Αφιερώματα/Συνεντεύξεις

Wed
17
Apr

P.Thomas: Τα συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη επιρροή μου

Ο P.Thomas κυκλοφόρησε από την Inner Ear το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο ''Souvenirs Of A Past Life''. Ένας δίσκος κυρίως που πειραματίζεται με τον ηλεκτρονικό ήχο, αλλά που ταυτόχρονα διαπερνάται από ένα έντονο rock / punk feeling. Αυτή ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε μαζί του, τόσο για τον δίσκο, όσο και γενικότερα για τη μουσική σκηνή του σήμερα.

 

 

Mon
25
Mar

Underground Diamonds :: January - February 2023

Αρκετά δυναμικά ξεκίνησε η χρονιά με την επιστροφή των Sleater Kinney και το δεύτερο άλμπουμ των Smile να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας στις αρχές του Ιανουαρίου ενώ μετά από χρόνια κυκλοφόρησαν δίσκο οι Grandaddy. Πάμε όμως να δούμε ένα - ένα τα πρώτα underground diamonds για τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Καλή ακρόαση!1. // THE BV'S - TAKING PICTURES OF TAKING PICTURES

Tue
19
Mar

Underground Diamonds - Best Of 2023

Άλλη μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως αρκετά καλή, με κυκλοφορίες από πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα έως επανεμφανίσεις συγκροτημάτων (βλέπε Blur, Depeche Mode).

Mon
29
Jan

Underground Diamonds :: November - December 2023

Τελευταίο άρθρο για τις κυκλοφορίες του 2023, ενός έτους που κυκλοφόρησαν και πάλι αρκετοί πολύ καλοί δίσκοι. Αν και οι περισσότερες Best Of λίστες κλειδώνουν προς τα τέλη Νοεμβρίου, ο τελευταίος και καταϊδρωμένος μήνας του χρόνου μας επιφυλάσσει σχεδόν πάντα κάποιες εκπλήξεις. Καλή ακρόαση! 

1. // WINGS OF DESIRE - LIFE IS INFINITE

Fri
01
Dec

Underground Diamonds :: September - October 2023

Παρότι πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς, υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι δίσκοι και αυτό το δίμηνο, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την επιλογή των κυκλοφοριών που συνοδεύουν τη στήλη. Καλή ακρόαση!

1. // PIP BLOM - BOBBIE

Wed
01
Nov

Οι 33 Lovers είναι αποτέλεσμα μίας υπαρξιακής και ενδοσκοπικής περιόδου

Στα ράφια των δισκοπωλείων βρίσκεται ήδη το ντεμπούτο των 33 Lovers με τίτλο ''Ghost Flower''.Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, πλούσιο σε συναισθήματα και με τραγούδια φτιαγμένα να αγαπηθούν πολύ. Πίσω από τους 33 Lovers βρίσκεται ο Στράτος Κύρης, ένας δημιουργός που τον γνωρίσαμε ως μέλος των Monovine. Με αφορμή την κυκλοφορία του album είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.

Mon
02
Oct

Underground Diamonds :: July - August 2023

Ιούλιος και Αύγουστος είναι το πιο χαλαρωτικό για τους περισσότερους δίμηνο της χρονιάς και ίσως αυτό με τις λιγότερες κυκλοφορίες. Ας δούμε πέντε δίσκους που τράβηξαν την προσοχή μας. Καλή ακρόαση!

1 // TREEBOY & ARC - NATURAL HABITAT

Mon
24
Jul

Underground Diamonds :: Μay - June 2023

Έχοντας φτάσει στα μισά του καλοκαιριού η μεγάλη ποικιλία συναυλιών και φεστιβάλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μουσικοφίλων αυτή την περίοδο. Παράλληλα και οι κυκλοφορίες είναι αρκετές. Καλή ακρόαση!

1 // MAGIC WANDS - SWITCH

Wed
21
Jun

Οι Green Was Greener εμπνεύστηκαν από τη ''Θεία Κωμωδία''

Στα ράφια των δισκοπωλείων βρίσκεται πλέον ο δεύτερος δίσκος των Green Was Greener με τίτλο ''Love Divine''. Αρκετά διαφορετικό από το ντεμπούτο τους, δίνει έμφαση στη χρήση των synths και χρησιμοποιεί λιγότερες κιθάρες. Παράλληλα ετοιμάζονται να ανοίξουν τη συναυλία των Arctic Monkeys στην Αθήνα, στα πλαίσια του Release Festival. Για όλα αυτά μας μιλάει ο Θωμάς Στρατάκης, που είναι η ψυχή του project.

 

 

Sat
03
Jun

Underground Diamonds :: March - April 2023

Το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου είχε εξίσου ενδιαφέρον σε κυκλοφορίες όπως και το πρώτο δίμηνο του έτους. Οι Depeche Mode εξέπληξαν αρκετούς με το Memento Gori, οι γερόλυκοι Mudhoney συνεχίζουν να ροκάρουν, οι Pulp ανακοίνωσαν καλοκαιρινή περιοδεία, ενώ επανέρχονται με δίσκο οι Blur έπειτα από οκτώ χρόνια. Καλή ακρόαση!

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Αφιερώματα/Συνεντεύξεις