Death Valley Girls - Under The Spell Of Joy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Under The Spell Of Joy'' είναι το τέταρτο album των Αμερικανών Death Valley Girls και έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη ενδιαφέρουσα δισκογραφία. Οι Death Valley Girls δεν είναι η μπάντα που φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει το εναλλακτικό rock, αλλά μία μπάντα που θέλει να το κάνει πιο όμορφο, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα υλικά του. Ηχητικά βρίσκονται κάπου μεταξύ των '60s girls bands, το proto punk των Stooges και των MC5, το garage rock αλλά και τις riot grrls μπάντες που σημάδεψαν τα εναλλακτικά '90s. Οι Death Valley Girls έχουν βουτήξει βαθιά στο εναλλακτικό rock και μας παρέδωσαν ακόμα ένα απολαυστικό album. Οι συνθέσεις τους είναι δουλεμένες και ενορχηστρωτικά έχουν προσθέσει στην κλασσική τριπλέτα, κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και πνευστά ώστε να προσδώσουν το κάτι διαφορετικό στο δίσκο.

Ο δίσκος ξεκινά το το υπνωτικό ''Hypnagogia'', όπου ένα σταθερό beat συνοδεύει τα φωνητικά που έρχονται από το βάθος, θυμίζοντας το χαοτικό κλίμα που επικρατούσε στους δίσκους των Spacemen 3. Οι Death Valley Girls ξέρουν και να στήνουν ξεσηκωτικά pop κομμάτια σαν το πιασάρικο ''Hold My Hand'', όπου οι Raveonettes συναντούν τους Dum Dum Girls και το πραγματικά υπέροχο garage του ''Bliss Out''. Στο ομώνυμο κομμάτι το σαξόφωνο-ξυράφι δίνει έναν πιο art χαρακτήρα στο κομμάτι και στο ''The Universe'' επιστρέφουν στις garage καταβολές τους. Το ''Hey Dena'' αποτίει τον απαραίτητο φόρο τιμής σε μπάντες σαν τους Bikini Kill και Sleater - Kinney και στο ''It All Washes Away'' φλερτάρουν με την πρωτόγονη δυναμική του πρώιμου punk. Τα '60ς grooves διαπερνούν το ''Little Things'' και το ''10 Day Miracle Challenge'' προσφέρεται για επιλληπτικό headbanging. To ''I 'd Rather Be Dreaming'' συγκαταλλέγεται στα πιο αισθησιακά garage κομμάτια που έχουμε ακούσει και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο διάχυτος ερωτισμός των φωνητικών της Bonnie Bloomgarden και ο δίσκος κλείνει με την alternative pop του εθιστικού ''Dream Cleaver''. Το ''Under The Spell Of Joy'' είναι ένας δίσκος με συνοχή, καταφέρνοντας να ελίσσεται μεταξύ διαφορετικών επιρροών. Απολαυστικό στο συνολό του και εύκολο ως άκουσμα, από μία μπάντα που παίζει στα δάχτυλα την rock 'n' roll παράδοση.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon