Broken Bells - Into The Blue

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έχουν περάσει αισίως οχτώ χρόνια από τον τελευταίο δίσκο των Broken Bells και πλέον βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων το τρίτο τους album που τιτλοφορείται ''Into The Blue''. Οι Broken Bells δεν είναι ένα συνηθισμένο συγκρότημα ως προς τη σύνθεσή του και τη λειτουργία του. Τα δύο μέλη του είναι ο James Mercer, τραγουδιστής και εγκέφαλος των Shins, και ο πολυπράγμων μουσικός και παραγωγός που ακούει στο όνομα Danger Mouse. Δύο δημιουργοί που έστησαν τους Broken Bells ως μία ακόμα διέξοδο των καλλιτεχνικών ανησυχιών τους και που διακιολογεί την αραιή δισκογραφική παρουσίας της μπάντας, μιας και δεν είναι η κύρια ενασχόληση και των δύο. Το ''Into The Blue'' παρουσιάζεται αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με τους δύο πρώτους δίσκους των Broken Bells. Εδώ το κλίμα βρίσκεται κατά κύριο λόγο ανάμεσα στα blues και στη soul, δοσμένα με μία μοντέρνα άποψη, αφήνοντας στην άκρη τη groovy pop και τις disco παρεκτροπές που υπάρχαν κυρίως στο ''After The Disco''. Φυσικά η φωνή του Mercer είναι βαθύτατα εκφραστική, βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάδειξη των συναισθημάτων που περιέχονται στις συνθέσεις. Όσο για τη παραγωγή, ξέρουμε ότι ο Danger Mouse είναι ο σύγχρονος μάγος της κονσόλας και προφανώς η δουλειά του στο ''Into The Blue'' είναι καταπληκτική.

Στο ξεκίνημα του album συναντάμε το ομώνυμο κομμάτι και το ''We 're NotIn Orbit Yet..''. Δύο αυθεντικές στιγμές αστικού blues, που θυμίζει το ύφος της συνεργασίας του Danger Mouse ως παραγωγού, με τους Black Keys. Το ''Love On The Run'' μας ταξιδεύει στις σπουδαιότερες στιγμές της Motown και της Stax, με τον Mercer να ακούγεται ως ο πραγματικός διάδοχος των σπουδαίων soul ερμηνευτών. Το ''Invisible Exit'' παραπέμπει στις πιο χαλαρές στιγμές των Shins και το ''One Night'' είναι ένα mid tempo groovy κομμάτι. Στο ''Saturdays'' θυμίζει την pop του ντεμπούτου τους και στο ''Forgotten Boy'' αναδεικνύεται η μελαγχολική πλευρά τους. Στο ''The Chase'' επιστρέφουν στο bluesy ύφος και ο δίσκος κλείνει με τη συναισθηματική κορύφωση του ''Fade Away''. Με το ''Into The Blue'' οι Broken Bells κυκλοφόρησαν τον πιο εσωστρεφή δίσκο τους. Περιέχει δυνατές συνθέσεις, των οποίων οι λεπτομέρειες τονίζονται από μία άψογη παραγωγή.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon