Underground Diamonds :: March - April 2022

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Μάρτιος - Απρίλιος ήταν ένα από τα πιο γεμάτα δίμηνα των τελευταίων χρόνων. Fontaines D.C και Wet Leg παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, η Nilufer Yanya ανάγκασε μεγάλη μερίδα του τύπου να ασχοληθεί μαζί της, οι Destroyer κυκλοφόρησαν έναν απολαυστικό pop δίσκο, ενώ παράλληλα ξεχώρισαν και οι ''δικοί'' μας Sugar For The Pill με το Wanderlust. Ας ξεκινήσουμε ένα - ένα και τα δικά μας Underground Diamonds για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου. Καλή ακρόαση!

1 // ZACHARY CALE - SKYWRITING

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω ξαναπετύχει τον Cale πριν πάρα πολλά χρόνια, αφού έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια που κυκλοφορεί δίσκους είτε μόνος του είτε μέσω δισκογραφικής. Ακούγοντας ξανά και ξανά το φοβερό Skywriting δίσκος ο οποίος συνοδεύεται από πλήρη μπάντα, ο Zachary ευτυχώς θα χαραχτεί μία και καλή στη μνήμη μου. Γεννημένος στη Λουιζιάνα αλλά πλέον με έδρα την Νέα Υόρκη, o Cale μας προσφέρει απλόχερα ένα διαμάντι στο οποίο συναντιούνται αρμονικά φολκ ροκ, americana και ψήγματα από μπλουζ και ψυχεδέλεια. Ο κατάλληλος δίσκος για το τέλειο ατελείωτο road trip.


2 // THE MYSTERINES - REELING

Πρώτος δίσκος για το συγκρότημα από το Λίβερπουλ που πατάει σε διαφορετικά μουσικά ρεύματα και είδη από αυτά που μας συνήθιζε να δίνει η πόλη στο παρελθόν. Με περίσσεια ενέργεια και θράσος οι Mysterines κάνουν το μακροβούτι τους στις αρχές των 90's, εκεί που το grunge ήταν στην πρώτη γραμμή ενώ παράλληλα ανέτειλε το άστρο της PJ Harvey. To απολαυστικό Dangerous και το In My Head φέρνουν μυρωδιά από το Dry ενώ με το Under Your Skin αποτίουν φόρο τιμής στον Mark Lanegan.


3 // YOUNG PRISMS - DRIFTER

Χωρίς επίσημα να έχουν διαλυθεί πέρασε ακριβώς μια δεκαετία για να παρουσιάσουν κάποια κυκλοφορία. Μουσικά δεν έχουν αλλάξει, κάλλιστα ο δίσκος θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει είτε ως συνέχεια του In Between το 2012, είτε σαν μια κλασσική shoegaze κυκλοφορία στις αρχές των 90's. Ίσως αυτή η μεγάλη αποχή τους να τους έκανε και καλό, αφού ναι μεν ωρίμασαν σε προσωπικό επίπεδο και τους βοήθησε δε να βρουν μια ισορροπία μεταξύ μελωδίας, ατμόσφαιρας, ομορφιάς και θορύβου.


4 // SAVAK - HUMAN ERROR, HUMAN DELIGHT

Ενώ η αρχική ιδέα ήταν για δύο ep το ένα με τίτλο Human Error και το άλλο Human Delight o προ διετίας ερχομός του covid άλλαξε τα πλάνα οπότε τα δύο ep έγινε ο πέμπτος τους κατά σειρά δίσκος με ενιαίο τελικά τίτλο. Τα έξι τραγούδια του Human Error εστιάζουν περισσότερο στις κοινές ανθρώπινες αδυναμίες ενώ η πλευρά του Human Delight έχει μια πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα προοπτική. Πατώντας με το ένα πόδι στη μετα-σκληροπυρηνική σκηνή της Ουάσιγκτον (που στιγματίστηκε από μπάντες όπως οι Husker Du, Minutemen, Fugazi) και το άλλο στις πρώιμες indie μέρες των R.E.M και Pixies, οι Savak με το φετινό δίσκο ανεβάζουν ψηλά τον πήχη.


5 // PARALLEL - PARALLEL

Παρόλο που έχουμε να κάνουμε με ένα mini άλμπουμ και έξι μόλις τραγούδια οι Parallel μπαίνουν στο ραντάρ της στήλης με την προσδοκία να τους βρούμε στο επόμενο  ολοκληρωμένο δίσκο τους, το ίδιο ενδιαφέρον. Η σκοτεινοί και ονειρική  τετράδα από την Καλιφόρνια μας γυρίζουν στα χρόνια που μεσουρανούσαν οι αιθέριες κυκλοφορίες της 4AD, το Bring Me Down θα μπορούσε να είναι b-side των Interpol ή των Chameleons ενώ το Drench φέρνει λίγο από τη μίνιμαλ αισθητική των Slowdive.


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
Underground Diamonds: January - February 2021

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon