Bdrmm - Bedroom

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ντεμπούτο του βρετανικού κουιντέτου είναι μία ωδή κατά κύριο λόγο στο shoegaze και δευτερευόντως στη dream pop. Οι Bdrmm αποτίουν φόρο τιμής στους Ride, τους My Bloody Valentine και σε όλους αυτούς που ασχολούνταν ευλαβικά με τα πετάλια τους και έψαχναν εναγωνιώς την τέλεια κιθαριστική παραμόρφωση. Παραφορφώσεις που τοποθετούνται πάνω σε ονειρικές μελωδίες και δημιουργούν ένα ταξιδιάρικο και φευγάτο αποτέλεσμα. Το ντεμπούτο album τους ονομάζεται ''Bedroom'' και χαρακτηρίζεται από όλα αυτά τα στοιχεία. Οι νεαροί Βρετανοί δεν αντιγράφουν  απλά τους ήρωές τους, αλλά έχουν κατασταλλάξει στον δικό τους ήχο και δικαίως το ''Bedroom'' κατατάσσεται στις σημαντικές κυκλοφορίες της χρονιάς που διανύουμε. Η κυκλοφορία λίγων κομματιών πριν το δίσκο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει τον απαραίτητο θόρυβο γύρω από το συγκρότημα και να δημιουργήσει προσδοκίες για το album. Προσδοκίες που οι Bdrmm εκπληρώνουν στο ακέραιο.

Στον δίσκο περιέχεται το ''A Reason To Celebrate''. Ένα κομμάτι μεγαλειώδες και αντάξιο του ''Time Machine'' των Ride. Θα ήταν από μόνο του αρκετό για να κάνει όλους τους shoegaze-άδες να ασχοληθούν μαζί τους. Οι Bdrmm όμως έχουν αρκετούς ακόμα άσους στο μανίκι τους, κυκλοφορώντας ένα ολοκληρωμένο και συμπαγές album. Οι dreamy ατμόσφαιρες του ''Gush'' συνυπάρχουν με τη νευρική pop, αλά Diiv, του ''Happy'' και την ''μαυρίλα'' του ''Push / Pull''. Το εναρκτήριο ορχηστρικό ''Momo'' προϊδεάζει ιδανικά για το τι θα επακολουθήσει και το ''If..'' μας θυμίζει τις γιγαντιαίες και ταυτόχρονα μελωδικές κιθάρες των Smashing Pumpkins. Το ''Is That WhatYou Wanted To Hear?'' ισορροπεί μεταξύ dreamy λογικής και shoegaze παραμορφώσεων και ο δίσκος κλείνει με το αιθέριο ''Forget The Credits''.

Το ντεμπούτο των Bdrmm δικαιολογεί τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το συγκρότημα και τους τοποθετεί στις μεγάλες ελπίδες του κιθαριστικού ήχου. Θα μπορούσαν να ανήκουν στο roster της Creation αν υπήρχαν πρίν από τριάντα χρόνια και να είναι το dreamy αντίβαρο των Ride. Είναι όμως μπάντα του σήμερα και επαναφέρουν το shoegaze και τις dreamy ατμόσφαιρες στην πρώτη γραμμή του σύγχρονου ανεξάρτητου κιθαριστικού ήχου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon