Cloud Nothings - Life Without Sound

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό ''Here And Nowhere Else'' οι Cloud Nothings επιστρέφουν με το ''Life Without Sound''. Στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησαν και έναν δίσκο παρέα με τους Wavves με τίτλο ''No Life For Me''. Πλέον οι Cloud Nothings θεωρούνται από τις μεγάλες δυνάμεις της ανεξάρτητης αμερικάνικης σκηνής μαζί με μπάντες όπως οι Pains Of Being Pure At Heart, οι Wild Nothing, οι Real Estate, οι Best Coast κτλ. Η δική τους εκδοχή για την pop ήταν πάντα αρκετά θορυβώδης, εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το ''Attack On Memory'' είχαν συνεργαστεί στη παραγωγή με τον τεράστιο Steve Albini (Pixies, Nirvana, P.J. Harvey, Wedding Present κτλ.). Το ''Life Without Sound'' είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε από τη μπάντα του Dylan Baldi. Ένας καλοστημένος κιθαριστικός δίσκος, που ανά σημεία φλερτάρει έντονα με τη noise pop. Προφανώς ο ήχος τους δεν είναι φτιαγμένος για να γοητεύσει τα μεγάλα ακροατήρια και να περάσει στο mainstream κοινό, αλλά οι Cloud Nothings είναι ένα συγκρότημα που απευθύνεται αποκλειστικά στους fans του ανεξάρτητου κιθαριστικού ήχου. Στα μεγάλα καλοκαιρινά festival θα παίζουν μόνιμα νωρίς και θα είναι πρωταγωνιστές μόνο σε festival τύπου Pitchfork.

Ο δίσκος ξεκινά με ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει. Το ''Up To The Surface'' είναι ένα ατμοσφαιρικό power pop κομμάτι με εθιστική μελωδία, που κολλά σαν τσίχλα στον εγκέφαλο. Οι Sugar θα αισθάνονται υπερήφανοι για την κληρονομιά τους, ενώ οι Pains Of Being At Heart θα αισθανθούν άβολα μόλις το ακούσουν αφού οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει να γράψουν κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια. Τα κιθαριστικά εφέ έχουν την τιμητική τους σε κομμάτια σαν το ''Things Are Right With You'' και το ''Internal World''. Ειδικά το πρώτο, με το ευκολομνημόνευτο ρεφρέν του, γίνεται ιδανικό για τους κολλεγιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Το ''Modern Act'' θα μπορούσε να άνηκε στους Death Cab For Cutie αν είχαν περισσότερο punk και το ''Sight Unseen'' είναι ένα καθαρόαιμο indie single, από αυτά που στα '90ς έβγαιναν με το κιλό αλλά πλεόν τα συναντάμε όλο και πιο σπάνια. Πιο punk pop είναι το ''Darkened Rings'', ενώ το ''Enter Entirely'' μας γυρνάει στις πρώτες ημέρες των Smashing Pumpkins. Για το τέλος έχουν κρατήσει το ''Realize My Fate''. Ένα αρκετά διαφορετικό κομμάτι, με πολλές παραμορφώσεις στις κιθάρες, με φωνητικά που έρχονται από τη κόλαση και μία αύρα από Nirvana της εποχής του ''In Utero''. Ένα τραγούδι που περικλείει τους λόγους για τους οποίους τους διάλεξε ο Steve Albini για να συνεργαστεί μαζί τους. Το ''Life Without Sound'' δεν προσθέτει καινούργια πράγματα στην πορεία των Cloud Nothings. Πολύ πιθανόν να είναι και κατώτερο από τον προκάτοχό του, το ''Here And Nowhere Else''. Παρόλα αυτά δείχνει για άλλη μία φορά ότι οι Cloud Nothings είναι από τις καλύτερες κιθαριστικές μπάντες που περιφέρονται στην Αμερική και πάντα έχουν τον τρόπο να ικανοποιήσουν το κοινό τους. Ίσως απλά να έχουν χάσει τη δυνατότητα, ύστερα από αρκετούς δίσκους, να το εκπλήσσουν. Πάντως δύσκολα θα βρεθούν αρκετοί καλύτεροι pure indie δίσκοι μέσα στο 2017 από το ''Life Without Sound''.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon