Μουσική

Fri
22
Sep

Public Image Limited - End Of World

Ο Johnny ''Rotten'' Lydon είναι ένας άνθρωπος απόλυτα συνυφασμένος με το punk και το post punk. Για το punk χρειάστηκε ο ένας και μοναδικός δίσκος των Sex Pistols για να τα καταφέρει. Το ''Never Mind The Bollocks Here's The Sex Pistols'' καθόρισε όσα λίγα album την ιστορία της μουσικής και τίποτα δεν ήταν το ίδιο μετά την κυκλοφορία του. Πολύ πιθανόν να μην είναι ο καλύτερος punk δίσκος, αλλά σίγουρα ήταν ο πλέον επιδραστικός. Η παρουσία των Sex Pistols ήταν βραχύβια, μιας και οι καταχρήσεις αλλά και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη μπάντα τους οδήγησε στο τέλος.

Wed
20
Sep

Sundayman - Melodyssey

Ο Sundayman επιστρέφει με τον πέμπτο του προσωπικό δίσκο, που φέρει τον τίτλο ''Melodyssey''. Ένας δίσκος που τον βρίσκει να πειραματίζεται με τα αναλογικά synths και να βουτάει σε έναν ωκεανό ηλεκτρονικών ήχων. Η αλλιώς είναι η δική του μελωδική Οδύσσεια προς αναζήτηση της προσωπικής του Ιθάκης, για να αποδώσουμε σε ελεύθερη μετάφραση τον τίτλο του album. Το ''Melodyssey'' δεν είναι ένας χορευτικός ηλεκτρονικός δίσκος.

Tue
19
Sep

"Μελαγχολία": Nέο video clip από τους My Wet Calvin λίγο πριν το "Αγοραφοβικό" φεστιβάλ

Το “Melancholie”, αρχικά ερμηνευμένο από τους Γερμανούς Die Bambis, ήταν τεράστια επιτυχία στην χώρα μας το 1965 από τον Peppino Di Capri, τόσο μεγάλη που μάλιστα το τραγούδησε ο ίδιος και στα Ελληνικά. Οι στίχοι «Μελαγχολία του Σεπτέμβρη…» αποτυπώνουν με ακρίβεια το ελληνικό πνεύμα μετά το πέρας του καλοκαιριού και των διακοπών. Η έναρξη των σχολείων, η εξεταστική, μια νέα αρχή σε κάποια άλλη πόλη, σε κάποια άλλη χώρα θα φέρουν μαζί τους τα σημάδια του καλοκαιριού.

Tue
19
Sep

"Το Δηλητήριο στις Σελίδες": Νέο video clip από Τα Παιδιά της Παλαιότητας

Αφιερωμένο στον εκ των ελαχίστων εναπομεινάντων τηρητών του παλαιού (κερκυραϊκού) savoir vivre, θρυλικό λάτρη της περιπέτειας μετά του ωραίου φύλου, των υπερπόντιων ταξιδιών και της γιορτής της ζωής εν γένει, Κόμη Κάσλερ ντε Σουασόν, πάνω σε αυτούσιες φράσεις του οποίου στήνεται άλλωστε ολόκληρη η στιχοπλοκή του τραγουδιού, το βίντεο κλιπ για το καταληκτικό track του

Mon
18
Sep

The Coral - Sea Of Mirrors

Οι Βρετανοί The Coral έχουν συμπληρώσει μία εικοσαετή πορεία στον χώρο και όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν κάποιες σταθερές στον κόσμο τους. Το ένα είναι ότι οι δίσκοι τους είναι μόνιμα καλοί και το άλλο είναι η πάγεια αγάπη τους για την ψυχεδελική αποχρώσεων pop των '60ς. Οι Coral είναι μία μπάντα με συνεπή δισκογραφική παρουσία και που απασχολεί τα μέσα μόνο με τη μουσική τους. Ποτέ δεν διεκδίκησαν δημοσιότητα με μεγαλόσχημες δηλώσεις ή επιδεικτικές συμπεριφορές.

Thu
14
Sep

King Krule - Space Heavy

Ο King Krule, κατά κόσμον Anrchy Marshall, είναι ένας Βρετανός καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν προσωπικό και κατά βάση ιδιοσυγκρασιακό ήχο. Έχει αναμίξει trip hop, rock, experimental, electronica, post punk ρυθμολογία, jazz, στήνοντας το δικό του προσωπικό χαρμάνι και παρόλο την πληθώρα των επιρροών του, το εκάστοτε τελικό αποτέλεσμα είναι σταθερά συνεκτικό και ο ήχος του πλήρως αναγνωρίσιμος. Ένας δημιουργός που αφουγράζεται τα πολυποίκιλα vibes που εκπέμπουν οι σύγχρονες μητροπόλεις και τα έχει ενσωματώσει αποτελεσματικά στον ήχο του.

Mon
11
Sep

Slowdive - Everything Is Alive

Οι Slowdive, μαζί με τους My Bloody Valentine και τους Ride, αποτέλεσαν την Αγία Τριάδα του shoegaze που έδρασε στα '90ς και είχε έδρα τη Βρετανία. Οι Slowdive είναι αυτοί που σημείωσαν τη μικρότερη επιτυχία τότε, κάτι που συνέβαλε στην αδρανοποίηση της μπάντας μετά από την κυκλοφορία τριών δίσκων. Η φήμη τους όμως δεν ξεθώριασε με το πέρασμα του χρόνου, σε αντίθεση με πολλά συγκροτήματα που έδρασαν κάτω από την ταμπέλα ''alternative'' εκείνη την εποχή. Μάλιστα πολλές μπάντες τους ονόμαζαν ως βασική επιρροή τους και πηγή έμπνευσης.

Thu
07
Sep

Bdrmm - I Don't Know

Ο δεύτερος δίσκος των Βρετανών Bdrmm τιτλοφορείται ''I Don't Know'' και παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από το προ τριετίας ντεμπούτο τους. Το ''Bedroom'' ήταν ένας ξεκάθαρα shoegaze δίσκος, εμνευσμένος από μπάντες σαν τους Ride και τους My Bloody Valentine και τις κιθάρες νε έχουν τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίθετα στο ''I Don't Know'' τα πλήκτρα έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τις κιθάρες και το shoegaze τους ακολουθεί μία πιο dreamy κατεύθυνση.

Wed
06
Sep

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies

Έξι χρόνια μετά το ''Who Build The Moon?'' ο Noel Gallagher επιστρέφει με το τέταρτο προσωπικό του album. Ο δίσκος ονομάζεται ''Council Skies'' και για άλλη μία φορά υπογράφεται ως Noel Gallagher's High Flying Birds. Οι συστάσεις για τον Noel είναι περιττές. Ως ιθύνων νους και βασικός συνθέτης των Oasis, ήταν από τους πλέον βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης brit pop.

Mon
04
Sep

Νέο album Sundayman "Melodyssey"

Το Melodyssey είναι το 5ο προσωπικό album του συνθέτη και παραγωγού Κυριάκου Μουστάκα, μετά τις κυκλοφορίες των Outerland, Retronome, Scene Missing και Outerland II.

Ένα ταξίδι σε ηχητικά τοπία με επιρροές από τον ηλεκτρονικό ήχο και τα analog synths των 70’s, το Melodyssey ισορροπεί ανάμεσα σε instrumental και vocal συνθέσεις με δυνατές μελωδικές γραμμές και ένα φάσμα φωνητικών που περιλαμβάνει αγγλικά, γαλλικά και ιαπωνικά.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Μουσική