Green Was Greener - Love Divine

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Green Was Greener είναι το προσωπικό όχημα έκφρασης του Θωμά Στρατάκη και επιστρέφουν δισκογραφικά δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, ''Introspective''. Ο νέος δίσκος τιτλοφορείται ''Love Divine'' και παρουσιάζει σημαντικές ηχητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι κιθάρες έχουν παραχωρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα synths και η κατεύθυνση είναι σίγουρα πιο pop. Η δική τους pop έχει πολλές '80ς αναφορές και ενίοτε φλερτάρει με τη dreamy αισθητική. Στιχουργικά ο Στρατάκης έχει εμπνευστεί από τη ''Θεία Κωμωδία'' του Δάντη και μουσικά βρίσκεται κάπου μεταξύ Simple Minds, A-Ha και την 80'ς περίοδο του Bowie. Στο ''Love Divine'' κυριαρχούν οι χαλαρές ατμόσφαιρες και μία νωχελική και ταυτόχρονα ευχάριστη, ροή των κομματιών. Καμία σχέση με τη rock λογική που χαρακτήρισε το ντεμπούτο τους. 

Το ''Generation'' ξεκινά με χαλαρά πλήκτρα για να μεταλλαχθεί σταδιακά σε ένα επικό κομμάτι μπαρόκ αισθητικής. Το ''Running Free'' είναι από τις πιο pop και radio friendly στιγμές τους και το ''Infinity'' θυμίζει αρκετά τη συνεργασία του John Cale με τον Brian Eno. Το ''No Shape'' είναι ένα ταξιδιάρικο ατμοσφαιρικό κομμάτι  και το ''Going Down'' αντλεί έμπνευση από την pop των '80ς. Στο ''Emma'' γίνονται πιο ρυθμικοί και μία επαναλαμβανόμενη μελωδία αρκεί στο ''My Love''. Το ''Someday'' είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει από το album, μία στιβαρή σύνθεση που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο του όραμα του Στρατάκη για τον καινούργιο δίσκο. Το ''Swimming With Whales'' φλερτάρει με την ambient pop και το ''Mirage'' είναι ένα εν δυνάμει hit στο οπλοστάσιό τους. Ο δίσκος κλείνει με το dreamy ομώνυμο κομμάτι να θυμίζει τη λογική των Beach House. Οι Green Was Greener κυκλοφόρησαν έναν δίσκο έξω από το αναμενόμενο. Άλλαξαν εντυπωσιακά το ηχητικό τους πλαίσιο και έδειξαν ότι δεν διστάζουν να δοκιμάσουν τελείως διαδορετικές ηχητικές διαδρομές. 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon