My Morning Jacket - The Waterfall II

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το 2015 οι My Morning Jacket κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ''The Waterfall''. Στην πραγματικότητα η μπάντα είχε γράψει υλικό για δύο albums, τα οποία και σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το πρώτο το 2015, όπως και έγινε, και το δεύτερο το 2016, κάτι που δεν έγινε. Ο λόγος που δεν κυκλοφόρησε το δέυτερο μέρος των ηχογραφήσεων, δεν είναι ότι το συγκρότημα έχασε την πίστη του στο υλικό αυτό, αλλά κάτι πιο πεζό. Έμπλεξαν με περιοδείες, ο Jim James έριξε βάρος στην προσωπική του πορεία και ο δίσκος απλά παρέμενε στα συρτάρια τους. Όλα αυτά μέχρι φέτος, όπου το ''The Waterfall II'' βρίσκεται πλέον στα ράφια των δισκοπωλείων. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι το ''The Waterfall II'' είναι το δεύτερο μέρος του ''The Waterfall'' και όχι τα απομεινάρια αυτού. Υφολογικά είναι ένα album που βρίσκει μία rock μπάντα να προσπαθεί να διευρύνει τον ήχο της, χώρις όμως να χάσει τη rock ταυτότητά της. Οι My Morning Jacket ήταν πάντοτε ένα συγκρότημα που αγαπούσε το κλασσικό rock και τους μεγάλους αμερικανούς τραγουδοποιούς, αλλά πάντοτε φρόντιζε να εμπλουτίζει τον ήχο τους με έναν αέρα φρεσκάδας. Στα μεγάλα τους ατού φυσικά και είναι, η ζεστή και βαθύτατα εκφραστική φωνή του James.

Το ''The Waterfall II'' είναι ένα ευχάριστο rock album ευχάριστων και εύληπτων μελωδιών, που κλείνει πονηρά το μάτι στην country, στα blues και στο r'n'b. Τραγούδια που παραπέμπουν στα ένδοξα '70ς για το κλασσικό rock. Οι country πινελιές του ''Climbing The Ladder'' του δίνουν έναν πιο εύθυμο χαρακτήρα, ενώ στο ''Feel You'' αναδεικνύονται οι soul επιρροές και η σπουδαία φωνή του James. Το ''Still Thinkin'' μας γύρίζει στις μέρες του stadium rock και το εναρκτήριο ''Spinning My Wheels'' αποτελεί μία από τις πιο ευαίσθητες στιγμές τους. Το classic rock των My Morning Jacket περιλαμβάνει πληθώρα από πνευστά και πλήκτρα όπως στα ''Beautiful Love (Wasn't Enough)'' και Magic Bullet, ενώ στο ''Wasted'' θυμίζουν Neil Young της εποχής του ''Zuma''. Στα ''Welcome Home'' και ''Run It'' επιστρέφουν στην αμερικάνικη παράδοση και ο δίσκος κλείνει με την αιθέρια επικότητα του ''The First Time''. Με το ''The Waterfall II'', οι My Morning Jacket, δεν διαφοροποιούνται από το παρελθόν τους ούτε μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για αυτούς. Απλά μας προσφέρουν έναν ακόμα ευχάριστο δίσκο, που οι ήδη fans τους, θα τον βρούν απολαυστικό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon