''Λένι Ρίφενσταλ'' στο θέατρο Αct

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο Act φιλοξενεί, την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 22.00,τον μονόλογο τού Άγγελου Ανδρεόπουλου.

Η “Λένι Ρϊφενσταλ” είναι ένας μονόλογος – πολιτικό σχόλιο πάνω στην αυτοβιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες και σίγουρα πλέον αμφιλεγόμενες καλλιτέχνιδες τού 20ου αιώνα. Καθόρισε όσο ελάχιστοι την τέχνη τού κινηματογράφου και ταυτόχρονα τής προπαγάνδας. Με φανατικούς θαυμαστές κι ορκισμένους εχθρούς, κανείς δεν τόλμησε να αρνηθεί το ταλέντο της. Απολογείται στο δικαστήριο τής Ιστορίας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν απευθύνεται στους Γερμανούς τού 1945 ή τους Έλληνες τού 2018.

Λένι Ρίφενσταλ : Φιλίτσα Καλογεράκου
Σκηνοθεσία : Γιώργης Κοντοπόδης
Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )

Σημείωμα συγγραφέα

Γιατί Ρίφενσταλ; Για να φέρουμε σε επαφή με τον συμβιβασμένο εαυτό μας, μήπως τον νιώσουμε και μπορέσουμε να τον τιθασεύσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι το πέρασμα από τη μια πλευρά στην άλλη, ειδικά όταν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αντί να ανθίστανται συνεργάζονται χάριν του σκοπού τους. Πρέπει να καταλάβουμε τη Ρϊφενσταλ για να καταλάβουμε και τους καθημερινούς εαυτούς μας. Ο Γκαίμπελς ζει μέσα σε κάθε πολιτικάντη, η Ρίφενσταλ σε κάθε καλλιτέχνη και ο Χίτλερ σε κάθε συμβιβασμένο που διψά για εκδίκηση. Κάθε φορά που θα λέμε “ε και;” το οποιοδήποτε ναζιστικό κόμμα θα κερδίζει κι ένα μέλος. Όσο αποφεύγουμε να δούμε κατάματα αυτή την αλήθεια είναι μοιραίο να ξαναζούμε τα ίδια ολοκαυτώματα και κανείς, ούτε καν εμείς οι ίδιοι, δεν θα μας πιστεύει όταν θα λέμε “δεν το θέλαμε αυτό”. Γι' αυτό Ρίφενσταλ.

Άγγελος Ι. Ανδρεόπουλος

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 22.00
Εισιτήριo 10€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon