Jim James - Eternally Even

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τον Jim James τον γνωρίσαμε ως τον τραγουδιστή των ανεξάρτητων rockers My Morning Jacket. Παράλληλα κυκλοφορεί και solo δουλειές, με το ''Eternally Even'' να αποτελεί τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του. Ο Jim James κάνει κάτι που αποφεύγουν οι περισσότεροι τραγουδιστές γνωστών συγκροτημάτων όταν αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν προσωπικό δίσκο. Δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το συγκρότημα με το οποίο έγινε γνωστός. Για να γίνουμε ξεκάθαροι το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να πούμε για το ''Eternally Love'' είναι ότι δεν πρόκειται για έναν rock δίσκο. Ο Jim James αφήνει στην άκρη τις κιθάρες και το rock των My Morning Jacket και καταπιάνεται με μία συμφωνική soul, εμπλουτισμένη με pop στοιχεία και ελαφριές ψυχεδελικές πινελιές. Κάτι σαν ένας λευκός Isaac Hayes που προσπαθεί μέσω της μουσικής του να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Το ''Eternally Even'' είναι ένας δίσκος που προσπερνά τα μουσικά είδη και δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο δίσκος μπορεί να αρέσει σε όλους ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα μουσικά ακούσματά τους. Και αυτό μόνο ως επιτυχία πιστώνεται στον Jim James.

Το εναρκτήριο ''Hide in Plain Sight'' εισάγει ιδανικά τον ακροατή στο πνεύμα του δίσκου, με αισθαντικά πλήκτρα και τα φωνητικά σε πρώτο πλάνο. Το ''Same Old Lie'' αποτελεί το κορυφαίο κομμάτι του δίσκου. Μία κορυφή που απλά ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά σπουδαία κομμάτια που περιέχει ΄το ''Eternally Even''. Με στίχους που αναφέρονται στον θρησκευτικό φανατισμό και στα εγκλήματα που είναι ικανοί να κάνουν οι άνθρωποι στο όνομα μιας θρησκείας, προς χάρην μίας μεταθανάτιας επιβράβευσης που αυτή υπόσχεται. Μουσικά παραπέμπει στο ''What's Going On'' του Marvin Gaye και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο σπουδαίο είναι. Στο ''Here In Spirit'' ακολουθεί πιο pop διαδρομές, παρεμφερείς με αυτές που έχει ακολουθήσει ο Richard Ashcroft στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της solo δισκογραφίας του. Κοσμική αισιοδοξία αποπνέει το ''World's Smiling Now'', ενώ το ''We Ain't Getting Any Younger'' χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο να είναι μία ορχηστρική ψυχεδελικών αποχρώσεων soul και για το δεύτερο επιστρέφει στο ήδη γνώριμο ύφος του δίσκου. Το ''True Nature'' είναι το δικό του ''Inner City Blues'', ενώ το ''In The Moment'' αποτελεί τη πιο νυχτερινή στιγμή του δίσκου. Για κλείσιμο έχουμε το ομώνυμο κομμάτι με τα αργόσυρτα φωνητικά και τη νωχελική διάθεση. Το ''Eternally Even'' πέρα από έναν πολύ όμορφο δίσκο, αποτελεί και τη διέξοδο του δημιουργού του στο να εκφράσει διαφορετικά πράγματα από αυτά που καθορίζει η πορεία των My Morning Jacket. Το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα και μας δείχνει ότι ο Jim James είναι ένας από τους πιο πολυσχιδής τραγουγουδοποιούς της γενιάς του. Το ''Eternally Even'' είναι ο δίσκος που μπορεί να σε συνοδεύσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ανεξάρτητα με το τι κάνεις. Πλησίασέ το άφοβα και μόνο να κερδίσεις έχεις.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon