Diiv - Is The Is Are

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Είναι πλέον σαφές ότι η κιθαριστική indie μουσική εδώ και μία δεκαετία έχει περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και έχει εγκατασταθεί στις Η.Π.Α. Πολλές οι μπάντες που την εκπροσωπούν και υπερτερούν των αντίστοιχων βρετανικών (η πάλαι ποτέ πατρίδα της indie μουσικής) τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Μπάντες σαν τους Pains Of Being Pure At Heart, Wild Nothing, Drums, Beach Fossils κ.α. έχουν αναλάβει να κρατήσουν ψηλά την indie σημαία. Ανάμεσά τους και οι Diiv που με το δεύτερο δίσκο τους ''Is The Is Are'' δείχνουν ότι δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας της μουσικής βιομηχανίας, αλλά μία μπάντα με υψηλότερες αξιώσεις. Τα αμερικάνικα indie συγκροτήματα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα βρετανικά. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τους έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την κιθαριστική indie μουσική, οπότε είναι λογικό να του φαίνεται κάτι καινούργιο και φρέσκο. Βλέπετε τα περισσότερα βρετανικά συγκροτήματα των '90ς (Stone Roses, Ride, Inspiral Carpets κτλ.) είχαν αγνοηθεί πλήρως από το αμερικάνικο κοινό. Κάπως έτσι και οι Diiv είχαν καταφέρει να προκαλέσουν αίσθηση με το ντεμπούτο τους ''Oshin'' που κυκλοφόρησε το 2012.

Το συγκρότημα του Zachary Cole Smith φαίνεται ότι είναι φιλόδοξο από μία απλή ματιά στον αριθμό των κομματιών του δίσκου. Δεκαεφτά κομμάτια είναι πολλά για έναν indie δίσκο, αλλά οι Diiv έχουν εμπιστοσύνη στο υλικό τους και δεν φοβούνται μήπως ο δίσκος κάνει κοιλιά σε κάποια σημεία. Στη πραγματικότητα αυτόν τον σκόπελο δεν τον αποφεύγουν τελείως, αφού ένα μικρότερο tracklist θα έδινε ένα πιο σφιχτοδεμένο αποτέλεσμα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πέφτουν στην παγίδα των fillers. Σε σχέση με τον προκάτοχό του το ''Is The Is Are'' έχει μία πιο pop προσέγγιση, με λιγότερο επιθετικές κιθάρες αλλά σε καμία περίπτωση με λιγότερες κιθάρες. Το ''Dopamine'' είναι ένα εξαιρετικό single, που θα τους εξασφαλίσει τόσο ραδιοφωνικό airplay όσο και μία σταθερή επιλογή σε indie sets στα διάφορα bar. Τα ''Out Of Mind'', ''Under The Sun'' και ''Valentine'' είναι μερικά από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν με τις κιθάρες να έχουν τον πρώτο λόγο στον pop κόσμο των Diiv. Στο ''Blue Boredom (Skye's Song)'' έχει διάχυτη μία '80ς ατμόσφαιρα, καθόλα ταιριαστή με το ύφος του συγκροτήματος. Εξάλλου το new wave των '80ς είναι από τις βασικές επιρροές τους. Το ''Is The Is Are'' μπορεί να μην είναι ο δίσκος που θα αλλάξει τη μουσική της εποχής μας αλλά είναι ένα φρέσκο άκουσμα που θα αρέσει στους ακροατές της ανεξάρτητης μουσικής. Πολλοί από αυτούς αναμένεται να τον συμπεριλάβουν και στα καλύτερά τους για το 2016.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon