Ταινίες

Wed
29
May

Down By Law

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Με αφορμή την πρόσφατη επανακυκλοφορία του «Down By Law» στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανασύρουμε από τη μνήμη μας, την, προερχόμενη από το μακρινό 1986, θρυλική δημιουργία του ιδιοφυούς αμερικάνου auteur, βασικού πρεσβευτή του ανεξάρτητου σινεμά, μοναδικού ποιητή της απλότητας, υμνητή της ανθρώπινης κατάστασης και της μαγείας της στιγμής, του σπουδαίου Jim Jarmusch.         

Wed
06
Mar

I, Daniel Blake

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Mon
08
Jan

A Sun

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Tue
03
Oct

The Squid and the Whale

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Mon
03
Jul

The Net

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Tue
21
Mar

Incendies

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Αρκετά πριν καταπιαστεί με την ευρύτερη θεματολογία της επιστημονικής φαντασίας («The Arrival», «Blade Runner 2049», «Dune»), ο Γαλλοκαναδός Denis Villeneuve προσέφερε, στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, μία σαφώς πιο προσγειωμένη και ανθρώπινη ταινία. Το «Incendies» («Μέσα από τις Φλόγες» ο ελληνικός τίτλος), παραγωγής 2010, δικαίως αναγνωρίσθηκε και συγκλόνισε, σχεδόν καθολικά.

Wed
01
Feb

Digger

Του Σταμάτη Τζιώλα

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, παραγωγής 2020, αποτελεί ένα στιβαρό κοινωνικό δράμα, με χροιά σύγχρονου γουέστερν, μπολιασμένο με όλα εκείνα τα συστατικά που μετατρέπουν τη θέαση μιας ταινίας σε βιωματική, γεμάτη παλμό και συναίσθημα, εμπειρία.

Tue
22
Nov

In A Better World

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

«Hævnen» στα δανέζικη γλώσσα σημαίνει εκδίκηση. Η ίδια η σκηνοθέτιδα (και συγραφέας) Susanne Bier, η οποία μας είχε δωρίσει παλαιότερα και το εξαίσιο «After The Wedding», δήλωσε ότι προτιμά τον αγγλικό τίτλο («In A Better World») του, γυρισμένου το 2010, κορυφαίου φιλμ της, γιατί αναδεικνύει μία ελπιδοφόρα προοπτική, σε αντιδιαστολή με τον πρωτότυπο τίτλο που εστιάζει στη ρεβανσιστική σκληρότητα.

Mon
05
Sep

Ida

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Η υπέροχη «Ida» του Pawel Pawlikowski (γνωστός επίσης και για το μεταγενέστερο σινεφίλ διαμάντι «Cold War»), παραγωγής 2013, αποτελεί ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό δείγμα της υψηλής δεξιοτεχνίας του πολωνού σκηνοθέτη. Η ταινία αγαπήθηκε για τις πλείστες αρετές της και αγκαλιάσθηκε ένθερμα από κοινό και κριτικούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κινηματογραφικού κόσμου. 

Thu
02
Jun

Climax

Του Σταμάτη Τζιώλα

Ο αμφιλεγόμενος Αργεντινός, μόνιμος κάτοικος Γαλλίας, σκηνοθέτης Gaspar Noé, αποτελεί σαφέστατα μία ιδιάζουσα περίπτωση δημιουργού. Κατά καιρούς έχει χαρακτηρισθεί ως προκλητικός και προβοκάτορας, με αρέσκεια στο να σκανδαλίζει, έχει διχάσει την κριτική, έχει εκθειασθεί αλλά και την ίδια στιγμή διαπομπευθεί για τις ταινίες του, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του περιβόητου «Μη Αναστρέψιμος». 

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Ταινίες