Shopping - All Or Nothing

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Shopping είναι ένα συγκρότημα που έχει παίξει τον ρόλο του στην άνοδο της κιθαριστικής μουσικής στην Βρετανία τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην έχουν σημειώσει την επιτυχία των Idles και των Shame, να μην έχουν τον πλουραλισμό των Fat White Family, αλλά με την συνεπή παρουσία τους και τους τέσσερις, με το φετινό ''All Or Nothing'', δίσκους τους, αποτελούν εξέχων μέλος της post punk σκηνής του σήμερα. Ο καινούργιος δίσκος αποτελεί την φυσική συνέχεια του προ διετίας ''The Official Body''. Ένας groovy post punk δίσκος με pop φωνητικά και κολλητικά ρεφραίν. Προφανώς δεν θα ακούσουμε από αυτούς κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν, αλλά η φάση τους είναι καλοστημένη και ακούγεται πολύ ευχάριστα. Το καινούργιο στοιχείο του ''All Or Nothing'' είναι ότι τα synths έχουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο, φέρνοντας το τελικό αποτέλεσμα κοντά σε μία electro punk λογική.

Ο δίσκος ξεκινά με τα μετρονομικά πλήκτρα του ομώνυμου κομματιού να καρφώνονται στο μυαλό και τους Shopping να έχουν το κατάλληλο σινγκλάκι που θα τους συστήσει σε μεγαλύτερο κοινό. Στο ''For Your Pleasure'' μπολιάζουν με disco ψήγματα τον ήχο τους και στο ''No Apologies'' μας θυμίζουν τους αγαπημένους The Organ. Οι groovy μπασογραμμές των Gang Of Four εμφανίζονται σε κομμάτια σαν το ''Initiative'' και το ''About You'' και στο ''Follow Me'' στήνουν το δικό τους electro πάρτυ. Η εναλλαγή γυναικίων και αντρικών φωνητικών λειτουργεί εξαιρετικά στο ''Expert Advice'' και στο ''Body Clock'' μας δείχνουν για άλλη μία φορά πόσο εύκολα είναι για αυτούς να στήνουν κολλητικά post punk singles. Με το ''Lies'' μας γυρνούν στο πρώτο μισό των '80ς και για το τέλος έχουν κρατήσει το εκρηκτικό ''Trust In Us''.

Οι Shopping είναι μία μπάντα που λειτουργεί χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μοτίβα και μένει πάντοτε πιστή στους στόχους της. Δεν ασχολούνται με το hype, είναι πολιτικοποιημένοι και το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι αυτό που τους εμπνέει. Εξάλλου στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας και μία ζοφερότητα πλανάται σταθερά στον αέρα. Η αποτύπωσή της είναι τελικά βούτυρο στο ψωμί για τους Shopping.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon