Αφιερώματα/Συνεντεύξεις

Fri
12
May

Notowns: Οι μπάντες φτιάχνονται στα lives και τους δίσκους

Οι Notowns εισέβαλαν δυναμικά στην εγχώρια εναλλακτική σκηνή με την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους, με τίτλο ''Joyride''. Ένας δίσκος που συνδυάζει κλασσικές post punk φόρμες με την έντονη χορευτική διάθεση. Ένας δίσκος γεμάτος ενέργεια, φτιαγμένος από νέους και απευθύνεται πτωτίστως σε νέους. Η μουσική τους εναντιώνεται στις βίαιες επιθέσεις που δεχόμαστε όλοι καθημερινά. Η κυκλοφορία του album αποτέλεσε την αφορμή για να έχουμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί τους.

 

Wed
12
Apr

Johnny Labelle : Ο τίτλος του album μεταδίδει ένα αθώο και τρυφερό συναίσθημα

Ο καινούργιος δίσκος του Johnny labelle με τίτλο ''May Your Dreams Come True'' κυκλοφόρησε πρόσφατα αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Ένας δίσκος τελείως διαφορετικός από ότι μας έχει συνηθίσει η εγχώρια εναλλάκτική σκηνή. Αυτό από μόνο του μας προκάλεσε το ενδιαφέρον να επικοινωνήσουμε μαζί του, συζητώντας για το νέο δίσκο και τη μουσική σκηνή γενικότερα.

 

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές του νέου album ‘’May Your Dreams Come True’’ σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σου;

Fri
24
Mar

Underground Diamonds :: January - February 2023

Ακόμα μια χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά καθώς υπάρχουν πολλές και καλές κυκλοφορίες, με αποτέλεσμα να υπήρξε δίλημμα για τα άλμπουμ που θα παρουσιάζονταν στην παρούσα στήλη του πρώτου διμήνου του 2023. Καλή ακρόαση!

1 // GHOST WOMAN - ANNE,IF

Fri
17
Feb

Underground Diamonds - Best Of 2022

Για πολλούς το 2022 ήταν μια πολύ καλή μουσική χρονιά με πάρα πολλούς καλούς δίσκους, που προέρχονταν όχι μόνο από πρωτοεμφανιζόμενα ή σχετικά νέα συγκροτήματα, αλλά και παλιά γνώριμα τα οποία μας εξέπληξαν ευχάριστα. Ανέκαθεν για τους περισσότερους μουσικόφιλους, η ανάγνωση των best of λιστών της χρονιάς που ανακοινώνονταν στα εγχώρια - ξένα μουσικά sites, ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία.

Tue
31
Jan

Bonnie Nettles: Αυτή τη περιοδεία τη θέλουμε πολύ

Οι The Bonnie Nettles είναι από τα πλέον ανερχόμενα συγκροτήματα του εγχώριου κιθαριστικού ήχου. Καταφέρνουν να συνδυάζουν τη ψυχεδέλεια με έντονους groovy ρυθμούς, δημιουργώντας ένα προσωπικο ηχητικό χαρμάνι. Το ντεμπούτο τους album κυκλοφόρησε το 2020 και πλέον η μπάντα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει καινούργιο υλικό. Παράλληλα οργώνει την Ελλάδα με την περιοδεία της, που θα την φέρει στην Πάτρα στις 20 Φεβρουαρίου στη Frida.

 

Wed
25
Jan

Underground Diamonds :: November - December 2022

Το 2022 κλείνει σταθερά με εξίσου πολύ καλές κυκλοφορίες, οι οποίες μερικές φορές λόγω του ότι κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες του χρόνου, συνήθως δεν τις βρίσκουμε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ήταν μια πολύ πλούσια μουσική χρονιά, ίσως από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και το νέο έτος. Καλή ακρόαση!


1 // HELEN GANYA - POLISH THE MACHINE

Mon
16
Jan

Maxwell Frazer (aka Maxi Jazz), 14 June 1957-23 December 2022

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Mon
12
Dec

Tango With Lions: Είμαι τυχερή που έχω συνεργαστεί με πολλούς καλούς μουσικούς

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε η τέταρτη δισκογραφική δουλειά της Tango With Lions και την Παρασκευή 16/12 θα παρουσιαστεί ζωντανά στην Πάτρα, στη σκηνή του Συνδετήρα. Αυτ΄ρε ήταν οι αφορμές για να μιλήσουμε με την Κατερίνα Παπαχρήστου, τη δημιουργό που βρίσκεται πίσω από το project Tango With Lions.

 

 

 

Fri
25
Nov

Underground Diamonds :: September - October 2022

Το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου παρέμεινε σε δυνατή τροχιά καθως πλέον εκτός από τα νέα, ολοένα και παλιότερα συγκροτήματα επιστρέφουν με δισκογραφικές δουλειές. Suede, The Afghan Whigs, The House Of Love, The Godfathers, Pixies είναι μόνο κάποια από τα παραπάνω ονόματα. Ας δούμε όμως και ορισμένες πιο άγνωστες κυκλοφορίες που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

1 // A SLICE OF LIFE - TABULA RASA

Tue
08
Nov

Bazooka: Έχουμε φτιάξει ένα δικό μας μουσικό κόσμο

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Αφιερώματα/Συνεντεύξεις