Οι 33 Lovers είναι αποτέλεσμα μίας υπαρξιακής και ενδοσκοπικής περιόδου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Στα ράφια των δισκοπωλείων βρίσκεται ήδη το ντεμπούτο των 33 Lovers με τίτλο ''Ghost Flower''.Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, πλούσιο σε συναισθήματα και με τραγούδια φτιαγμένα να αγαπηθούν πολύ. Πίσω από τους 33 Lovers βρίσκεται ο Στράτος Κύρης, ένας δημιουργός που τον γνωρίσαμε ως μέλος των Monovine. Με αφορμή την κυκλοφορία του album είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.

Μπορείς να μας πεις με λίγα λόγια, πως προέκυψε το project των 33 Lovers και πως φτάσαμε στη κυκλοφορία του ‘’Ghost Flower’’;
Μετά τη διάλυση των Monovine, τέλος του ‘19 αρχές του ‘20, και μετά από έναν χαμένο έρωτα, κλείστηκα στον εαυτό μου και άρχισα να γράφω μουσική εξωτερικεύοντας αυτά που αισθανόμουν. Κυκλοφόρησα ένα single, το Angels Yearn και αργότερα αφού είχα τα κομμάτια που ήθελα να γίνουν άλμπουμ, προχώρησα στις ηχογραφήσεις. Αφού είχα όλο το υλικό του δίσκου, το έστειλα στην Inner Ear Records όπου και κυκλοφορεί.

Εκτός από εσένα, ποιοι άλλοι συμμετέχουν στο album;
Συμμετέχει ο παιδικός μου φίλος και εξαίρετος μουσικός Ξενοφώντας Σακελλαρίου στα πλήκτρα και τα synths καθώς και ο ταλαντούχος μουσικός και παραγωγός μου, Βασίλης Νησσόπουλος, κι αυτός στα πλήκτρα/synths αλλά και στα υπόλοιπα όργανα του δίσκου.

Ποιες ήταν οι κυριότερες πηγές έμπνευσης για το ‘’Ghost Flower’’;
Ο Έρωτας, η Αγάπη, ο πόνος, η αποδοχή, η υπαρξιακή αναζήτηση και η τρυφερότητα.


Ποια είναι τα σχέδιά σου για την προώθηση του δίσκου;
Προς το παρόν έχω επικεντρωθεί στις πρόβες για το παρθενικό μας live που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό.
Σίγουρα θέλω να γίνουν πολλά live που θα βοηθήσουν στη προώθηση του δίσκου.


Οι 33 Lovers έχουν μία αρκετά διαφορετική μουσική προσέγγιση από τους Monovine, τη μπάντα που σε είχαμε γνωρίσει. Τι σε ώθησε σε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης;
Πέρασα σε μία αρκετά δύσκολη περίοδο για μένα, υπαρξιακή και ενδοσκοπική και ως ανάγκη είχα το να ακούω μουσικές χωρίς ένταση και ταραχή, μουσικές που θα με έφερναν όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στον πυρήνα μου και σε αυτά που αισθανόμουν. Βυθίστηκα μέσα σε αυτό για αρκετό καιρό, κοντά 3 χρόνια και ως αποτέλεσμα είχε το να μετουσιωθεί στη μουσική που γράφω.


Πόσο εύκολο είναι για μία μπάντα να παραμένει ενεργή στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου;
Δεν είναι εύκολο λόγω πολλών παραγόντων αλλά δεν είναι και δύσκολο. Αν αυτό που κάνεις είναι εσύ και δεν είναι απλά ένα χόμπι, τότε είναι και πηγαίο οπότε δεν μπορείς να το αφήσεις πίσω σου. Θα συνεχίσεις να δημιουργείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.


Εκτός από τη μουσική υπάρχει κάτι άλλο που διοχετεύεις τη δημιουργικότητά σου;
Ναι, από μικρός ζωγραφίζω όταν αισθάνομαι την ανάγκη να εκφραστώ “σιωπηλά”. Δεν έχω λάβει κάποια κατάρτιση ή σπουδή πάνω σε αυτό, ούτε το σκέφτομαι όταν ζωγραφίζω. Απλά το αφήνω να με οδηγήσει και κάποια στιγμή νοιώθω πως ολοκληρώθηκε. Γράφω επίσης αρκετά, σε μορφή ποίησης ή πεζών, σκόρπιες σκέψεις.

Οι 33 Lovers είναι ένα project που σκοπεύεις να το συνεχίσεις δισκογραφικά ή μία one off κίνηση;
Δεν θεωρώ τους 33 Lovers, όπως και τους Monovine πριν από αυτό, ως ένα project. Πάντα η λέξη project δε μου καθόταν καλά μιας και αισθάνομαι πως εμπεριέχει μέσα της κάτι το εφήμερο και πως ασχολείσαι με άλλα 10 πράγματα παράλληλα. Μου αρέσει να δίνω όλο μου τον εαυτό σε αυτό που κάνω και να αφιερώνομαι,
οπότε σκοπεύω να συνεχίσω τους 33 Lovers.


Στη Πάτρα έχεις κανονίσει κάποια εμφάνιση για το άμεσο μέλλον;
Προς το παρόν όχι αλλά πέραν της Αθήνας, θέλω να γίνει και στη Πάτρα η παρουσίαση του δίσκου, μιάς και είναι η πόλη που με ανέθρεψε.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon