Πήγαμε στο live του Παύλου Παυλίδη & B - Movies και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συναυλία του Παύλου Παυλίδη με τους B-Μovies, χωρίς να το πολυσκεφτούμε, αποφασίσαμε να πάμε. Για τους περισσότερους εδώ, στο Presspop είχαν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από το τελευταίο, άτυπο ραντεβού με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη. Αυτή τη φορά ο χώρος που τον φιλοξένησε ήταν η Αίγλη, με τους Πατρινούς B-Sides να ζεσταίνουν τον κόσμο που κατέφθανε, από τις 21:30 περίπου και μετά. Οι B-sides και αυτοί με καινούργιο δίσκο τον “The End Is Near” και με κομμάτια όπως το “Safe” να έχουν παίξει και ξεχωρίσει καιρό τώρα στη Πάτρα, καθώς και με παλαιότερα κομμάτια τους όπως το “Mom” και “Rain” , αποτέλεσαν ένα άκρως ενδιαφέρον ξεκίνημα της βραδιάς!

Γύρω στις 22:30 ήταν η ώρα να πάρει τη θέση του στη σκηνή ο Παυλίδης μαζί με τους ανανεωμένους όπως παρατηρήσαμε B-Movies, με αντικατάσταση στον επί χρόνια κιθαρίστα Θανάση Dzingovic. Με ολοκαίνουργιο δίσκο τον “Μια Πυρκαγιά Σε Ένα Σπιρτόκουτο” από την Inner Ear στις αποσκευές του, πληροφόρησε χαρακτηριστικά τον κόσμο ότι το πρώτο μισάωρο θα είναι αφιερωμένο στα νέα του κομμάτια και έπειτα θα ξεκινήσει η συναυλία. Αυτό δε μας χάλασε καθόλου, διότι ήμασταν ενημερωμένοι ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους δίσκους που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια, πράγμα που μας το επιβεβαίωσε και ζωντανά. Έπειτα και από τις απαραίτητες ακροάσεις στο σπίτι ξεχωρίσαμε τα κομμάτια “Στις Ακτές Του Παραδείσου” και “Το Τέλος Του Κόσμου”, τα οποία κερδίζουν επάξια μια θέση στο setlist τα επόμενα χρόνια.

Ο Παυλίδης με στη πάροδο των χρόνων έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και μοναδικό δέσιμο με τους θαυμαστές του, το οποίο είναι φανερά αισθητό στην αύρα κάθε ζωντανής του εμφάνισης. Έπαιξαν κλασσικά πλέον κομμάτια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όπως το “Ατλαντίς”, “Πάρε με μαζί σου”, “Φωτιά στο Λιμάνι”, “Το τρένο φάντασμα” και πολλά άλλα, τα οποία κάθε φορά περιμένεις να ακούσεις με την ίδια ανυπομονησία. Κομμάτια που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το ταξίδι που προσφέρουν σε αναμνήσεις και όμορφες στιγμές, έρωτες και ζεστά καλοκαίρια εκφράζοντας παράλληλα μέσα από τους στίχους τους πράγματα και σκέψεις, με τον πιο γλαφυρό και ποιητικό τρόπο. Με τα απαραίτητα διαλείμματα και encore, ο κόσμος τραγουδούσε, συμμετέχοντας και αυτός με τον τρόπο του διαδραστικά στην ολοκλήρωση του live. Ο ίδιος, ακούραστος και με τρομερή όρεξη ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τις δυόμιση ώρες live, κάνοντας οποιονδήποτε διαμαρτυρόταν ότι κουράστηκε να νιώθει άβολα. Κάπως έτσι και με την ελπίδα ότι θα τον πετύχουμε και πάλι σε κάποιο από τα προσεχή καλοκαιρινά φεστιβάλ, ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τον Παύλο Παυλίδη, περνώντας ένα πολύ όμορφο βράδυ Παρασκευής στην ανοιξιάτικη Πάτρα!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon