Thee Oh Sees - Mutilator Defeated At Last

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ακόμα ένας κρίκος έρχεται να προστεθεί στην μακρά αλυσίδα της δισκογραφίας των Thee Oh Sees. Το ''Mutilator Defeated At Last'' έρχεται έναν χρόνο μετά το εξαιρετικό ''Drop'' και αποτελεί τον άξιο διάδοχο του. Κάτι όχι και ιδιαίτερα δύσκολο για τη μπάντα του John Dwyer, μιας και όλοι τους οι δίσκοι κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Πέρα από τους δίσκους μεγάλο βαθμό παίρνουν και στις live εμφανίσεις τους, όπως μας πληροφόρησαν και όσοι τους είδαν στο φετινό Plissken. Και στον καινούργιο δίσκο οι Thee Oh Sees δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από αυτά που μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Garage, rock 'n' roll, ψυχεδέλεια δοσμένα μέσα από την προσωπική οπτική των Thee Oh Sees. Άλλοτε διασκεδαστικοί και άλλοτε περισσότερο πειραματικοί οι Καλιφορνέζοι κάνουν αυτό που γνωρίζουν άριστα. Δηλαδή να αποτυπώνουν στα αυλάκια των δίσκων τους την αγάπη τους για τη rock κουλτούρα.

Οι Thee Oh Sees δεν είναι το συγκρότημα που διαθέτει singles εμπορικών προδιαγραφών. Η δύναμη τους είναι το συνολικό feeling που αποπνέουν οι δίσκοι τους. Έτσι και στο ''Mutilator Defeated At Last'' η μπάντα από τη Καλιφόρνια κάνει μία γρήγορη ανασκόπηση σε όλα αυτά που αγαπά. Από τους ψυχεδελικούς ήχους του εναρκτήριου ''Web'' στο παραμορφωμένο rock 'n' roll του ''Poor Queen'' είναι μισό τσιγάρο δρόμος για τον John Dwyer. Στο ''Withered Hand'' είναι απλά καταιγιστικοί, ενώ στο ''Turned Out Light'' κλείνει το μάτι στους Black Rebel Motorcycle Club. Το ''Lupine Ossuary'' δείχνει πως πρέπει να παίζεται το ηλεκτρισμένο rock 'n' roll εν έτει 2015 και αποτελεί τη καλύτερη απάντηση σε όσους διαλαλούν εδώ και χρόνια τον θάνατό του. Πιο πιθανό είναι να μας θάψει παρά να το θάψουμε εμείς. Εξάλλου η βενζίνη του κινητήρα του είναι η ύπαρξη παρεών που θέλει να ερευνήσει τα βασικά της μουσικής χρησιμοποιώντας κιθάρες, μπάσο και drums. Και αυτές θα υπάρχουν για πάντα. Στα ''Sticky Hulks'' και ''Palace Doctor'' επανέρχονται σε ψυχεδελικά τοπία ενώ παράλληλα φλερτάρουν και με το kraut rock. Λιτοί και περιεκτικοί οι Thee Oh Sees στο ''Mutilator At Last'', αποφεύγουν τη φλυαρία και τα περιττά φτιασιδώματα, κεντράροντας στην ουσία. Παρεμπιπτόντως με τέτοια δισκογραφία θέτουν πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνουν οι Fall της γενιάς τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon