Elephant Stone – s/t [The Orchard Records, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Elephant Stone είναι μια ακόμα μπάντα γέννημα θρέμα της πλούσιας μουσικής σκηνής του Καναδά που την τελευταία δεκαετία έχει αναδείξει αρκετά σπουδαία σύγχρονα συγκροτήματα. Το ντεμπούτο τους το 2009 πέρασε απαρατήρητο και μόλις φέτος η δεύτερη κυκλοφορία τους ήρθε για να τους εντάξει στην ανερχόμενη γενιά της indie pop. Το όνομα τους παραπέμπει ευθέως στο αντίστοιχο τραγούδι των Βρετανών Stone Roses αποτίωντας έτσι φόρο τιμής σε μια από τις βασικές τους επιρροές. Οι αναφορές όμως στην Britpop δεν αποτελούν το μόνο στοιχείο του ήχου τους. Ο ιθύνων νους της μπάντας Rishi Dhir άρχισε να εξευρευνά την παραδοσιακή μουσική της Ινδίας ήδη απο συμμετοχές του σε άλλα σχήματα (όπως οι Brian Jonestown Massacre) και σιγά σιγά τα υιοθέτησε και στους Elephant Stone. Το δεύτερο και ομώνυμο άλμπουμ ξεκινάει αρκετά δυνατά με το Setting Sun να είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα της αισθητικής του. Ψυχεδελικό υπόβαθρο, τρόπος παιξίματος που μας οδηγεί πίσω στα 60’s και ιδιαίτερα στους Beatles και στους The Kinks και ατμοσφαιρικά φωνητικά συνθέτουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Από το Master of War που φαντάζει αρκετά οικείο και γνώριμο εως την νοσταλγικότητα του A Silent Moment και από τις ανατολίτικες περιπλανήσεις του Sally Go Round the Sun εως το αιθέριο ορχηστρικό κλείσιμο του The Sacred Sound, ο δεύτερος δίσκος των Elephant Stone είναι ένας πολύ όμορφος ποπ δίσκος που σε ταξιδεύει μέσα απο πολλά χώρες και μουσικά ιδιώματα. Μπορεί να θυμίζει πολλά από το παρελθόν δεν παύει όμως να συνδυάζει και να ισσοροπεί ιδανικά ανάμεσα από διαφορετικά στοιχεία που όλα όμως δένουν ταιριαστά στο τελικό αποτέλεσμα. 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon