Manifest 2018

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Μια μεγάλη μέρα για τα συναυλιακά  δεδομένα της Πάτρας. Η επιστροφή του Manifest ειναι γεγονός. Με ενα πολύ δυνατό line-up με local αλλα κυρίως γνωστές μπάντες του πιο βαριού ήχου στον ιδιαίτερο χώρο του εργοστασίου τέχνης.

Ας αφήσουμε όμως τις όμορφες περιγραφές και πάμε στο ζουμί.

Μουσικά η Παρασκευή ήταν πιο κοντά στο ψυχεδελικό stoner.

Δυστυχώς δεν πρόλαβα τους Monovine αλλά άκουσα καλά λόγια για αυτούς άλλωστε ποιος δεν γουστάρει 90ς grunge ηχο με νέα vibes? Για εμένα το φεστιβάλ άρχισε με μια απο της αγαπημένες μου ελληνικές μπάντες τους Naxatras. Πολύ όμορφος ψυχεδελικός ήχος που πραγματικά σε ταξιδεύει, με την συνεισφορά του φωτισμού στο χώρο και την σκηνη καθώς και της χορεύτριας, η οποία μάλλον όχι τόσο επιτυχημένα ήθελε να παρασύρει στο χορό τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά ανεβαίνουν οι 1000Μods επί σκηνής, έτοιμοι να αναπληρώσουν την ένταση που πιθανόν δεν προϋπήρχε, με τον πιο σκληρό ήχο τους. Τους περίμενα πιο δυνατούς αλλά δεν απογοήτευσαν και το κοινό έδειξε ότι γουστάρει ανάβοντας φωτοβολίδες και ανοίγοντας πιτ στα πικ τους.

Περνώντας στην δεύτερη μέρα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα προς τα καλά κατά βάση. Πρώτοι πάτησαν πόδι στο συναυλιακό σανίδι οι 32Bastards. Οι ανερχομενοι Πατρινοί που μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP δεν εχουν κάνει λαιβ που να μην τα έχουν σπάσει όλα. Έτσι και τώρα γεμάτοι τσίτες και γκάζια ξεδίπλωσαν τον χαρακτηριστικό punk n roll ήχο τους, από το setlist τους δεν έλλειψε και ενα πολυ δυνατό cover του Too drunk too fuck των Dead Kennedys. Εν συνεχεία έχουμε τους Nightstalker, εγκαθιδρυμένους σαν τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα του heavy rock/stoner ήχου, που δυστυχώς δεν επιβεβαίωσαν την φήμη τους. Ο αγαπημενος Argie ήταν εκεί να ανεβάζει το κοινό, χωρίς όμως πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία, όταν το κοινό δεν ήξερε το κομμάτι. Τέλος για κλείσιμο του Manifest, ειχαμε μια μπάντα που οταν πρωτοβγήκε είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό, με τον συνδυασμό του ηπειρωτικού με στόνερ ηχο, που δεν είναι άλλοι απο τους VIC (Villagers of Ioannina City). Βέβαια από τότε σαν να μας έχουν ξεχάσει και να μην έχουν βγάλει κατι σε καινούργιο υλικό. Παρόλα αυτά οι fans έδειξαν να μην πτοούνται και μπήκαν στο χορό.

Τελικά το Manifest ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ και δείχνει ότι μπορούν να οργανωθούν ωραίες φάσεις στην Πάτρα αρκεί να έχουμε το κοινό να στηρίζει και την διοργάνωση να ειναι τεχνικά πιο άρτια.

Άλεξ Παπαλεξανδρής - Sinradio.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon