Bazooka - Κάπου Αλλού...

Πριν από τρία χρόνια είχα κλείσει την παρουσίαση του ''Zero Hits'' με τη φράση ''Οπότε αν το ''Zero Hits'' είναι το δικό τους ''Πάρτυ Στο 13ο Όροφο'', αναμένουμε από αυτούς ένα καινούργιο ''Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια''. Οι Bazooka το έκαναν και ο δίσκος ονομάζεται ''Κάπου Αλλού...''. Ένας δίσκος που θα σημαδέψει το εγχώριο rock με την αμεσότητά του, τα εύστοχα τραγούδια που περιέχει και τον πολυσυλλεκτικό ήχο του. Οι Bazooka σε αυτά τα περίπου δέκα χρόνια που έχουν περάσει απ΄όταν μας συστήθηκαν είναι μία μπάντα που συνεχώς εξελίσσεται και προοδεύει. Προοδεύουν ως μουσικοί, ως στιχουργοί, ως performers και εν τέλει ως άνθρωποι. Πλέον δεν είναι οι punk πιτσιρικάδες του ντεμπούτου τους. Για την ακρίβεια δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον είναι μία σπουδαία rock μπάντα με punk attitude. Ο ήχος έχει εξελιχθεί, εντάσσοντας αρμονικά επιρροές από μεγάλο φάσμα του rock και είναι μία εκπληκτική live μπάντα. Το τελευταίο μπορεί να το πιστοποιήσει οποιοσδήποτε έχει βρεθεί έστω και σε ένα live τους.

Από το εναρκτήριο ''Κατά Βάθος'' γίνεται κατανοητό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία διαφορετική εκδοχή των Bazooka. Απογυμνωμένες κιθάρες αφήνουν το δικό τους στίγμα και το συγκρότημα μας δηλώνει ότι η ένταση δεν είναι απαραίτητη για να στήσει τα νέα του τραγούδια. Στο ''Κρυφτό'' επισκέφτονται το αγνό rock 'n' roll και το ομώνυμο κομμάτι αποτυπώνει την ικανότητά τους να γράφουν πραγματικά σπουδαία rock κομμάτια. Στο ''Το Όνειρο Των Παλαβών'' ο Ξάνθος εμπιστεύεται τη πιο μελωδική πλευρά της φωνής του και δικαιώνεται, χαρίζοντας μας ένα κομμάτι νοσταλγικής κιθαριστικής pop ψυχεδελικών αποχρώσεων. Το γκαζωμένο ''Η Δική Μου Αλήθεια'' θα διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στις συναυλίες τους και το ''Καταραμένοι Άνθρωποι'' αναπολεί τις punk μέρες της μπάντας. Η ''Προεδρική Φρουρά'' εκφράζει σκέψεις νέων που είναι συγχυσμένοι και απελπισμένοι στην Ελλάδα του σήμερα, ενώ το ''Πάνω Από Τη Γη'' είναι το καλύτερο κομμάτι που έχουν γράψει ως μπάντα. Υπέροχες μελωδικές γραμμές και κατάλληλες αλλαγές ρυθμών, ντύνουν τους ευαίσθητους στίχους και τον Ξάνθο να ερμηνεύει με αυτοπεποίθηση που αντιστοιχεί σε φτασμένο rock star. Στο ''Τζαζούκα'' η rhythm section παίζει τα ρέστα της και έχουμε μια διαφορετική και πιο funky πλευρά των Bazooka και ο δίσκος κλείνει με το groovy rock που ακούει στο όνομα ''Βελούδινο Κακό''.

Το ''Κάπου Αλλου...'' πιστοποιεί αυτό που στριφογυρνάει στο μυαλό αρκετών από εμάς. Οι Bazooka είναι η σημαντικότερη μπάντα της εποχής μας. Μία μπάντα που γίνεται συνεχώς καλύτερη και ταβάνι έχει τον ουρανό. Μία μπάντα που διευρύνει συνεχώς τους οριζοντές της και αρνείται πεισματικά να ενταχτεί σε κάτι τετριμένο. Σημαντικό ατού του ''Καπου Αλλού...' η πρόοδος της μπάντας και στον στιχουργικό τομέα. Ένας σπουδαίος rock δίσκος από μία παρέα ταλαντούχων μουσικών.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon