Sleaford Mods - Uk Grim

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Sleaford Mods είναι και πάλι εδώ, δύο χρόνια μετά το εξαιρετικό ''Spare Rings''. Όπως είναι αναμενόμενο εξακολουθούν να είναι το κακό σπρυρί στη μουσική βιομηχανία, κατακεραυνώνοντας οτιδήποτε τους μπει στο μάτι. Ο Jason Williamson φτύνει σταθερά τους στίχους με ρυθμούς πολυβόλου και όταν μιλάμε για τους στίχους των Sleaford Mods, μιλάμε για άπειρα fuck, shit, asshole κτλ να ντύνουν το ξεμπρόστιασμα της κυρίαρχης βρετανικής υποκρισίας και συντήρησης. Και όλα αυτά υπό το πρίσμα και την αισθητική ενός ανθρώπου που προέρχεται και αισθάνεται εργατική τάξη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι Τόρηδες βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρό του, περνώντας τους για άλλη μία φορά γενιές δεκατέσσερις. Η δικτατορία του political correct, ο εκβιαστικός καθωσπρεπισμός, οι χαρτογιακάδες καριερίστες των πολυεθνικών και οτιδήποτε άλλο κάνει την εργατική τάξη να ασφυκτιά, δεν γλιτώνουν από το μένος του Williamson. Ο Andrew Fearn στέκεται σταθερά στο background και στήνει όλο το ηχητικό φάσμα, πάνω στο οποίο ο Williamson εξαπολύει μύδρους, εννίοτε χρησιμοποιώντας το σαρδόνιο χιούμορ του. Στα τραγούδια των Sleaford Mods, συνυπάρχει η hip hop αισθητική με το punk attitude. Αυτή τη φορά ο Fearn χρησιμοποιεί πιασάρικα και ψαγνένα beats, που κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα ακόμα πιο catchy και εθιστικό. Το συγκρότημα είναι φανερό ότι γουστάρει αυτό που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχώς εμπλουτίζει το μουσικό μέρος της φάσης. Έγραψα συγκρότημα και είναι σίγουρο ότι ο Williamson θα με φόρτωνε μερικές φάπες, αν με πετύχαινε κάπου και ήξερε ότι χαρακτήρισα έτσι τους Sleaford Mods. Οι Sleaford Mods είναι η αλήτικη φωνή, μίας εργατικής βρετανικής τάξης που δεν σκύβει το κεφάλι, παρόλες τις συστημικές πιέσεις που έχει δεχθεί. Οι Sleaford Mods είναι το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο σε κάθε επιβαλόμενη κουλτούρα, που γονατίζει τις σύγχρονες κοινωνίες. Κάπου διάβασα ότι ο Williamson είναι από το ίδιο χωριό με τη Θάτσερ. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά θα ήταν οξύμωρο το ίδιο χωριό που έβγαλε τη μητέρα της νεοφιλελεύθερης σκατίλας, να έχει βγάλει και αυτόν τον αυθεντικό εχθρό της.

Στο ''Uk Grim'' έχουμε δύο εξέχουσες συμμετοχές. Της Florence Shaw, τραγουδίστριας των Dry Cleaning, στο φοβερό single ''Force 10 From Navarone'', όπου τα cool φωνητικά της αποτελούν αντίβαρο στην καταιγιστική εκφορά του λόγου από τον Williamson και του πάλαι ποτέ ήρωα του αμερικάνικου underground Perry Farrell, όπου στο ''So Trendy'' η διονυσιακή προσωπικότητά του συμβάλλει στο κράξιμο της ανυπόφορης τρεντίλας που έχει κατακλύσει τα πάντα. Το ομώνυμο κομμάτι μας εισάγει στον δίσκο με κολασμένα beats και φωνητικά γεμάτα οργή, ενώ το ''DIwhy'' μία μπότα αρκεί για να ραπάρει πάνω της ο Williamson. Μιλιταριστικά beats στήνουν το υπόβαθρο για κύρηξη πολέμου στο ''Tilldipper'' και το ''On The Ground'' είναι το απόλυτο χορευτικό κομμάτι για μία ασφυκτιούσα εργατική τάξη. Με τη dub λογική φλερτάρουν στο ''Right Wing Beast'' και στο ''Tory Kong'' τα χώνουν χοντρά στο βρετανικό συντηριτικό κόμμα. Το ράθυμο ''Smash Each Other Up'' δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο των Sleaford Mods και στα ''Don'' και ''I Claudius'' επιστρέφουν στην old school hip-hop λογική. Στο απολαυστικό ''Pit 2 Pit'' τα beats του Fearn συναγωνίζονται σε ταχύτητα το ραπάρισμα του Williamson και στο ''Apart From You'' βρίσκουμε μία από τις λίγες φορές που ο Williamson επιχειρεί να τραγουδήσει κανονικά. Ο δίσκος κλείνει με τα πιασάρικα breaks του ''Rhythms Of Class''. Το ''Uk Grim'' είναι απολαυστικό, όπως όλοι οι δίσκοι των Sleaford Mods. Έχει αρκετές ροχάλες για οτιδήποτε συντηρητικό και political correct. Οι Sleaford Mods είναι το punk της εποχής μας και έχουν ενστικτώδη ταξική συνείδηση, εκφράζοντας μία γενιά που πιέζεται όλο και περισσότερο. Εμείς είμαστε μαζί τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon