Belle and Sebastian - A Bit Of Previous

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αρχικά οφείλω να ομολογήσω ότι οι Belle and Sebastian ήταν από τα συγκροτήματα που καθόρισαν μουσικά τα φοιτητικά μου χρόνια. Εκεί στο δεύτερο μισό των '90ς είχαν τις πρώτες τους κυκλοφορίες και μου ήταν πολύ εύκολο να ταυτιστώ με μία παρέα Σκωτσέζων φοιτητών που μιλούσαν τη δική μου γλώσσα. Τότε ηχογραφούσαν για την Jeepster, μία μικρή ανεξάρτητη εταιρεία και οι βασικές τους επιρροές ήταν η ρομαντική μελαγχολία των Smiths και των Felt, η αγνή pop της Sarah Records και τραγουδοποιοί σαν τον Bob Dylan. Τότε λίγοι θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι οι αγαπημένοι μας Belle and Sebastian θα συνέχιζαν να υπάρχουν και μετά από τόσα χρόνια. Οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι όπως και οι περισσότερες indie μπαντες, θα ολοκλήρωναν τον βραχύβιο κύκλο τους και θα μετατρέπονταν σε ένα καλοκρυμμένο μυστικό ρομαντικής pop για τις επόμενες γενιές και νεανικές αναμνήσεις για όσους τους παρακολούθησαν τότε. Οι Belle and Sebastian όμως είχαν άλλα σχέδια και διέψευσαν τις προβλέψεις. Συνεχίζουν ακάθεκτοι να κυκλοφορούν δίσκους και φέτος έχουν το ''A Bit Of Previous'', εφτά χρόνια μετά το ''Girls In Peacetime Want To Dance''. Ο νέος δίσκος μοιάζει σαν μία επιστροφή στα πρώτα τους χρόνια, τότε που ο ήχος τους ήταν πιο απλός και συναισθηματικός.

Στο εναρκτήριο ''Young And Stupid'' ο Stuart Murdock αναπολεί τα νεανικά του χρόνια και η μουσική παραπέπμπει στις πιο pop στιγμές των Belle and Sebastian. Το εύθραυστο ''If They 're Shooting At You'' συγκινεί και στο ''Do It For Your Country'' επιστρέφουν στο κλίμα των πρώτων τους ηχογραφήσεων. Το groovy ''Talk To Me, Talk To Me''' θυμίζει τις αντίστοιχες στιγμές του προηγούμενου album και η Sarah Μartin αναλαμβάνει τα φωνητικά στο electro ''Reclaim The Night'' και ψάχνει τη χρυσή τομή μεταξύ Still Corners και Hot Chip. Η ανάλαφρη πλευρά της pop εκπροσωπείται από το ''Prophets On Hold'' και τα ''Come On Home'' και ''A World Without You'' είναι τόσο κλασσικά Belle and Sebastian που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε οποιοδήποτε δίσκο τους. Η ικανότητα τους να γράφουν πιασάρικά single είναι γνωστή και το ''Unnecessary Drama'' είναι ένα από αυτά. Ο Stevie Jackson παίρνει τα ηνία στη folk μπαλάντα ''Deathbed Of My Dreams'' και θυμίζει τις πιο μελαγχολικές στιγμές του Richard Hawley. Στο τέλος του δίσκου συναντάμε το πιανιστικό και εσωστρεφές ''Sea Of Sorrow'' και την ανεβαστική λευκή soul που ακούει στο όνομα ''Working Boy In New York City''. Το ''A Bit Of Previous'' είναι ένας δίσκος όπου οι Belle and Sebastian πραγματοποιούν μία ανασκόπηση της πορείας τους. Με εύστοχους στίχους, όπως πάντοτε και με μουσική που κινείται μεταξύ της χαρμολύπης και της groovy pop.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon