Muzz - Muzz

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε πληροφορηθεί για τη δημιουργία ενός νέου supergroup με το όνομα Muzz. Σίγουρα αυτό που μας κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον για να θέλουμε να τους ακούσουμε, ήταν ότι μεταξύ των μελών τους βρίσκεται ο πολύς Paul Banks των αγαπημένων Interpol. Μαζί του είναι ο drummer των The Walkmen, Matt Barrick και ο πολυοργανίστας Josh Kaufman των folk Bonny Light Horseman. Πριν από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους, το συγκρότημα είχε ήδη δώσει στη δημοσιότητα κάποια κομμάτια του, αφενός για να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον επερχόμενο δίσκο και αφετέρου για να προϊδεάσει για την ηχητική τους κατεύθυνση. Προσωπικά με κέρδισαν στο ότι δοκιμάζουν πράγματα τελείως διαφορετικά από αυτά που έχουμε ακούσει από αυτούς με τα ''κανονικά'' τους συγκροτήματα και σίγουρα ότι οι Muzz δεν έχουν τίποτα το Interpol-ικό. Η τελείως αναγνωρίσιμη φωνή του Banks είναι πανταχού παρούσα, αλλά σίγουρα κινείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι Muzz είναι μία μπάντα που τρέφεται από το συναισθηματισμό των National, αγαπά τους μεγάλους αμερικανούς τραγουδοποιούς του παρελθόντος σαν τον Leonard Cohen και τον Neil Young, κινούνται αρκετά κοντά στο ''Still Life'' του Kevin Morby και σε κάποια σημεία μας θυμίζουν ακόμα και τους Tindersticks. Ο ηλεκτρικός ήχος των Muzz είναι χαμηλόφωνος και βασικά στοιχεία των ενορχηστρώσεών τους είναι οι ακουστικές κιθάρες και η κομβικής σημασίας χρήσης των πνευστών.

Ο δίσκος ξεκινά με το νυχτερινής ατμόσφαιρας ''Bad Feeling'', να θυμίζει αρκετά Tindersticks, με ένα ζεστό πιάνο να κάνει παρέα στη συναισθηματική φωνή του Banks. Το ''Evergreen'' είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις του album, όπου οι Muzz εξερευνούν τις παρυφές της indie folk και τα ''Red Western Sky'' και ''Everything Like It Used To Be'' βρίσκονται πολύ κοντά στη rock μελαγχολία των National. Πολύ σοφά βγάζουν τα καλώδια από τη πρίζα στο ''Broken Tambourine'', για να αναδειχτούν τα σπαρακτικά φωνητικά που συνεπικουρούνται από ακουστικές μελωδίες, ενώ στο ''Patchouli'' θυμίζουν την ενδιαφέρουσα, κατά την άποψή μας, συνεργασία του Cohen με τον Spector. Στα ''All Is Dead To Me'' και ''Summer Love'' ο Banks εστιάζει στη μελωδικότητα της φωνής του και το ''Knuckleduster'' είναι το μοναδικό κομμάτι που θυμίζει κάπως Interpol και αυτό εξαιτίας κάποιων κιθαριστικών μερών με αυξημένη ένταση.

Το ντεμπούτο των Muzz είναι ένας αξιόλογος rock δίσκος, που βρίκεται πιο κοντά στους National παρά στους Interpol. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα επιθυμούσε ο Paul Banks εξαρχής και το πέτυχε απόλυτα. Ένας δίσκος από αναγνωρισμένους μουσικούς, που μέσω των Muzz πρόβαλαν μία άλλη πτυχή της δημιουργικότητάς τους και παράλληλα ικανοποιούν αυτούς που τους ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Ένας δίσκος που αγγίζει τα γούστα του εγχώριου κοινού, που πάντοτε έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη για τα πιο σκοτεινά rock ακούσματα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon