PJ Harvey - I Inside The Old Year Dying

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχουν περάσει αισίως επτά χρόνια από το ''The Hope Six Demolition Project'', για να έχουμε στα χέρια μας καινούργια δουλειά από την PJ Harvey. Ο νέος δίσκος της ονομάζεται ''I Inside The Old Year Dying'' και αποτελεί συνέχεια των ηχητικών εξερευνήσεων της Harvey που ακούσαμε στις τελευταίες δουλειές της. Αναμφίβολα η PJ Harvey είναι η σημαντικότερη γυναικεία παρουσία στην υπόθεση rock των τελευταίων τριάντα χρόνια και έχει διανύσει μία αξιοθαύμαστη πορεία. Από το ορμητικό κορίτσι του ''Rid Of Me'', που ηχογραφήθηκε με τον  master του underground ήχου, Steve Albini, στο magnum opus της, ''To Bring You My Love'' και από το κατπληκτικό άνοιγμα της σε ευρύτερο κοινό με το ''Stories From The City, Stories From The Sea'' στο ''Let England Shake'' που σηματοδότησε το πέρασμα της στην ωριμότητα με έναν δικό της προσωπικό τρόπο. Αυτό το τελευταίο είναι και το σημείο αναφορά της για το ''I Inside The Old Year Dying''. Η H;arvey, πλέον, χρησιμοποιεί το rock ως βάση για να κτίσει το δικό της προσωπικό ήχο. Σε αυτόν περιλαμβάνονται αρκετές δοσεις βρετανικής folk και μία εξερεύνηση της αγγλικής παράδοσης, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ''I Inside The Old Year Dying'' συναντάμε λέξεις από την διάλεκτο που χρησιμοποιούνταν στο Dorset, γενέτειρα της Harvey. 

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Prayer At The Gate'', όπου η Harvey επιδίδεται σε ασυνήθιστους φωνητικούς λαρυγγυσμούς για να ακολουθήσει η folk rock του ''Autumn Gate''. Οι επιρροές της Αγγλικής παράδοσης είναι εμφανείς στο ''Lwonesome Tonight'' και οι κιθάρες του ''Seem An I'' προδίδουν άμεσα τη ταυτότητα του δημιουργού τους. Τα φωνητικά έχουν τον πρώτο ρόλο στο ''The Nether - Edge'' και το ομώνυμο κομμάτι ενώνεται με μία δημιουργική γραμμή με το ''Let England Shake''. Ένα μονότονο beat συνοδεύει τα φωνητικά της Harvey στο ''All Souls'' και το ''I Inside The Old I Dying'' είναι από τις πιο πειραματικές στιγμές της, θυμίζοντας σε σημεία τη Bjork. Στα ''A Child's Question, August'' και ''August'' παντρεύει τη βρετανική μουσική παράδοση με τον κλασσικό PJ Harvey ήχο. Τη συνεργασία της με τον Tricky στο ''Broken Homes'' αναπολεί στο ''A Child's Question, July'' και ο δίσκος κλείνει με το ''A Noiseless Noise'' και την PJ Harvey να επιστρέφει νοητικά στις πρώτες της ηχογραφήσεις. Το ''I Inside The Old Year Dying'' βρίσκει την PJ Harvey σε δημιουργική φόρμα και αποτυπώνει τις πολλαπλές ανησυχίες της. Μία μουσικός που δεν στέκεται στις δάφνες του παρελθόντος και αναζητά συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon