Η "Κατερίνα" επιστρέφει στην Πάτρα και στο θέατρο Λιθογραφείο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς επιστρέφει και πάλι στην κεντρική μας σκηνή, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα και την αποθέωση που γνώρισε τις προηγούμενες μέρες στο θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης, με περισσότερους από 8.000 θεατές!

Η παράσταση – σταθμός, έχει ήδη ταξιδέψει στη Ζυρίχη στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας (10 Οκτωβρίου), ενώ αυτές τις ημέρες παρουσιάζεται στο Λονδίνο σε συμπαραγωγή Ark4Art - Hellenic Centre (7-8 Νοεμβρίου). Πριν επιστρέψει, στην Αθήνα στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από 5 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το κοινό της Πάτρας θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει για 2 Δευτερότριτα, 14 -15 και 21-22 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσαν πέρυσι οι συντελεστές της παράστασης στην συντακτική ομάδα του Presspop.

Κατερίνα
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ 
Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα 
LiveΜουσική: Λόλεκ 

μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης
Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Λυκόφως-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Trailer:

Παραστάσεις:
Δευτέρα 14/11, Τρίτη 15/11
Δευτέρα 21/11, Τρίτη 22/11


Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 16 €
Μειωμένο: 12 € (Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, Ανέργων, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμείο Θεάτρου Λιθογραφείον
Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων
Πληροφορίες στο 2610 328394, ή με μήνυμα στην σελίδα του θεάτρου

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon