνα από παρθένο ελαιόλαδο. H συσκευασία βραβεύτηκε από την ΕΒΓΕ

Tue
05
Jan

Συσκευασίες που μαγνητίζουν το βλέμμα #Part_1

Ο σχεδιασμός συσκευασίας (packaging design) αποτελεί έναν πολύ σημαντικός παράγοντα στις μέρες μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως μια συσκευασία δεν είναι απλά ένα κουτί ή μια τσάντα μέσα στην οποία συσκευάζεται ή μεταφέρεται ένα προϊόν. Ένα ωραίο σχέδιο, αλλά και η χρήση ποιοτικών υλικών, θα τραβήξει την προσοχή του καταναλωτή και θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο προϊόν. Αυτόματα λοιπόν, το προϊόν ξεχωρίζει ανάμεσα σε μια πληθώρα ανταγωνιστών, ο καταναλωτής αναζητά περισσότερες πληροφορίες και στο τέλος πείθεται να το αγοράσει.

Sun
03
Jan

Εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Το Pornhub βρήκε τη λύση!

Το Pornhub πρωτοτυπεί δημιουργώντας μια εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσω μιας φορητής συσκευής. Η συσκευή αυτή αναφέρεται ως "Wankband "και είναι πιθανότατα η πρώτη συσκευή που στοχεύει σε "άλλες" συνήθειες. Η ζώνη, η οποία φοριέται γύρω από τον καρπό μετράει τις φορές που κάποιος χρήστης αυτοϊκανοποιείται. Η συσκευή περιέχει ένα μικρό βαρίδι, το οποίο κινείται ανάλογα με την κίνηση του χεριού (στην προκειμένη περίπτωση πάνω-κάτω) και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Tue
29
Dec

10 Εξαιρετικά Παραδείγματα Έργων Τέχνης από Χαρτί

H πρωτοποριακή χρήση του χαρτιού σε έργα τέχνης, μπορεί να δώσει ζωή στα σύγχρονα σχέδια. Μπορεί να ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο, αλλά η αγάπη μας την χάρτινη τέχνη (paper art) δεν έχει μειωθεί καθόλου. Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν πως για να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης τα έργα του απατούνται εξειδικευμένα εργαλεία ή πανάκριβα υλικά. Κάποιες φορές αυτό είναι αλήθεια, και κάποιες άλλες όχι. Τα έργα που ακολουθούν έχουν δημιουργηθεί σχεδόν από το τίποτα, ή καλύτερα με χαρτί, ψαλίδι ή κοπίδι.

Tue
08
Sep

Πάνος Αντωνόπουλος: Ένας νέος καλλιτέχνης με όραμα

Μια σύγχρονη ματιά γύρω από την τέχνη μας μεταφέρει ο Πάνος Αντωνόπουλος μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί του. Μας μίλησε για τα έργα του, τις επιρροές του αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον. Συνομιλώντας μαζί του διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν καλλιτέχνη διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με προσωπικό όραμα και καλλιτεχνικές ανησυχίες που ξεπερνούν τα στερεοτυπικά πρότυπα της τέχνης. Η πεποίθηση του είναι ότι η μοντέρνα τέχνη οφείλει να είναι επιθετική και προκλητική ανεξάρτητα από τη δομή και το θέμα της, αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο στα έργα του.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Design