Future Islands - People Who Aren't There Anymore

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Καινούργιος δίσκος από τους Future Islands, το συγκρότημα ναυαρχίδα για την synth pop της προηγούμενης δεκαετίας. Μία μπάντα που πάτησε στον ήχο και στο feeling συγκροτημάτων σαν τους New Order και τους Depeche Mode, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Φυσικά η αιχμή του δόρατος της δισκογραφίας τους είναι το ''Singles'' του 2014. Ένας δίσκος κομψοτέχνημα για την pop κουλτούρα, που περιείχε πλειάδα από hits, προεξόχοντος φυσικά του ''Seasons''. Ο καινούργιος δίσκος τιτλοφορείται ''People Who Aren't There Anymore'' και βρίσκει τους Future Islands να γράφουν τη γνώριμη electro pop τους, αλλά με πιο εσωστρεφή διάθεση αυτή τη φορά. Σημείο αναφοράς για το συγκρότημα είναι για άλλη μια φορά ο frontman Samuel T, Herring, με την χαρακτηριστική του φωνή αλλά και την αεικίνητη περσόνα του στις live εμφανίσεις.

Το εναρκτήριο ''King Of Sweden'' μας ξεκαθαρίζει εξαρχής ότι οι Future Islands εξακολουθούν να γράφουν πιασάρικα synth pop κομμάτια, ενώ στο ''The Tower'' εμφανείς είναι οι '80s επιρροές. Αιθέρια και λιτά πλήκτρα συνοδεύουν τα φωνητικά του Herring στο ''Deep In The Night'' και το ''Say Goodbye'' αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. New wave και electro μπλέκονται αρμονικά στο ''Give Me The Ghost Back'' και το ''Corner Of My Eye'' συγκαταλλέγεται στις πιο ατμοσφαιρικές στιγμές τους. Το ''The Thief'' ξεχωρίζει γιατί η synth pop τους εδώ ακούγεται αρκετά διαφορετική από ότι μας έχουν συνηθίσει και το ''iris'' αποπνέει αγβό ρομαντισμό. Το mid tempo ''The Flight'' θυμίζει εμπορικές επιτυχίες των '80ς και το ''Peach'' θυμίζει τις πιο χαλαρές στιγμές των New Order. Στο τέλος του album συναντάμε τα ''The Sickness'' και ''The Garden Wheel'' όπου η ένταση μειώνεται και η διάθεση γίνεται dreamy. Οι Future Islands είναι ένα αυθεντικό pop συγκρότημα που αναζητά τις πιασάρικες μελωδίες. τα κατάφεραν περίφημα και στο ''People Who Aren't There Anymore''. Απλώς πλέον δεν μπορούν να μας αιφνιδιάσουν όπως έκαναν περίπου δέκα χρόνια πριν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon