"Το κλέφτικο | Εμείς οι Έλληνες" στο θέατρο act [16,17,18/1]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει

Το κλέφτικο | Εμείς οι Έλληνες

Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο ανέβασμα του θεατρικού έργου Λαχταρά_ω της Σάρα Κέην στο θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα και στο θέατρο act στην Πάτρα, η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη επιστρέφει με μια ξεχωριστή παράσταση βασισμένη στο ποίημα «Το Κλέφτικο» του Γιώργου Πρεβεδουράκη και το άρθρο «Εμείς κι οι Έλληνες» του Δημήτρη Δημητριάδη:

Δυο άνθρωποι συζητούν μαζί με το κοινό για την Ελλάδα του σήμερα. Το λεβέντικο ελληνικό έθνος, οι σύγχρονοι απόγονοι των μεγάλων ηρώων της ελληνικής ιστορίας τίθενται με χιούμορ και σαρκασμό σε αμφισβήτηση από τους δυο ηθοποιούς, τόσο ως προς την ένδοξη καταγωγή και ταυτότητά τους, όσο και ως προς τη στάση ζωής τους την τελευταία δεκαετία. Παρουσιάζουν στο κοινό τους προβληματισμούς τους και το πώς βλέπουν οι ίδιοι τα πράγματα, με άξονα την επιθυμία τους να βρουν κι άλλους (μέσα από το κοινό) που σκέφτονται και νιώθουν σαν αυτούς.

Μια παράσταση που δεν ήθελε να είναι παράσταση αλλά πώς γίνεται να μην είναι, όπως μια γενιά που ήθελε να είναι αμέτοχη και μια άλλη που ήθελε να είναι εξασφαλισμένη, αλλά πώς γίνεται να είναι, όπως μια κουλτούρα που ήθελε να είναι γνήσια αλλά πώς γίνεται να είναι.

Αλλά δε βαριέσαι, θα τη βρούμε την άκρη, οι Έλληνες πάντα τη βρίσκουν -έλα γεια μας, εβίβα!

Σύλληψη ιδέας - Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνικά: Φαίδρα Χάρδα
Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου
Παίζουν: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη,  Μαρία Μαμούρη
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Η παράσταση «Το Κλέφτικο: Εμείς κι οι Έλληνες» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Bob theatre festival το Μάιο του 2013.

Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στις 21.15.
Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)
Τιμές εισιτηρίων: 10€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon