Παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστόρηματος "Τα μωρά της Αθηνάς"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Πάνου Ιωαννίδη «Τα μωρά της Αθηνάς» θα παρουσιάσουν στην Πάτρα το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και οι εκδόσεις «Πηγή» την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, ώρα 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42), δίπλα στο βιβλιοπωλείο. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο επ. καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Καζαντζίδης.

«Τα Μωρά της Αθηνάς» είναι ένα σύγχρονο νουάρ μυθιστόρημα, που προσπαθεί να αποτυπώσει σε πρώτο επίπεδο την περίπλοκη διαδικασία αφομοίωσης των νέων ανθρώπων και της αναζήτησης της ταυτότητάς τους σε έναν κόσμο με παλιές δομές. Παράλληλα αποτελεί ένα έμμεσο σχόλιο πάνω στην ελληνική οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς.

Η ιστορία ξεκινά με τον Γρηγόρη Μπέη, νέο και όμορφο, πρωτοπόρο επιχειρηματία με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα («άντρας με αρραβωνιαστικιά και ερωμένη, γιος βουλευτή και πρώην υπουργού»), ο οποίος βρίσκεται νεκρός στην κοίτη ενός καταρράκτη κάπου στη Βόρεια Ελλάδα. Η αδελφή του Αντιγόνη, μια γοητευτική αρχιτεκτόνισσα της επαρχίας, αναθέτει στον Πέτρο Ριβέρη, ιδιωτικό ντετέκτιβ, να βρει τι συνέβη στον μικρότερο αδελφό της.

Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1978. Το βιβλίο «Τα Μωρά της Αθηνάς» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά την ποιητική συλλογή «Ποιήματα της Στιγμής και άλλες Ουτοπικές Ιστορίες», ενώ το διήγημά του «Η Γυναίκα από τη Ζυρίχη» διακρίθηκε στον πρώτο διαγωνισμό της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών. Ζει στη Δράμα με τη σύντροφό του και τον γιο τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon