Αφιερώματα/Συνεντεύξεις

Fri
01
Dec

Underground Diamonds :: September - October 2023

Παρότι πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς, υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι δίσκοι και αυτό το δίμηνο, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την επιλογή των κυκλοφοριών που συνοδεύουν τη στήλη. Καλή ακρόαση!

1. // PIP BLOM - BOBBIE

Wed
01
Nov

Οι 33 Lovers είναι αποτέλεσμα μίας υπαρξιακής και ενδοσκοπικής περιόδου

Στα ράφια των δισκοπωλείων βρίσκεται ήδη το ντεμπούτο των 33 Lovers με τίτλο ''Ghost Flower''.Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, πλούσιο σε συναισθήματα και με τραγούδια φτιαγμένα να αγαπηθούν πολύ. Πίσω από τους 33 Lovers βρίσκεται ο Στράτος Κύρης, ένας δημιουργός που τον γνωρίσαμε ως μέλος των Monovine. Με αφορμή την κυκλοφορία του album είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.

Mon
02
Oct

Underground Diamonds :: July - August 2023

Ιούλιος και Αύγουστος είναι το πιο χαλαρωτικό για τους περισσότερους δίμηνο της χρονιάς και ίσως αυτό με τις λιγότερες κυκλοφορίες. Ας δούμε πέντε δίσκους που τράβηξαν την προσοχή μας. Καλή ακρόαση!

1 // TREEBOY & ARC - NATURAL HABITAT

Mon
24
Jul

Underground Diamonds :: Μay - June 2023

Έχοντας φτάσει στα μισά του καλοκαιριού η μεγάλη ποικιλία συναυλιών και φεστιβάλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μουσικοφίλων αυτή την περίοδο. Παράλληλα και οι κυκλοφορίες είναι αρκετές. Καλή ακρόαση!

1 // MAGIC WANDS - SWITCH

Wed
21
Jun

Οι Green Was Greener εμπνεύστηκαν από τη ''Θεία Κωμωδία''

Στα ράφια των δισκοπωλείων βρίσκεται πλέον ο δεύτερος δίσκος των Green Was Greener με τίτλο ''Love Divine''. Αρκετά διαφορετικό από το ντεμπούτο τους, δίνει έμφαση στη χρήση των synths και χρησιμοποιεί λιγότερες κιθάρες. Παράλληλα ετοιμάζονται να ανοίξουν τη συναυλία των Arctic Monkeys στην Αθήνα, στα πλαίσια του Release Festival. Για όλα αυτά μας μιλάει ο Θωμάς Στρατάκης, που είναι η ψυχή του project.

 

 

Sat
03
Jun

Underground Diamonds :: March - April 2023

Το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου είχε εξίσου ενδιαφέρον σε κυκλοφορίες όπως και το πρώτο δίμηνο του έτους. Οι Depeche Mode εξέπληξαν αρκετούς με το Memento Gori, οι γερόλυκοι Mudhoney συνεχίζουν να ροκάρουν, οι Pulp ανακοίνωσαν καλοκαιρινή περιοδεία, ενώ επανέρχονται με δίσκο οι Blur έπειτα από οκτώ χρόνια. Καλή ακρόαση!

Fri
12
May

Notowns: Οι μπάντες φτιάχνονται στα lives και τους δίσκους

Οι Notowns εισέβαλαν δυναμικά στην εγχώρια εναλλακτική σκηνή με την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους, με τίτλο ''Joyride''. Ένας δίσκος που συνδυάζει κλασσικές post punk φόρμες με την έντονη χορευτική διάθεση. Ένας δίσκος γεμάτος ενέργεια, φτιαγμένος από νέους και απευθύνεται πτωτίστως σε νέους. Η μουσική τους εναντιώνεται στις βίαιες επιθέσεις που δεχόμαστε όλοι καθημερινά. Η κυκλοφορία του album αποτέλεσε την αφορμή για να έχουμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί τους.

 

Wed
12
Apr

Johnny Labelle : Ο τίτλος του album μεταδίδει ένα αθώο και τρυφερό συναίσθημα

Ο καινούργιος δίσκος του Johnny labelle με τίτλο ''May Your Dreams Come True'' κυκλοφόρησε πρόσφατα αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Ένας δίσκος τελείως διαφορετικός από ότι μας έχει συνηθίσει η εγχώρια εναλλάκτική σκηνή. Αυτό από μόνο του μας προκάλεσε το ενδιαφέρον να επικοινωνήσουμε μαζί του, συζητώντας για το νέο δίσκο και τη μουσική σκηνή γενικότερα.

 

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές του νέου album ‘’May Your Dreams Come True’’ σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σου;

Fri
24
Mar

Underground Diamonds :: January - February 2023

Ακόμα μια χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά καθώς υπάρχουν πολλές και καλές κυκλοφορίες, με αποτέλεσμα να υπήρξε δίλημμα για τα άλμπουμ που θα παρουσιάζονταν στην παρούσα στήλη του πρώτου διμήνου του 2023. Καλή ακρόαση!

1 // GHOST WOMAN - ANNE,IF

Fri
17
Feb

Underground Diamonds - Best Of 2022

Για πολλούς το 2022 ήταν μια πολύ καλή μουσική χρονιά με πάρα πολλούς καλούς δίσκους, που προέρχονταν όχι μόνο από πρωτοεμφανιζόμενα ή σχετικά νέα συγκροτήματα, αλλά και παλιά γνώριμα τα οποία μας εξέπληξαν ευχάριστα. Ανέκαθεν για τους περισσότερους μουσικόφιλους, η ανάγνωση των best of λιστών της χρονιάς που ανακοινώνονταν στα εγχώρια - ξένα μουσικά sites, ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Αφιερώματα/Συνεντεύξεις