Best Coast - California Nights

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''California Nights'' έρχεται τρία χρόνια μετά το απλά συμπαθητικό ''The Only Place'' και δύο χρόνια μετά το σαφώς καλύτερο E.P. ''Fade Away''. Η καλύτερη πάντως στιγμή για ο καλιφορνέζικο ντουέτο, εξακολουθεί να είναι το ντεμπούτο τους ''Crazy For You'' του 2010. Κάτι που συνηθίζεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκροτημάτων που κινούνται σε παρεμφερή ηχητικά πεδία με τους Best Coast, να έχουν ένα ενθουσιώδες ντεμπούτο και από εκεί και πέρα να αρχίζει μία σταδιακή πτώση. Αυτό μάλλον έχει να κάνει ότι το είδος της φαζαρισμένης girly surf pop δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά ανακυκλώνεται σε διάφορες μορφές εδώ και δεκαετίες. Αυτό που τράβαγε εξαρχής τα βλέμματα στους Best Coast, ήταν η εκρηκτική παρουσία της τραγουδίστριας και συνθέτριας Bethany Cosentino. Χωρίς να έχει κάποια χαρακτηριστική φωνή που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα του χώρου, αλλά να είναι απλά λειτουργική, η Cosentino ξεχώρισε με τη συνολική παρουσία της. Ένα hipster icon που χρησιμοποίησε κατά κόρον τα social media για τη προβολή της με τον αέρα μίας star του Hollywood. Προφανώς μένοντας κάποιος στη Καλιφόρνια αποκτά και κάτι από τον αέρα της Μέκκας του κινηματογράφου. O Bob Brunno, ο Ιάπωνας με το nerd look, λειτουργεί ως το ιδανικό συμπλήρωμα στην Cosentino, προσθέτοντας τις απαραίτητες παραμορφώσεις στις κιθάρες και δίνοντας έναν πιο underground χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα.

Καλά όλα αυτά αλλά εμείς θέλουμε να ακούσουμε μουσική και να δούμε τι έχει να πει το ''California Nights'' σε αυτόν το τομέα. Ο δίσκος, όπως και αναμένονταν δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο ηχητικά για τους Best Coast. Εξάλλού ποτέ δεν μας υποσχέθηκαν ότι φτιάχτηκαν για να αλλάξουν τη μουσική, απλά το μόνο που θέλουν είναι να προσθέσουν μία δόση fun, άλλοτε εκρηκτικού και άλλοτε γλυκόπικρου, σε μία σκηνή που ανακυκλώνει τα ίδια υλικά εδώ και δεκαετίες. Πάντα με έναν τίμιο δρόμο και ακολουθώντας όλα τα κλισέ του είδους που επέλεξαν να υπηρετήσουν. Το εναρκτήριο ''Feeling Ok'' ξεχωρίζει για το αυθεντικό pop feeling που διαθέτει, ενώ στο ''Heaven Sent'' οι κιθάρες είναι αρκετά πιο παραμορφωμένες από όσο μας έχουν συνηθίσει οι Best Coast στο παρελθόν. Το ''Fine Without You'' είναι το κλασσικό single που υπάρχει σε κάθε δίσκο τους και στιχουργικά διαπραγματεύεται αυτό που λέει ο τίτλος του και αποτελεί το σχεδόν μόνιμο θέμα των στιχουργικών αναζητήσεων της Cosentino. Τα up tempo ''In My Eyes'' και ''So Unaware''  έχoυν όλα τα προσόντα για μία βραχύβια καριέρα στα d.j. set των indie bars, ενώ από τα πιο χαμηλότονα κομμάτια ξεχωρίζουν τα ''Sleep Won't Ever Come'' και ''Wasted Time''. Στο ομώνυμο πεντάλεπτο κομμάτι, οι κιθάρες φλερτάρουν με το shoegaze κάτι, που θα μπορούσε να είναι και οδηγός για το μέλλον τους, αν αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από τη girly κιθαριστική pop. Γενικά το ''California Nights'' ακούγεται ευχάριστα, χωρίς να εντυπωσιάζει. Στα συν του η περίοδος που κυκλοφορεί, μιας και είναι ένας τελείως καλοκαιρινός δίσκος.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon