Δισκοκριτικές

Thu
18
Jul

The Fat White Family - Forgiveness Ιs Yours

Οι Βρετανοι The Fat White Family είχαν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη με τον τρίτο τους δίσκο. Το προ πενταετίας ''Surfs Up!'' στέκονταν περήφανο ανάμεσα στις post punk καταβολές τους και σε μία υποχθόνια groovy διάθεση. Πλέον η μπάντα επιστρέφει με τον νέο της πόνημα, που φέρει τον τίτλο ''Forgiveness Is Yours''. Η εξωστρέφεια του ''Surfs Up!'' έχει δώσει τη θέση της σε μία τάση για ηχητικούς πειραματισμούς.

Thu
11
Jul

Richard Hawley - In This City They Call You Love

Ο Richard Hawley επιστρέφει με καινούργιο δίσκο, πέντε χρόνια μετά το πολύ καλό ''Further''. Ο νέος δίσκος τιτλοφορείται ''In This City They Call You Love'' και κατά κάποιο τρόπο αποτελεί μία σύνοψη ολόκληρης της πολυετούς διαδρομής του. Οι αγνά ρομαντικές μελωδίες του Hawley συμπεριλαμβάνουν κλασσική pop, countrey πινελιές  rock κιθάρες, το βαρύτονο crooning του και φυσικά πανταχού παρόν είναι η γενέτειρά του, το Shefield, και οι άνθρωποί του.

Tue
02
Jul

Arab Strap - I 'm Totally Fine With It Don't Give A Fuck Anymore

Οι Arab Strap επιστρέφουν δισκογραφικά για το δεύτερο album μετά την επανασύνδεσή τους και το όγδοο της συνολικής τους διαδρομής. Αν το ''As Days Get Dark'' του 2021 ;ήταν η φυσική συνέχεια των πρώτων τους δουλειών, το φετινό ''I 'm Totally Fine With it Don't Give A Fuck Anymore'' είναι αναμφίβολα η πιο rock δουλειά τους.

Tue
25
Jun

The Lemon Twigs - A Dream Is All We Know

Το ντουέτο των The Lemon Twigs επιστρέφει δισκογραφικά ένα χρόνο μετά το ''Everything Harmony''. Το νέο τους πόνημα ονομάζεται ''A Dream Is All We Know'' και βρίσκει το συγκρότημα των αδελφών D' Addario να βουτάει βουλιμικά στην pop των ''60ς. Kinks, Beatles, Beach Boys, Love και λοιπές δυνάμεις δίνουν τον τόνο της έμπνευσης των Lemon Twigs στο ''A Dream Is All We Know''. Ο δίσκος δεν έχει να προσφέρει κάτι πρωτότυπο, αλλά είναι ευχάριστος, απολαυστικός και ταιριαστός για τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Tue
18
Jun

Beth Gibbons - Lives Outgrown

Για την Beth Gibbons δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ως τραγουδίστρια των Portishead, είναι μία φωνή που σημάδεψε όσο λίγες την μουσική των τριάντα τελευταίων ετών. Η σχέση της με τους Portishead υπάρξε καρμική. Αυτοί την τράβηξαν από διάφορες μικρές pub που τραγουσούσε και αυτή, με τη θεσπέσια φωνή της, υπάρξε βασική αιτία ώστε η μπάντα να κερδίσει μία θέση στην αιωνιότητα. Με μόνο τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους, οι Portishead ζωγράφισαν υπέροχα μελαγχολικά τοπία και χάραξαν τον δικό τους αυτόνομο μουσικό δρόμο.

Mon
10
Jun

Mazoha - Stress Για Success

Πιστός στα (πολύ) τακτικά δισκογραφικά ραντεβου του ο Δημήτρης Πολιούδης, μας δίνει και φέτος νέο album Mazoha, που φέρει τον τίτλο ''Stress Για Success''. Μία ατάκα που αντιπροσωπεύει την πίεση που δημιουργείται σε πολλούς ανθρώπους να πετύχουν στόχους που τους επιβάλονται κοινωνικά. Διλαφορα ''πρέπει'' που χρειάζεται να επιτευχθούν σε επαγγελματικό, οικογενειακό, εκπαιδευτικό ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Πράγματα που δεν αντιπροσωπεύουν τα θέλω αυτού που τα εκπληρώνει, αλλά που πιέζεται κοινωνικά να το κάνει.

Mon
03
Jun

Diiv - Frog In Boiling Water

Από τον Λάμπρο Χαντζή

Tue
28
May

Camera Obscura - Look To The East, Look To The West

Οι Camera Obscura υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της αγνής και ανόθευτης indie pop. Με πέντε δίσκος στο ενεργητικό τους γεμάτους τραγούδια για ραγισμένες καρδιές και ανεκπλήρωτους έρωτες, οι Camera Obscura δικαίως κατάφεραν να θεωρούνται από τους κορυφαίους τους είδους. Η συνθετική τους γραφή είχε πάντοτε ενδιαφέρον, οι μελωδίες τους ήταν ιδιαίτερα κολλητικές και η φωνή της Tracyanne Campbell σε γοήτευε από τη πρώτη επαφή μαζί της.

Wed
15
May

St. Vincent - All Born Screaming

Η St. Vincent είναι μία ιδιοσυγκρασιακή περίπτωση καλλιτέχνη. Έχει δημιουργήσει το δικό της προσωπικό ύφος, κινούμενη μαεστρικά μεταξύ εναλλακτικού και mainstream. Παράλληλα στους στίχους της ασχολείται με θέματα που απασχολούν την ίδια, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η θέση της γυναίκας αλλά και τα προσωπικά της βιώματα, αποτελούν κύριες πηγές έμπνευσης της στιχουργικήςτης, δοσμένα όλα με ένα αιχμηρό και αντισυμβατικό τρόπο.

Sat
11
May

Παύλος Παυλίδης - Μπρανκαλεόνε

Ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει δισκογραφικά με καινούργιο υλικό. ''Μπρανκαλεόνε'' ο τίτλος του και τον βρίσκει, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στο χώρο, να εξακολουθεί να οραματίζεται μουσικούς δρόμους αλλά και να ανατρέχει, ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία αυτής της συναρπαστικής πορείας που έχει διαγράψει. Ο τίτλος προακλεί μία πρώτη απορία σε τι αναφέρεται, αλλά ο ίδιος ο Παυλίδης έχει φροντίσει να μας δώσει τις κατάλληλες επεξηγήσεις.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Δισκοκριτικές