M. Ward - Supernatural Thing

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο M. Ward δεν είναι ο τυπικός folk τραγουδοποιός. Η δική του folk είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία από pop, rock 'n' roll, jazz αλλά και soul. Αυτά ήταν που τον έκαναν να ξεχωρίσει από τον μέσο βαρετό redneck, που παρέα με την κιθάρα του ανέβηκε στο τρένο του hype της αναβίωσης της americana, που σημειώθηκε μετά το 2000. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο καινούργιο του album, που φέρει τον τίτλο ''Supernatural Thing''. Ο δίσκος περικλείει τις διαφορετικές πτυχές της τραγουδοποιίας του M. Ward και παράλληλα υπάρχουν αρκετές εκλεκτές συμμετοχές, όπως οι pop First Aid Kit, η Neko Case με την υπέροχη φωνή της και ο Jim James των My Morning Jacket. Εξάλλου ο M. Ward εκτός από τις solo κυκλοφορίες του, ήταν ένας δημιουργός που συμμετείχε σε διάφορα project, με σημαντικότερα το folk supergroup των Monsters Of Folk και το ντουέτο των She & Him παρέα με την Zooey Deschanel. Στο ''Supernatural Thing'' εκτός από τις συνθέσεις του M. Ward, υπάρχουν δύο διασκευές. Η πρώτη στο ''I Can't Give Everything Away'' του David Bowie (περιέχεται στο ''Blackstar'') και η δεύτερη στο ''Story Of An Artist'' του Daniel Johnston.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Lifeline'', όπου ο M. Ward συνοδεύεται από μία ξερή κιθάρα και να επιστρέφει στα βασικά της folk, ενώ ακολουθεί το pop ''Too Young To Die'' με τη συμμετοχή των Σουηδών First Aid Kit. Το ομώνυμο κομμάτι είναι μία γλυκήτατη στιγμή στο folk pop ύφος του M. Ward και το ''New Kerrang'' είναι ένα rock 'n' roll όργιο με την ευγενική χορηγία του Jim James. Το ''Dedication Hour'' στολίζεται με jazzy ηχοχρώματα, ενώ στη διασκευή στον Bowie στο ''I Can't Give Everything Away'', επιλέγει να κρατήσει τα πνευστά και να απογτμνώσει ενορχηστρωτικά τη σύνθεση, μετατρέπωντάς το σε καθαρόαιμο folk κομμάτι. Οι First Aid Kit επιστρέφουν στο ''Engine 5'' και μαζί φέρνουν την παιχνιδιάρικη pop αύρα τους και στο ''Mr. Dixon'' βουτάει στο πρώιμο και βρώμικο rock 'n' roll. Το ''For Good'' θα μπορούσε να ανήκει στους She & Him αν προσθέτονταν μία δόση pop τσαχπινιάς και για το τέλος έχει κρατήσει τη διασκευή στον υπέρτατο slacker Daniel Johnston και το ''Story Of An Artist'' παρουσιάζεται σε μία τελείως απογυμνωμένη εκδοχή του. Το ''Supernatural Thing'' είναι ένας ευχάριστος δίσκος που μοιάζει σαν μία σύνοψη αυτό που έχουμε μάθει ως ήχος M. Ward.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon