In The CIty

Fri
28
Oct

Οι Χατζηφραγκέτα, ο Σύριζα και η επανάσταση με σήμα τον φραπέ και το καραφάκι

Οι Χατζηφραγκέτα είναι ένα συγκρότημα-φαινόμενο που παρουσιάστηκε στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα. Με όπλο τον ψευτοεπαναστατικό χαβαλέ και σήμα τον φραπέ, αγαπήθηκε με πάθος από τη γενιά που πλέον δεν καλύπτονταν από την αισθητική του Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Μύκονοοοοος και αναζητούσε αλλού τους νέους της ήρωες. Τους βρήκε στους Χατζηφραγκέτα και στην ρητορική του Αλέξη.

Tue
26
Apr

In The City #20 (Γράμμα σε μία άγνωστη)

Σχεδόν κάθε Σάββατο επιλέγω μουσικές, παρέα με τον Απόστολο Οικονόμου, στο cafe del bar. Όλα αυτά τα χρόνια που ερασιτεχνικά ασχολούμαστε με τα ντιτζεϊλίκια στην Πάτρα έχουν γίνει διάφορα ευτράπελα. Από τα να έχουμε πιει κάτι παραπάνω και να μην μπορούμε να διαλέξουμε το επόμενο κομμάτι, μέχρι να μας πουλήσει κάποιο μηχάνημα και να πρέπει να εφεύρουμε πατέντες για να συνεχίσει να υπάρχει μουσική στη βραδιά. Ευτυχώς για το τελευταίο, η τεχνολογική πρόοδος έχει βοηθήσει αρκετά και πάντα υπάρχει διαθέσιμη επιλογή για να μας σώσει. Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο των d.j.

Sat
23
Jan

In The City #19

Η καρναβαλική περίοδος άρχισε και επίσημα. Αλλά μάλλον δεν σταματά και ποτέ για να λέμε ότι αρχίζει. Συνεχώς βρίσκουμε αφορμές για να το λέμε αυτό. Τελευταία αφορμή είναι τα δρώμενα στα μπλόκα των αγροτών. Ντύνονται Jihadi John με μάσκες του Τσίπρα και των υπουργών του και ως γνήσιοι λούμπεν ελληναράδες ''μαχητές'' αποκεφαλίζουν με χατζάρια από τα Jumbo τον ''αγρότη'' και τον ''κτηνοτρόφο''. Με περίσσεια ευκολία ξεχνούν τι έκαναν οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα πίστευαν στις εύκολες λύσεις και συστρατεύονταν με όποιον τις πρότεινε.

Fri
22
Jan

Το Υπερεγώ Του "Τίποτα"

«Παράξενοι άνθρωποι κάνουν παράξενα πράγματα για παράξενους λόγους» είχε πει κάποτε η Κατερίνα Γώγου.. Μια έκφραση που μου έκανε τρομερή εντύπωση πριν από κάποια χρόνια όταν ξεκίνησα δειλά δειλά να ασχολούμαι με την ποίηση. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ το συγκεκριμένο είδος ποίησης. Παράξενοι άνθρωποι λοιπόν.

Mon
04
Jan

In The City #18

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία πάνω απ'όλα. Οι γιορτές τελείωσαν και εμείς έχουμε μείνει αγκαλιά με τα περιττά κιλά των διακοπών, το αλκοόλ που καταναλώθηκε δίχως μέτρο για άλλη μία φορά και κάποια new year's resolution που προσπαθούμε (;) να εκπληρώσουμε. Λες και αν θέλουμε κάτι, πρέπει να αλλάξει ο χρόνος για να το κάνουμε. Στις γιορτές έπαιξαν διάφορα πάρτυ στη πόλη, άλλα ωραία και άλλα λιγότερο ωραία. Το αδιαχώρητο, πάντως, γίνονταν παντού στην αλλαγή του χρόνου. Λες και όλοι αποφάσισαν να βγουν έξω να το γιορτάσουν.

Thu
26
Nov

Darth Papakaliatius

του Senior Bud

Όσο μυρίζω ακόμα ρούμι που μου έσταζαν βίαια στο στόμα δυο βραδιά πριν, πέφτει στα μάτια μου το κατωθεν έγκυρο στάτους κάνοντας το ξενέρωμα μου πιο ανώμαλο από ποτέ.

Mon
02
Nov

Ντύσου κάμπια και έλα!

Του ''Senior Bud''

Mon
14
Sep

Εβδομαδιαίο Ραπόρτο 14/9

Για την προηγούμενη εβδομάδα.

- Στα πιο μουσικά, νέοι Foals. Τα πουλάρια της Οξφόρδης με ποιμένα τον Γιάννη κυκλοφόρησαν τέταρτο  εξαιρετικό δίσκο.  Επίσης, κυκλοφόρησε ο δίσκος της κομπανίας του Pete και Carl στην επιστροφή των Libertines έπειτα από μια δεκαετία περίπου. Συγκίνηση!

- Porno, η συνέχεια του Trainspotting το 2016 στους κινηματογράφους δια στόματος Danny Boyle.

Sun
26
Jul

In The City #17

Το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη στο μέσον του, αλλά πολλοί δεν έχουμε καταλάβει ότι έχει καν ξεκινήσει. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων εμποδίζουν την καλοκαιρινή ανεμελιά. Βέβαια έχουμε την ανυπόφορη ζέστη να μας κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο και να μας υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού. Και που και που όλο και κάποιος φίλος, μας ενημερώνει ότι θα πάει διακοπές, αποχωριζόμενος το club αυτών που θα παραμείνουν συνεχώς στο κλεινόν άστυ. Τελικά δεν είναι και τόσο άσχημη η καλοκαιρινή Πάτρα.

Tue
24
Feb

In The City #16

Οι ημέρες που πέρασαν ήταν έντονες για όποιον βρίσκονταν στη Πάτρα. Είτε του αρέσει είτε όχι το καρναβάλι, όλοι όσοι βρίσκονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα συμμετέχουν με κάποιο στη καρναβαλική διαδικασία. Η πόλη αλλάζει πρόσωπο και όλοι οι χώροι διασκέδασης προσαρμόζονται στα καρναβαλικά δεδομένα, μέσα στα πλαίσια του χαρακτήρα τους. Προφανώς οι επιλογές είναι πολλές και για κάθε γούστο, εκτός από αυτούς που επιθυμούν κάτι ήσυχο. Το αλκοόλ ρέει σε μεγαλύτερες ποσότητες και γενικότερα υπάρχει πιο έντονο το στοιχείο της διασκέδασης.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο In The CIty