Μια νύχτα κραιπάλης, έρωτα, άσκοπων συζητήσεων και χορού

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Του Κώστα Νταλιάνη

Στο «Λε Λουβρ» γίνονται όργια κάθε Παρασκευή. Αιτία είναι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου στην επιλογή της μουσικής: λέγεται Quadrápod, είναι αγνώστου καταγωγής και ικανός να υποβάλει σε σεξουαλική διέγερση όλους τους θαμώνες, με τρόπο ασύλληπτο -και γι’ αυτό αμίμητο.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τί ακριβώς κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κυριαρχεί ένα μπιτ που αντιγράφει τον ρυθμό της συνουσίας και μια μελωδία που ξυπνά τις αισθήσεις.
Κάπως έτσι, τις βραδιές αυτές, το «Λε Λουβρ» μεταμορφώνεται σ’ ένα μέρος αισθησιασμού και οι άνθρωποι που παρευρίσκονται σπάνια φεύγουν αζευγάρωτοι, ακόμα κι αν μετανιώνουν την επόμενη μέρα.

Στην παράσταση «Νύχτες Παλιμπαιδισμού» συναντώνται νέοι άνθρωποι, οι οποίοι βγαίνουν το βράδυ κι ο μόνος στόχος τους είναι να περάσουν καλά. Στη σκηνή βλέπουμε μόνο ένα μεγάλο τραπέζι με πολλά ποτά. Ο μπάρμαν φαίνεται να συντονίζει το όργιο. Όλοι τους, όμως, αφήνονται στη μουσική να τους παρασύρει, χωρίς ηθικές αναστολές και δεύτερες σκέψεις.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη ενέργεια. Ίσως το περίμενα πιο extreme από αυτό που, εν τέλει, ήταν. Στις ηλικίες των 20-25 η βραδινή έξοδος, καλώς ή κακώς, μοιάζει με αυτή που θα δεις στην παράσταση και μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες, ίσως, να σοκαριστούν λίγο.

Η αφήγηση είναι χαλαρή. Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης θέλησε να μεταφέρει στην σκηνή την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου βραδιού. Και σε τέτοια βράδια τα λόγια είναι περιττά. Ο χορός και το ποτό κυριαρχεί. Ουσιαστικά, είναι ένας αντικατοπτρισμός  των ερωτικών σχέσεων στις μέρες μας, όπου πίσω από την επιφανειακή χαρά και το ξεφάντωμα, κρύβεται η μοναξιά και η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και συντροφιάς. Οι διάλογοι είναι κοφτοί, ρεαλιστικοί και τολμηροί, με αναφορές σε ερωτικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που με εντυπωσίασε -και για αυτό θα συνιστούσα σε κάποιον να δει την παράσταση- ήταν η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων των ηθοποιών να ανταποκριθούν στις χορογραφίες, ενώ, παράλληλα, έπρεπε να μείνουν πιστοί στο κείμενο. Η ένταση της κίνησής τους –μελετημένη και με αισθητική- παραμένει για 70 λεπτά στους ίδιους ρυθμούς! Σε κάποια στιγμή, οι ηθοποιοί «έρχονται» στο κοινό, πατώντας στα χερούλια των καθισμάτων και προσφέροντας ποτά. Τα όρια μεταξύ περφόρμερς και θεατών καταρρίπτονται.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους, αυτοί θα ήταν ο Φιντέλ Ταλαμπούκας με το άψογο στυλ του, η Βασιλική Τρουφάκου, που έλαμψε στην σκηνή ως το αντικείμενο του πόθου, και η Ίριδα Μάρα με την ηλεκτρισμένη ενέργεια της. 

Οι μουσικές επιλογές είναι πραγματικά εκπληκτικές και δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την παράσταση. Από τα κοστούμια έκλεψε την παράσταση το φόρεμα της Β.Τρουφάκου.

Συμπερασματικά, μια πραγματικά διαφορετική παράσταση- ζωντανή, νεανική, αισθησιακή και αναζωογονητική-  που δημιουργεί ένα hangover ενέργειας και κίνησης.  Ένα θέαμα περίεργα όμορφο, ερεθιστικά ενδιαφέρον, σύγχρονο κι εξαιρετικά οργανωμένο κινησιολογικά και ερμηνευτικά.

Υ.Γ. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

«ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΥ»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Δημήτρης Κουρούμπαλης 
Σκηνοθεσία: So7
Επιμέλεια Κίνησης - Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - Κοστούμια: Κenny Μaclellan
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταμουλακάτου
Παίζουν:  Τάσος Καραχάλιος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Τίτος Λιτίνας, Ίριδα Μάρα, Χριστίνα Μπίτου, Πηνελόπη Μωρούτ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Βασιλική Τρουφάκου 

Θέατρο “Λιθογραφείον”

Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων 
Τηλ. 2610 328394

Σελίδα του θεάτρου στο facebook: https://www.facebook.com/%CE%98

Τελευταία παράσταση
Τρίτη,
1/3, 9:30 μμ

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ,
Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ
Ατέλεια: 6 ευρώ 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η παράσταση θα συνεχιστεί στην Αθήνα στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon