Wild Nothing - Life of Pause [Captured Tracks, 2016]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

O Jack Tatum δημιούργησε τους Wild Nothing το καλοκαίρι του 2009, ακριβώς πάνω στην χρονική περίοδο που συντελέστηκε ένα μικρό ξέσπασμα αναβίωσης του indie pop ήχου της δεκαετίας του ’80 (με κύρια αναφορά την θρυλική κασέτα-συλλογή C86 του περιοδικού NME). Άρχικά τράβηξε το ενδιαφέρον με μια διασκευή στο Cloudbusting της Kate Bush και με το single Summer Holiday, που έβγαζε προς τα έξω μια αληθινή και απροσποίητη ποπ παιδεία.

Οι πρώτοι δυο δίσκοι (Gemini, 2010 και Nocturne, 2012) μας έκαναν να πιστέψουμε αυτό που θα επιβεβαίωνοταν πλέον φέτος με το τρίτο άλμπουμ. Ότι δηλαδή οι Wild Nothing έχουν συνθετικά αποθέματα για κάτι παραπάνω από μια απλή επαναφορά των προσωπικών τους επιρροών από το παρελθόν. Σε αυτό ίσως να παίζει σημαντικό ρόλο και ο πιο «γεμάτος» ήχος που ακούς στις παραγωγές τους, χάρη στον συνδυασμό κιθαριστικών και synth μερών σε ισορροπημένες ποσότητες. Η αίσθηση ήταν ότι θα είναι από τις μπάντες, που θα επιβίωναν του κορεσμού του συγκεκριμένου ρεύματος αναβίωσης και το Life of Pause αποδεικνύει ότι μπορούν και παραπάνω από αυτό. Γιατί είναι ένα καλοφτιαγμένο ποπ άλμπουμ, πλούσιο συνθετικά και επίκαιρο αισθητικά.

Από το πρώτο κομμάτι Reichpop, η ατμόσφαιρα στην οποία θέλει να σε παρασύρει ο δημιουργός είναι ξεκάθαρη. Σε βάζει στον κόσμο του και σε αφήνει να ταξιδέψεις μαζί του από τα πρώτα κομμάτια (Όπως το υπέροχο, γεμάτο συναισθήματα Lady Blue). Σε ότι σου υπόσχεται εξ άρχης, ο συγκεκριμένος δίσκος θα είναι συνεπής. Είτε με περισσότερη κιθάρα όπως στο Japanese Alice, είτε με το βαθύ μπάσο του To Know You, είτε με την γλυκήτητα του Adore το Life of Pause θα σε κερδίσει από την πρώτη ακρόαση, αν αγαπάς το εν λόγω είδος. Σύγχρονο, εκλεπτυσμένο και με μια αγνή ποπ προσέγγιση είναι ένα άλμπουμ που αξίζει μια θέση στις δισκοθήκες μας.

Επιλεγμένα κομμάτια: Lady Blue, Japanese Alice, To Know You
Μίμης Πλέσσας - Στήλη "Ακούω" Τέταρτο 157

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon