Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Δεύτερες Ζωές"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι εκδόσεις «Πικραμένος» σάς προσκαλούν την ερχόμενη Κυριακή, 17.3.2019, στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Σαμψώνα με τίτλο «Δεύτερες Ζωές», στο MONK (Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι), ώρα: 18.00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άννα Γαλανού, συγγραφέας, Κορίνα Βασιλοπούλου,  δημοσιογράφος, Τατιάνα Μουκάκου, συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Ελένη Φυσέκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μία εποχή που ο ρόλος της γυναίκας είναι περιορισμένος, δυο γυναίκες κατορθώνουν να ξεχωρίσουν, πληρώνοντας σκληρό αντίτιμο. Μαριώ και Ειρήνη, μάνα και κόρη. Κεφαλονιά, αρχές του 20ού αιώνα. Η Μαριώ υποτάσσεται στην πίεση του πατέρα της και παντρεύεται. Ο γάμος της καταλήγει σε φιάσκο κι έτσι σύντομα επιστρέφει στο πατρικό της με την κόρη της Ειρήνη.

Τα χρόνια περνούν κι η Ειρήνη, μεγάλη πια, εγκαταλείπει την Κεφαλονιά για την Κέρκυρα, σ’ ένα ταξίδι που πίστευε πως θ’ άλλαζε τη ζωή της. Έρωτες, απώλειες, ελπίδες, σχέδια, χρήμα, εξουσία και πολλές απογοητεύσεις, αλλάζουν τα σχέδια της, οδηγώντας τα βήματά της στη Θεσσαλονίκη, τον τελικό της προορισμό. Οι προτεραιότητές της αλλάζουν κι η Ειρήνη σύντομα αντιλαμβάνεται πως ανεξάρτητα απ’ τους ανθρώπινους σχεδιασμούς και επιθυμίες, η ζωή ακολουθεί τη δική της αυτόνομη πορεία, πέρα από συμβάσεις και κοινωνικά δεδομένα. 

Δεύτερες Ζωές, ένα δυνατό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής σ’ ένα ταξίδι που ανατρέπει ζωές, ξεπερνώντας Κύκλωπες και Συμπληγάδες για να αποδείξει περίτρανα πως κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

Η συγγραφέας:

Η Κατερίνα Σαμψώνα ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Το Δεύτερες Ζωές είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ Faceboοk
http://www.yapi.gr/​

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon