33 Lovers - Ghost Flower

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

33 Lovers ονομάζεται το προσωπικό project του Στράτου Κύρη, ενός δημιουργού που τον γνωρίσαμε ως frontman των Monovine. Αλλά ότι ξέρουμε για τους Monovine οφείλουμε να τα ξεχάσουμε για τους 33 Lovers. Το μόνο κοινό τους είναι ότι υπάρχει ταλέντο, όλα τα άλλα είναι τελείως διαφορετικά. Ή αλλιώς οι Nirvana και οι Mudhoney, έχουν δόσει τη θέση των κομβικών επιρροών σε μπάντες σαν τους La's, τους Magnetic Fields και τους Cinerama. Οι 33 Lovers έχουν καθαρόαιμο indie pop ήχο και μάλιστα βρίσκονται στο πιο ατμοσφαιρικό φάσμα αυτού. Το ντεμπούτο ονομάζεται ''Ghost Flower'' και περιέχει εννέα κομμάτια συναισθηματικής pop. Οι συνθέσεις είναι υψηλού επιπέδου και πραγματικά οι 33 Lovers κονταροκτυπούνται στα ίσα με τους κορυφαίους της indie pop. Συνθέσεις και ενορχηστρώσεις είναι δουλεμένες σε κάθε λεπτομέρειά τους και το τελικό αποτέσμα προκαλεί ψυχική ανάταση στον ακροατή. Οι στίχοι του Στράτου είναι κυρίως προσωπικοι και η μουσική δημιουργικά νοσταλγική.

Ευτυχώς για εμάς είναι δύσκολο να επιλέξουμε το highlight του δίσκου. Αυτό αλλάζει με χαρακτηριστική ευκολία μετά από κάθε ακρόαση. Τι να πρωτοδιαλέξει κάποιος; Το εναρκτήριο ''The Sun Is Up'' που μεταφέρει την Velvet-ική ευφορία σε indie pop μονοπάτια ή τη γνήσια συγκινησιακή φόρτιση του ''Fucking Space''; Το μικρό αδερφάκι του ''Waterloo Sunset'' των Kinks που ακούει στο όνομα ''Phantosmia'' ή την σκανδαλιάρικη pop με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνεία του Στράτου στο ''Trippin'''; Το ''Retrograde Venus'' που μας δείχνει πως θα ακούγονταν οι Brian Jonestown Massacre αν δοκίμαζαν να μπουν στα χωράφια της indie pop ή το τεράστιου συναισθηματικού βάθους ''In The End''; Την catchy pop του ''When You Slile'' ή το ''Songbird'' που ιερόσυλα έχει κάτι που το βάζει δίπλα στο ''Interlude''; Ή μήπως το closing track ''Bigger Lighter Glow'' όπου πάει το γρατσούνισμα της κιθάρας σε άλλα επίπεδα; Στο ''Ghost Flower'' δεν ξέρεις τι να πρωτοαγαπήσεις. Είναι γεμάτο ιδέες, συναισθήματα και μία εσωτερική ένταση που σε απογειώνει. Ο Στράτος Κύρης κυκλοφόρησε το magnum opus του. Αυτός το ξέρει, εγώ το έμαθα και εσείς θα συμφωνήσετε μόλις το ακούσετε.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon