Yo La Tengo - This Stupid World

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Yo La Tengo βρίσκονται περίπου σαράντα χρόνια στην πρώτη γραμμή του εναλλακτικού rock ήχου. Ένα συγκρότημα με σταθερή διάθεση να εξερευνήσει τον ήχο του αλλά και το ίδιο το εναλλακτικό rock  Σε αυτή τη μακρά διαδρομή έχει γεφυρώσει τις εναλλακτικές rock κιθάρες με pop, jazz, punk, folk, kraut και άλλα στοιχεία, δημιουργώντας σταθερά ξεχωριστά ηχοτοπία. Οι δίσκοι τους είναι σταθερά καλοί, απλά κάποιοι εξ αυτών είναι αριστουργηματικοί. Δίσκοι που αποτελούν σημεία αναφοράς για την εναλλακτική μουσική και φάρος έμπνευσης για πλειάδα νέων συγκροτημάτων. Τέτοιος, δηλαδή αριστουργηματικός, είναι και ο φετινός τους, που φέρει τον τίτλο ''This Stupid World''. Ο δίσκος ακούγεται ως ένας συνδυασμός όλων αυτών των ήχων που έχει καταπιαστεί το συγκρότημα στη σπουδαία πορεία του. Θορυβώδεις κιθάρες δίπλα σε pop στιγμές και slowcore πλάι σε εναλλακτική folk. Οι Yo La T;engo βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ''This Stupid World''.

Ο δίσκος ξεξινά δυναμικά με το ''Sinatra Drive Breakdown''. Επτάμιση λεπτά εκστατικού οργανικού θορύβου, στα πρότυπα των Sonic Youth, και οι μελωδίες να κρύβονται περίτεχνα κάτω από αυτόν. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ''Fallout'', ένα υπέροχο single εναλλακτικού rock. Στο ''Tonight's Episode'' αγγίζουν τα άρια του kraut και το ''Aselestine'' είναι μία όμορφη και ρομαντική folk μπαλάντα. Περίτεχνες κιθάρες κεντάνε στο ''Until It Happens'', αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά την κλάση του συγκροτήματος και το ''Brain Capers'' συνδυάζουν τον κιθαριστικό θόρυβο με πιασάρικες pop μελωδίες. Στο ''Apology Letter'' ρίχνουν τους τόνους και κινούνται στο slowcore, ενώ το ομώνυμο κομμάτι καταργεί τις καθιερωμένες φόρμες και επιδίδεται σε μία αυτοσχεδιαστική οργανική ανάπτυξη. Ο δίσκος κλείνει με το νωχελικό ambient rock του ''Miles Away'' να μας ταξιδεύει σε ήχους που έχουμε συνηθίσει από μπάντες σαν τους Slowdive. Το ''This Stupid World'' είναι ταυτόχρονα, Sonic Youth, Pavement, Low αλλά πάνω απ΄όλα είναι Yo La Tengo και επάξια τοποθετείται στις κορυφαίες στιγμές της δισκογραφίας τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon