Panda Bear / Sonic Boom - Reset

Δύο γενιές pop αλχημιστών συνεργάζονται στο ''Reset'' και με φόντο τα '60ς παρουσιάζουν ένα album με σαφέστατες pop καταβολές, έστω και αν κάποιες φορές είναι ελαφρώς πειραγμένες. Ο Panda Bear, κατά κόσμον Noah Lennox και ο Sonic Boom, κατά κόσμον Peter Kember, είναι δύο δημιουργοί που ποτέ δεν έκρυψαν την αγάπη τους στις μελωδίες ακόμα και όταν τις έκρυβαν κάτω από στρώματα θορύβου ή τις έντυναν με απόκοσμα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια. Η κυκλοφορία ενός album που υπογράφεται εξίσου από τους δύο, είναι η φυσική συνέχεια μίας σχέσης αμοιβαίου σεβασμού και θαυμασμού ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες αλλά και συνεργασίας, μιας και ο Sonic Boom έχει κάτσει στη θέση του παραγωγού για ηχογραφήσεις του Panda Bear. Τον Sonic Boom τον γνωρίσαμε στα '80ς ως μέλος των χαοτικών Spacemen 3, όπου ανακάτευαν shoegaze, ψυχεδέλεια, pop με έναν τελείως ιδιαίτερο τρόπο. Τον Panda Bear τον γνωρίσαμε αρκετά χρόνια αργότερα, τόσο ως μέλος των Animal Collective, όσο και με τις προσωπικές του ηχογραφήσεις, με την ποπ να έχει πάντοτε καίριο λόγο, έστω και αν συνήθως κινείται στις πιο ανατρεπτικές μορφές της.

Panda Bear και Sonic Boom εμπνέονται από τις κλασσικές μελωδίες των '60ς και στήνουν έναν δίσκο που είναι απόλυτα εθιστικός. Οι Beach Boys και ιδιαίτερα η περίοδος του ''Pet Sounds'', είναι η κύρια πηγή της έμπνευσής τους. Το πρώτο single ''Edge Of The Edge'' είναι το μικρό αδελφάκι του ''Wouldn't It Be Nice'' και απολύτως ενδεικτικό της ηχητικής κατεύθυνσης των δύο δημιουργών. Το εναρκτήριο ''Gettin' To The Point'' βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε Beatles και Beach Boys, ενώ στο ''Go On'' συναντιέται ο ήχος του groovy London με τον μινιμαλισμό των Velvet Underground. Τα ''Everyday''  και ''Whirlpool'' έχουν κάτι από τις υπνωτιστικές μελωδίες των Spacemen 3 και το ''In My Body'' θυμίζει την ιδιοφυία του Brian Wilson όταν έγραφε κομμάτια σαν το ''God Only Knows'' ή το ''Good Vibrations''. Στο ''Danger'' αναδεικνύεται η πιο ρομαντική και ευαίσθητη πλευρά τους και στο ''Livin' In The After'' η πλειάδα εγχόρδων δημιουργεί μία ρετρό ατμόσφαιρα. Ο δίσκος κλείνει με το παιχνιδιάρικο ''Everything 's Been Leading To This'' να θυμίζει τις πρώιμες και πιο homemade ηχογραφήσεις των Magnetic Fields.

Το ''Reset'' είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο μουσικών που προσεγγίζουν τη δεκαετία των '60ς με ανοιχτό μυαλό, νοσταλγία αλλά και πολύ αγάπη. Έχοντας στο τσεπάκι τους πολλές και εθιστικές μελωδίες στήνουν έναν δίσκο που ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος και υμνεί μία εποχή που στη συλλογική μνήμη του σήμερα έχει συνιφαστεί με την αθωότητα, την αληθινή αγάπη και τις ανέμελες παρέες πιτσιρικάδων. Είναι ο δίσκος που τον βάζεις στο player ένα ηλιόλουστο απόγευμα με την παρέα σου και απολαμβάνεται το πιο γευστικό παγωτό του καλοκαιριού ενθυμούμενοι τα παιδικά σας χρόνια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon