Η παράσταση ''Πύθωνος 36'' στο θέατρο Λιθογραφείον

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αθήνα, σήμερα, τώρα. Το σπίτι μιας γυναίκας, ο πιο προσωπικός της χώρος, μετατρέπεται σε έναν αστικό ζωολογικό κήπο των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της.
 

Ένα σουρεαλιστικό solo διαπραγμάτευσης της ύπαρξης. Μια κλειδαρότρυπα που ανοίγει διάπλατα μπροστά στο μάτι του θεατή και δημιουργεί έναν ενδιάμεσο χώρο όπου το προσωπικό γίνεται δημόσιο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη γυναίκα που στέκεται απέναντι στον κόσμο και απέναντι στον εαυτό της.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

σύλληψη | χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου
ερμηνεία | συν-δημιουργία: Παυλίνα Ανδριοπούλου
μουσική | liveelectronics: Χρύσανθος Χριστοδούλου
σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας
σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
δραματουργία: Στέφανος Δρουσσιώτης
βίντεο: Βαγγέλης Τζαννής
φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
κατασκευή ειδικού κοστουμιού: Νίκη Αντζουλάτου

γραφιστικά: Γιάννης Μπαριτάκης
επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη
οργάνωση παραγωγής: Delta pi
παραγωγή | εκτέλεση: Shared productions

 

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 2018-2019 

 

Η παράσταση “Πύθωνος 36”  έκανε  πρεμιέρα τον Μάιο του 2019 στο Garage performing arts στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Θέατρο Ροές στην Αθήνα και τον Νοέμβριο στο Κέντρο χορού Ακροποδητί στην Σύρο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Από το 2011 ζει και εργάζεται στη Σύρο. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1980 στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, συνέχισε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais. 

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών S. Sandroni, Ι. Πορτόλου, M. Heppner, Φ. Νικολάου, Μ. Τσουβαλά, Μ. Νέστορα κ.α.

Τo 2003 παρουσίασε την πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο “Night Mirror” με την οποία έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας.
Το Δεκέμβριο του 2004 ίδρυσε μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την ομάδα χορού Νταλίκα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί  σε διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Δ. Παπαϊωάννου. 

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις με τους σκηνοθέτες: Δ. Ξανθόπουλο, Α. Κοκκίνου, Ν. Φώσκολου, D. Olbrychski, Γ. Μαυραγάνη σε παραγωγές: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου κ.α
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Χορού 2010 με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις, χορογραφικά εργαστήρια και παραστάσεις “7+1”, “9+1”, “On the Road”, “Domino”, “Rapidly becoming” παρουσιάζοντας στα Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και σε θέατρα και διοργανώσεις στην Ελλάδα.
 

Η Παυλίνα Ανδριοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1982. Σπούδασε χορό στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη και συνέχισε την εκπαίδευση της παρακολουθώντας μαθήματα χορού και ακροβατικών από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους όπως Frey Faust, David Zambrano, Daniel Lepkoff, Wim Vandekeybus κ.α. Από το 2004 εργάζεται σαν χορεύτρια και έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και ακροβασίας (Κι όμως κινείται, Χορευτές, FingerSix κ.α). Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας του Δημήτρη Παπαϊωάννου, σαν ερμηνεύτρια και σαν βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές “The Great Tamer”, “Still Life”, “Origins”, “Primal Matter”, “Μέσα”.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

1–2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μαιζώνος 172Β, Πάτρα

Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες | κρατήσεις: 261 032 8394

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  Θέατρο Λιθογραφείον

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon