BUS - The Unknown Secretary [Twin Earth Records, 2016]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Σωτήρης Στυλιανός

Εδώ είναι λοιπόν η περίπτωση των περιπτώσεων. Εννοώντας πως σπανίζει να βρίσκεις ένα σχήμα με ισχυρή ταυτότητα στην σκηνή της Ελλάδας και όταν το βρείς θα δεις πως δύσκολα θα είναι στο προσκήνιο και βρίσκεται περισσότερο στο παρασκήνιο. Διότι τα πιο δημοφιλή έχουν και τα κατάλληλα κυκλώματα ή εφόδια για να αναδειχτούν σε ακροατικό κοινό, μα κατα την κρίση μου αυτά είναι που υστερούν σε αυθεντικότητα και παρουσία ισχυρής ταυτότητας.

Οι BUS είναι από τις ξεχωριστές μουσικές περιπτώσεις που σπάνε τον κανόνα. Τα 4 παιδιά απο την Αθήνα, με αρχική ονομασία ως "Bus The Unknown Secretary" κυκλοφόρησαν 3 αρτιότατα EP, μετέπειτα αλλάζοντας το όνομα τους σε "BUS" για να κυκλοφορήσουν μέσα στο Μάρτη το full-length LP "The Unknown Secretary".

Μην μπορώντας απαραίτητα να χαρακτηριστούν απλά ως doom rock, διακρίνονται πολλές μουσικές επιρροές απο τα occult δρώμενα της εποχής του '60 έως '80, αλλά γενικώς να κατέχουν ήχο αρχιδάτο και ογκώδη.

Αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί την ισχυρή παρουσία της επιρροής των Black Sabbath μέσα τους; Άλλωστε εύκολα κανείς θα βρει στα tags τους στο bandcamp πως υπάρχουν οι λέξεις "black", "sabbath".
Αν έλειπε η καθαρότητα της ηχοληπτικής παραγωγής της εποχής μας στον ήχο τους, θα ήταν δύσκολο να δικαρίνει κανείς αν προέρχεται από την δεκατία των 70ies.

45 λεπτά από 9 κομμάτια αγνού rock 'n' roll, αλητείας και τελετουργίας οι BUS προσφέρουν ένα λόγο να θυμούνται τις ωραίες εποχές οι παλιοί και ένα λόγο να τις ψάξουν οι καινούριοι.

Ελπίζουμε πως όπως κατέχουν την πρεσβευτική θέση του ακραίου metal ήχου στο εξωτερικό οι Rotting Christ, του Stoner rock 'n' roll οι Planet of Zeus, έτσι ελπίζουμε να αποκτήσουν την ανάλογη οι BUS για το doom rock.

suggested traxx: Fallen, Masteroid, Forever Grey, Rockerbus

Ακούστε όλο το LP εδώ!

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon