The Vagina Lips - Outsider Forever

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα χρόνο και λίγους μήνες μετά την κυκοφορία του ''Generation Y'', ο Δημήτρης Πολιούδης επανέρχεται με το project The Vagina Lips έχοντας νέο δίσκο που φέρει τον τίτλο ''Outsider Forever''. Στο ενδιάμεσο, βέβαια κάθε άλλο παρά ανενεργός ήταν. Πραγματοποίησε δεκάδες live και κυκλοφόρησε το ''Μπάσταρδο'' με το έτερο project του, Mazoha. Από αυτήν την διαδικτυακή γωνία έχουμε πει επανειλλημένα ότι ο Vagina Lips στήνει κομμάτια και κατ΄επέκταση δίσκους, που στέκονται επάξια δίπλα στις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ανεξάρτητης κιθαριστικής δισκογραφίας. Έχοντας απορροφήσει δημιουργικά τις επιρροές του, έχει κατασταλάξει στον δικό του ήχο και σε πυκνά διαστήματα μας παραδίδει τις νέες του δουλειές. Το φετινό ''Outsider Forever'' στέκεται επάξια δίπλα στον αριστουργηματικό προκάτοχό του, έχοντας τα δικά του διακριτά στοιχεία, αλλά και κρατά τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου του Vagina Lips. Σε αρκετά σημεία είναι groovy, με την indie έννοια, προκαλώντας τον ακροατή να κουνάει ρυθμικά τους γοφούς, αλλά πάνω απ όλα είναι ένας δίσκος που ο Πολιούδης εκφράζει άμεσα τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του. Παρατηρεί από την πλευρά του μία κοινωνία που φυλλορροεί και είναι βυθισμένη στην διάχυτη μαυρίλα που ζούμε σταθερά. Και σε αυτό το πλαίσιο έρχεται η μουσική του, με την pop αμεσότητά της, να δώσει χρώμα στο ζοφερό τοπίο.

Ο δίσκος είναι μία ανθολογία από indie singles που φέρουν κάτι από την αύρα ενός ''Shine On'' των House Of Love ή ενός ''Doused'' των Diiv, για να δείξουμε με εμφατικό τρόπο την δυναμική του ''Outsider Forever''. Ο δίσκος ξεκινά με τη ρυθμική χαρμολύπη του εξαιρετικού ''I Don't Want This Day To End'' που μας κάνει να ονειρευόμαστε συναισθήματα που σφίγγουν την καρδιά. Το ''Typical Standards'' το είχαμε ακούσει πριν την κυκλοφορία του album, μιας και λειτούργησε ως προπομπός του, και έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο catchy τραγούδια που έχει γράψει ο Πολιούδης. Ένα δείγμα pop ευφυίας που το ακούς και το το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι το να πατάς συνεχόμενα το repeat. Η AnnaJo συμμετέχει στα φωνητικά του ''Watered By Our Own Tears'', σε μία από τις πιο γλυκές στιγμές της δισκογραφίας του Vagina Lips, που μας κάνει να αναπωλούμε νοσταλγικά τους Field Mice. Αντίθετα το ''Let It Kill'' γοητεύει με την κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα, ενώ το ομώνυμο κομμάτι λειτουργεί και σαν statement από τον δημιουργό του. Οι στίχοι του ''Scared Of Life, Afraid Of Death'' μιλούν κατευθείαν στην καρδιά σε όποιον έχει νιώσει κάποτε indie kid και το ''Dark Circles Under Blue Eyes'' είναι η επιτομή του κιθαριστικού ήχου για το πως οφείλει να είναι στις μέρες μας. Ο δίσκος κλείνει με το αργόσυρτο και ονειρικό ''Today I'm Brave''.

Το ''Outsider Forever'' είναι ένας δίσκος που ο Πολιούδης μοιράζεται με τον ακροατή τα συναισθήματά του και ταυτόχρονα ένας δίσκος επίκαιρος για την εποχή μας. Χωρίς fillers και πλατιάσματα, αποτελεί ένα σφιχτοδεμένο σύνολο που ακούγεται και αποροφάται μονορούφι. Δεν χρειάζεται πολλαπλές ακροάσεις για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα. Ο ακροατής εξ αρχής μπαίνει στον κόσμο του και δύσκολα ξεκολλάει από αυτόν. Είναι σίγουρα pop και βαθιά ρομαντικό. Του αξίζει να ακουστεί σε μοναχικά δωμάτια, να χορευτεί σε μεθυσμένα bar, να συντροφεύσει τα ταξίδια μας, πραγματικά και φανταστικά και γενικά να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του soundtrack της ζωής μας. Μακάρι να το πετύχει.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon