Blonde Redhead - Sit Down For Dinner

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχουν περάσει αισίως εννέα χρόνια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Blonde Redhead. Σε αυτό το διάστημα η μπάντα έμοιαζε βαλτωμένη και όλα συνηγορούσαν ότι θα οδηγούνταν στη διάλυση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η φθίνουσα πορεία που χαρακτήρισε τις τελευταίες δουλειές τους. Σε αυτό το διάστημα η τραγουδίστρια Kazu Makino κυκλοφόρησε το ντεμπούτο προσωπικό της album, κάτι που επίσης έδειχνε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το συγκρότημα. Κόντρα στα προγνωστικά οι Blonde Redhead, κυκλοφόρησαν φέτος το ''Sit Down For Dinner'', το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή της μπάντας στις σημαντικές κυκλοφορίες. Τους Blonde Redhead τους γνωρίσαμε στα μέσα των '90ς, ως πειραματιστές του κιθαριστικού θορύβου και με σαφείς επιρροές από τους συντοπίτες τους Sonic Youth. Στις αρχές του νέου αιώνα η μπάντα διαφόρφωσε τον δικό της ήχο, συνδυάζοντας τις alternative rock, τη σκοτεινή πλευρά της dream pop και shoegaze αναφορές. Το συγκρότημα εκτοξεύτηκε με τους δίσκους ''Misery Is A Butterfly'' και ''23''. Η αποδοχή ήταν καθολική και οι Blonde Redhead δικαίως θεωρηθηκαν από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα. Τα '10ς τους βρήκαν κάπως αμήχανους και σίγουρα λιγότερο εφευρετικούς, πράγμα που συνέβαλε στην αδραναποίηση τους. Το ''Sit Down For Dinner'' τους βρίσκει πιο εσωστρεφείς, με λιγότερες κιθάρες και να δίνουν μεγάλο βάρος στην ατμόσφαιρα των κομματιών. Βετεράνοι πλέον, κυκλοφορούν μία pop δουλειά χωρίς pop hits, αλλά μέσα της να βρισκεις σπουδαίες ιδέες και τα πάντα εκφραστικά φωνητικά της Makino.

Ευθύς εξαρχής οι Blonde Redhead δηλώνουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με το ''Sit Down For Dinner''. και το εναρκτήριο ''Snowman'' είναι η απτή απόδειξη. Θαυμάσιο art pop κομμάτι, με τον Amedeo Pace να αναλαμβάνει τα βασικά φωνητικά. Στο ''Kiss Her Kiss Her'' η Makino παίρνει το μικρόφωνο και αποδεικνύει ότι είναι μία άξια διάδοχος της Elizabeth Frazer, ενώ στο ''Not For Me'' στρέφονται σε πιο ακουστικές φόρμες, θυμίζοντας Mojave 3. Η dream pop του ''Melody Experiment'' είναι θαυμάσια και στο ''Rest Of Her Life'' χάνονται στη δίνη της εσωτερικής μελαγχολίας. Το ομώνυμο κομμάτι χωρίζεται σε δύο μέρη, όπου το πρώτο είναι μία ακουστική μπαλάντα και στο δεύτερο κλείνουν το μάτι στην indietronica. Το ''I Thought You Should Better'' είναι ένα σπουδαίο rock τραγούδι και το ''Before'' αγγίζει την art pop του ''Misery Is A Butterfly''. Στο ''If'' μας εκπλήσσουν ευχάριστα πειραματιζόμενοι με ατμοσφαιρικά synths και η μπάντα μας αποχαιρετά με το ονειροπόλο ''Via Savona;;.Μετά τη μεγαλειώδη πορεία τους στα '00ς, οι Blonde Redhead μας χρωστούσαν ακόμα έναν σπουδαίο δίσκο. Αυτός,πλέον, ήρθε στα χέρια μας και ονομάζεται ''Sit Down For Dinner''.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon