Blur - The Ballad Of Darren

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Blur κυκλοφόρησαν καινούργιο δίσκο και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα από τα δισκογραφικά γεγονότα του τρέχοντος έτους. ''The Ballad Of Darren'' τιτλοφορείται η νέα τους δουλειά και αυτή αποτελεί απλά την αφορμή για να ξαναβρεθεί στο studio αλλά και σε συναυλίες το κουαρτέτο των Blur. Οι Blur, σε αντίθεση με άλλους βετεράνους, δεν έχουν καμία ανάγκη να επαναδραστηριοποιούν το συγκρότημα και να ανατρέχουν στο ένδοξο παρελθόν γιατί τα μέλη τους παραμένουν ενεργά, συμμετέχοντας σε διάφορα projects με έντονο καλλιτεχνικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Ειδικά ο Damon Albarn έχει το υπερπετυχημένο project των Gorillaz που οι δραστηριότητές τους φουσκώνουν εντυπωσικά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Παράλληλα κυκλοφορεί solo albums με έντονα αποτυπωμένες τις προσωπικές του μουσικές αναζητήσεις. Και ο Graham Coxon παραμένει ένας από τους χαρισματικότερους κιθαρίστες της γενιάς του, με πολλές συμμετοχές και τελευταίο project τον πολύ καλό δίσκο που κυκλοφόρησε ως το ένα δεύτερο των The Waeve. Οι Blur είναι το συγκρότημα που εφηύρε την brit pop στα '90ς με το ''Modern Life Is Rubbish'', ;κυκλοφόρησε δύο αριστουργιματικούς δίσκους του ιδιώματος (''Parklife'' και ''The Great Esscape'') και την ''σκότωσε'' με το ομώνυμο album του για να ακολουθήσει διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις με τα ''13'' και ''Think Tank''. Μετά διαλύθηκαν για να επιστρέψουν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με το ''The Magic Whip''.

Με την πρώτη ακρόαση το ''The Ballad Of Darren'', αφήνει την εντύπωση ότι είναι ένας καθαρόαιμος brit pop δίσκος, που φτιάχθηκε όχι με την ορμή μίας παρέας νεαρών μουσικών, αλλά με τις εμπειρίες που έχει συσωρεύσει μία παρέα βετεράνων μέσα από τις πολυποίκιλες μουσικές διαδρομές που έχει ακολουθήσει ο καθένας τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο δίσκος ξεκινά με την υποδειγματική pop του ''The Ballad'' να μας δεπιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέρουμε, οι Blur εξακολουθούν να είναι ικανότατοι μάστορες pop μελωδιών. Ακολουθεί το νευρώδες ''St. Charles Square'' να  μας γυρίζει στις ξέφρενες μέρες του ''Modern Life Is Rubbish''. Το ''Barbaric' είναι ακόμα ένα up tempo pop κομμάτι στο songbook τους και ένα κομμάτι που του αξίζει τεράστιο ραδιοφωνικό airplay και το ''Russian Strings'' είναι το καινούργιο ατμοσφαιρικό κομμάτι των Blur, που επιδιώκει να σταθεί δίπλα σε τραγούδια σαν το ''To The End'' και το ''The Universal''. Το ''Everglades (For Leonard)'' είναι μία ατμοσφαιρική μπαλάντα με τη φωνή του Albarn πρωταγωνίστρια και το ''The Narcissist'' είναι ακόμα ένα single που αποτυπώνει την pop ευφυία των Blur. Οι Blur πάντα τα κατάφερναν περίφημα με τα mid tempo κομμάτια και τα ''Goodbye Albert'' και ''Far Away island'' είναι η απόδειξη, ενώ το ''Avalon'' μας πάει με τη νοσταλγική του μελωδία πίσω στα '60ς. Ο δίσκος κλείνει με το ''The Heights'' να ξεκινά σαν τυπικό pop κομμάτι και να καταλήξει σε ένα θορυβώδες φινάλε. 

Οι Blur κυκλοφόρησαν το ''The Ballad Of Darren'' και επέστρεψαν θριαμβευτικά στη δισκογραφία. Δεν είνα απλά ένα σπουδαίο συγκρότημα του παρελθόντος αλλά μία μπάντα που έχει λόγο ύπαρξης σήμερα. Είναι λίγα το σημερινά pop συγκροτήματα που μπορούν να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο σαν το ''The Ballad Of Darren''. Τα setlist των συναυλιών τους δεν θά έχουν μόνο τις επιτυχίες τους από τα '90ς, μιας και το καινούργιο υλικό τους διεκδικεί επάξια το χώρο του σε αυτά. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon