The Shins - Heartworms

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Heartworms'' είναι ο πέμπτος δίσκος για τον James Mercer και την παρέα του. Για μια στιγμή... Για ποια παρέα μιλάμε; Από την αρχική σύνθεση των The Shins, ο Mercer είναι ο μοναδικός που έχει μείνει. Όλοι οι άλλοι έχουν αποχωρήσει και πλέον στους Shins παίζουν session μουσικοί. Ουσιαστικά οι Shins είναι το προσωπικό σχήμα του Mercer, που απλά δεν έχει τολμήσει να βγάλει από το εξώφυλλο του δίσκου το πετυχημένο brand των The Shins και να βάλει το όνομά του. Αρκετά όμως με τα γύρω γύρω των Shins, η ουσία είναι η μουσική τους και σε αυτή πρέπει να εστιάζουμε στην παρουσίαση ενός δίσκου. Οι Shins είναι από τα πιο όμορφα και ταυτόχρονα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της αμερικάνικής pop από το 2000 και μετά. Ξέρουν να γράφουν χαρούμενα ή έστω mid tempo τραγούδια που απευθύνονται κυρίως σε μη χαρούμενους ανθρώπους και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας διαχρονικά για πολλά συγκροτήματα κιθαριστικής pop. Και ο Mercer πέρα από ένας αξιόλογος songwriter, έχει και μία από τις ομορφότερες και εκφραστικότερες φωνές της γενιάς του.

Οι Shins δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ με τις μέχρι τώρα δουλειές τους και φυσικά δεν θα το κάνουν με το ''Heartworms''. Εδώ υπάρχουν για άλλη μια φορά όλες οι αρετές τους, όλα αυτά τα στοιχεία που τους έκαναν μία από της πιο αγαπημένες μπάντες του αμερικάνικου κοινού. Ηλιόλουστες μελωδίες, έξυπνα κιθαριστικά μέρη, εξαιρετική αφομοίωση της ιστορίας της pop και μία απίστευτη φωνή ικανή να σε σημαδέψει για πάντα. Το ομώνυμο κομμάτι είναι μία εξαιρετική άσκηση εργασίας πάνω στη δημιουργία μελωδιών που σου κολλάνε από τη πρώτη νότα, ενώ το ''Dead Alive'' ως πρώτο single, απλά επιβεβαίωσε ότι οι Shins είναι από τις καλύτερες pop μπάντες της εποχής μας. Το ''Half A Million'' είναι το single που θα ήθελε να κυκλοφορήσει ο Kevin Barnes με τους Of Montreal το 2017 και το ''Name For You'' είναι το τραγούδι που πρέπει να ακούει στο repeat o M Ward αν θέλει να γράψει κάποιο φωτεινό κομμάτι και να ξεφύγει από την μιζέρια που έχει περιέλθει. Στο ''Painting A Hole'' τραγουδά με την έπαρση που έχει δανειστεί από τον Ian McCulloch και το ''Fantasy Island'' το ντύνει με μία από τις πιο γλυκόπικρες ερμηνείες του. Γενικά το ''Heartworms'' είναι ο δίσκος που περιμέναμε από τους Shins και έρχεται να προσθέσει το δικό του λιθαράκι σε μία αξιόλογη δισκογραφία. Ο δίσκος εισάγει με ευκολία τον ακροατή στον κόσμο του, ένας κόσμος πολύχρωμος, λαμπερός και γεμάτος από ουράνιες μελωδίες. τα σαράντα περίπου λεπτά του είναι ικανά να αλλάξουν τη διάθεση κάποιου προς το φωτεινότερο και να τον κάνουν να ξεχαστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon