Underground Diamonds :: Μay - June 2023

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχοντας φτάσει στα μισά του καλοκαιριού η μεγάλη ποικιλία συναυλιών και φεστιβάλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μουσικοφίλων αυτή την περίοδο. Παράλληλα και οι κυκλοφορίες είναι αρκετές. Καλή ακρόαση!

1 // MAGIC WANDS - SWITCH

Η στήλη τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους Magic Wands και με το Switch που αποτελεί τον πέμπτο τους δίσκο, ανεβάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Έχοντας βρει τη φόρμουλα ώστε να αναμιγνύουν εντυπωσιακά dark dream pop, shoegaze, goth, post punk το Switch περιλαμβάνει τραγούδια τα οποία με τις πολλαπλές ακροάσεις κρύβουν κολλητικές μελωδίες και γίνονται περισσότερα εθιστικά. Οι synth πινελιες είναι ο κύριος λόγος που απλά pop τραγούδια όπως το Switch, Time, Dream 92, Whispers κυριολεκτικά τα απογειώνουν και στο τέλος της χρονιάς ο δίσκος θα πρέπει να βρίσκεται αρκετά ψηλά στις λίστες.

https://magic-wands.bandcamp.com/album/switch


2 // A.S.O. - A.S.O

Έχοντας βάση το Βερολίνο, η τραγουδίστρια Alia Seror - O'Neill και ο παραγωγός Lewie Day συνεργάζονται για πρώτη φορά. Οι A.S.O. με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, αρχικά μας γυρίζουν πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα όπου άνθισε η trip hop σκηνή με σημαιοφόρους τους Massive Attack και Portishead έως τα τέλη (της δεκαετίας) με τους Morcheeba, Hooverphonic, Zero 7 κλπ, προσθέτουν δε μία κινηματογραφική υφή στην ταυτότητας τους σε ένα άλμπουμ που φορά ελαφρά τις επιρροές του.

https://itsaso.bandcamp.com/album/a-s-o


3 // LOW-RES - DARFOR

To Darfor παρουσιάζεται ως το δίδυμο αδερφάκι του προ διετίας Varfor καθώς οι δύο δίσκοι γράφτηκαν με τον ίδιο τρόπο και προσέγγιση. Γρήγοροι, δημιουργικοί με πολλές συνεργασίες που χρωματίζουν την έκφραση, το ντουέτο από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας συνδυάζει αναλογικούς με ψηφιακούς ήχους σε ένα ηχητικό κολάζ έχοντας ως βάση το krautrock. Κομμάτια όπως το Helga, Away, Makeup & Coral θέτουν το έναυσμα για ένα ταξίδι στο μοναδικό μαγευτικό ηχητικό τοπίο των Low-Res.

https://low--res.bandcamp.com/album/d-rf-r


4 // MAN ON MAN - PROVINCETOWN

Ο Roddy Bottum είναι περισσότερο γνωστός ως μέλος (πλήκτρα, κιθάρα) των Faith No More και αργότερα με τους Imperial Teen. Οι Μan On Man είναι το τρίτο και πιο ''ιδιαίτερο προσωπικό'' γκρουπ του Bottum. Μαζί με το συνεργάτη και σύντροφο του Joey Holman στο Provincetown στοχάζονται σε κοινές ανησυχίες, γιορτάζουν την ομοφυλοφιλία, παίρνουν πολιτική θέση, όλα με την χαρακτηριστική αίσθηση του χιούμορ τους. Η power pop των Man On Man μπερδεύεται με alternative rock στοιχεία σε ένα δίσκο που κλείνει το αργόσυρτο θορυβώδες Hush με τη συμμετοχή (κιθάρα) του J. Mascis των θρυλικών Dinosaur Jr.

https://manonman.bandcamp.com/album/provincetown


5 // HOUSE OF ALL - HOUSE OF ALL

Το κενό που άφησαν οι The Fall δύσκολα αναπληρώνεται. Ενδεχομένως με αυτό το δίσκο τα πρώην μέλη των Fall οι οποίοι απαρτίζουν τους House Of All αποτίουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη Mark E. Smith. O Martin Bramah πήρε την πρωτοβουλία να μαζέψει τα υπόλοιπα μέλη (με δύο ντράμερ στη σύνθεση) με το ομότιτλο ντεμπούτο να αποτελεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο της ομολογουμένως τεράστιας δισκογραφίας των Fall. Και ενώ ο δίσκος ηχητικά δεν παρεκκλίνει και τόσο, τα πρώην μέλη εξακολουθούν να παίρνουν μαθήματα για το μέλλον επωφελούμενοι από το παρελθόν τους.


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - February 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May - June 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022

Underground Diamonds: September -  October 2022
Underground Diamonds: November - December 2022
Underground Diamonds: Best of 2022
2023

Underground Diamonds: January - February 2023
Underground Diamonds: March - April 2023

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon