Μουσική

Mon
25
Oct

Prins Obi - The Grasshopper Lies Heavy

Ο Prins Obi κυκλοφορεί το τέταρτο προσωπικό του album και εξ' αρχής μπορούμε να δηλώσουμε ότι είναι η πλέον ''προσωπική'' του δουλειά και ταυτόχρονα ο καλύτερος δίσκος που φέρει το όνομά του. Στο ''The Grasshopper Lies Heavy'' ο Prins Obi δεν διστάζει να εκτεθεί, αποκαλύπτοντας τις πιο ενδόμυχες σκέψεις του, και να τις ντύσει με τις πιο ευφάνταστες μελωδίες του. Εδώ επιστρέφει σε πιο pop, με μία γενικότερη έννοια, φόρμες, με πλείστες αναφορές σε ένα μεγάλο μέρος του φάσματός της.

Tue
19
Oct

Dzingovic - Dzingovic

Ο Θανάσης Dzingovic είναι από τις παλιές καραβάνες της εγχώριας σκηνής. Ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κιθαρίστες με πλούσια δράση και σημαντικές συνεργασίες. Μέλος των Tuflon και των Super Stereo, αλλά και των B-Movies του Παύλου Παυλίδη. Ειδικά η τελευταία του παρουσία ήταν αυτή που του χάρισε μεγάλη αναγνώριση αλλά και έδωσε την ευκαιρία σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό να έρθει σε επαφή με τις ατμοσφαιρικές κιθαριστικές μελωδίες του.

Sun
17
Oct

Underground Diamonds :: July - August 2021

Με μια μικρή καθυστέρηση, παρακάτω οι πέντε προτάσεις της στήλης Underground Diamonds για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Καλή ακρόαση!

Sat
16
Oct

"Swans": Η Rosey Blue παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο!

Η Rosey Blue παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Swans» που θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Sun
10
Oct

"Dzingovic": Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του Θανάση Τζίνγκοβιτς

Δείτε το video clip του τραγουδιού «Θέλω» από το ντεμπούτο album του Θανάση Τζίνγκοβιτς που κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου από τη Veego Records.

Η δημιουργία του video βασίστηκε στο προσωπικό αρχείο του πατέρα του Τζίνγκοβιτς, από ταινίες 8mm και το μοντάζ έχει επιμεληθεί το δημιουργικό Replica Studio που υπογράφει και το εξώφυλλο του δίσκου.

Fri
08
Oct

"The Grasshopper Lies Heavy": O Prins Obi επιστρέφει με νέο album

Το τέταρτο album του Prins Obi είναι ένας δίσκος καραντίνας-κατάθλιψης-απομόνωσης αλλά και ελπίδας-θεραπείας, φτιαγμένος στο σπίτι από τον ίδιο ως one-man-band και ηχογραφημένος κατά την διάρκεια των δύο Αθηναϊκών lockdown διαρκείας.

Ο Prins Obi, εμπνευσμένος από τον Todd Rundgren και τον Stevie Wonder, έγραψε, έκανε την παραγωγή, έπαιξε (με την εξαίρεση μερικών special guests) και ηχογράφησε μόνος του ολόκληρο το νέο του album που σηματοδοτεί την άφιξή του στο σύμπαν της bedroom music και του δίνει την ευκαιρία να πειραματιστεί με νέους ήχους και ιδέες.

Mon
04
Oct

λάμδα: "Η μουσική είναι σαν το ποτάμι που όσο του χτίζεις φράγματα και το τσιμεντώνεις θα φουσκώνει και μια μέρα θα σε πνίξει"

Αν και οι απανταχού μουσικόφιλοι καταρρίπτουν την έρευνα που λέει ότι μετά τα 30 σταματάς να ψάχνεις και να ψάχνεσαι με καινούριες μουσικές (κάτι που φυσικά ισχύει για έναν γενικό και αόριστο μέσο όρο), μπορούν ωστόσο να παραδεχτούν ότι ο δυνητικός ενθουσιασμός φιλτράρεται ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων.

Mon
27
Sep

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament

Οι Manic Street Preachers κυκλοφορούν φέτος το δέκατοτέταρτο album τους, που φέρει τον τίτλο ''The Ultra Vivid Lament''. Μάλιστα καταφέρνουν να ανέβουν στην κορυφή των πωλήσεων των βρετανικών album charts ύστερα από αρκετά χρόνια. Αυτό, μάλλον, δεν είναι μία ένδειξη ότι οι Ουαλοί κυκλοφόρησαν τον καλύερο δίσκο τους στον 21ο αιώνα, αλλά ότι στην αγορά των δίσκων πρωταγωνιστούν μεσήλικες που αγοράζουν τους καινούργιους δίσκους από τα αγαπημένα συγκροτήματα που είχαν στα νεανικά τους χρόνα.

Thu
23
Sep
Εικόνα Mimis Plessas

Κυκλοφόρησε το 11o τεύχος του Lung!

«Αργήσαμε αλλά τα καταφέραμε», θα μπορούσε να είναι ένας κατάλληλος τίτλος για αυτή την είδηση, μιας και μετά από μεγάλη καλοκαιρινή παύση το έντυπο μουσικό fanzine Lung επέστρεψε με μια λεκτική και ηχητική πολυφωνία που διοχετεύεται σε 98 σελίδες.

Tue
21
Sep

Νέο video από τον Jef Maarawi

O Jef Maarawi παρουσιάζει το video για το κομμάτι "Consume Me", που περιέχεται στο νέο του album "TERRA PAPAGALLI".

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Μουσική