Gaz Coombes - Turn The Car Around

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τον Gaz Coombes τον γνωρίσαμε στα '90ς, ως  frontman και βασικό συνθέτη των Supergrass. Ένα από τα πλέον πετυχημένα συγκροτήματα της brit pop, που μας άφησαν μία σειρά από νεανικούς ύμνους, προεξάρχοντος του superhit ''Alright''. Οι Supergrass ήταν το πιο punk συγκρότημα της brit pop, μιας και συνδύαζε τις βασικές βρετανικες μελωδίες των Kinks και των Beatles, με τη mod λογική των Jam και το ατίθασο πνεύμα των Clash. Με την πάροδο των χρόνων οι Supergrass μείωσαν τα γκάζια και έριξαν τους τόνους, ακολουθώντας περισσότερο τις φόρμες της κλασσικής βρετανικής κιθαριστικής τραγουδοποιίας. Τελευταίο τους album ήταν το ''Diamond Hoo Ha'' του 2008 και από τότε παραμένουν ενεργοί μόνο συναυλιακά, παίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες του παρλθόντος τους. Από τότε ο Gaz Coombes τη δημιουργικότητά του τη διοχετεύει κυκλοφορώντας προσωπικούς δίσκους, με το φετινό ''Turn The Car Around'' να αποτελεί το τέταρτο δισκογραφικό του βήμα. Η μουσική του συμβαδίζει με την ηλικία του, που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, και οι βασικές του επιρροές ανιχνεύονται στον Paul Weller και στον Paul McCartney. Μεσήλικας και οικογενειάρχης με παιδιά, έχει αφήσει στην άκρη τους νεανικούς προβληματισμούς των Supergrass και ασχολείται με πράγματα που τον απασχολούν σήμερα, αλλά παράλληλα αναπολεί τα ξέφρενα νεανικά του χρόνια. Τότε που έζησε σε όλο του το μεγαλείο το μύθο του rock 'n' roll. 

Ο δίσκος ξεκινά με ένα από τα καλύτερα κομμλατια της προσωπικής διαδρομής του Coombes. Το σκοτεινό και βαθιά ενδοσκοπικό ''Overnight Trains''. Το ''Don't Say It's Over'' θυμίζει αρκετά τις solo δουλειές του Paul Weller και στο ''Feel Loop (Lizard Dream)'' μας αιφνιδιάζει με έναν τριπαρισμένο groovy ρυθμό, που θα μπορούσε να ανήκει στον Beck αν ήταν Άγγλος. Το ομώνυμο κομμάτι και το ''Not The Only Ones'' θυμίζουν αρκετά Starsailor και στα ''This Love'' και ''Sonny The Strong'' φλερτάρει με τη groovy πλευρά της κιθαριστικής pop. Για το τέλος έχει κρατήσει ''Dance On''. Ένα γλυκόπικρο κομμάτι, που μελωδικά βασίζεται σε αντίστοιχες στιγμές των Beatles και των Kinks. Ο Gaz Coombes είναι πλέον ένας βετεράνος της brit pop, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί μουσική με μεράκι. Ξέρει ότι αυτή αφορά περιορισμένο κοινό, που τον ακολουθεί από τις ηρωικές ημέρες των Supergrass. Κάτι που δεν τον πτοεί και το ''Turn The Car Around'' θα φέρει ένα, έστω και πρόσκαιρο, χαμόγελο στα χείλη σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με κομμάτια σαν το ''Alright''.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon