Προβολές Ταινιών Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον Συνδετήρα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

O Συνδετηράς παρουσιάζει 3 Γαλλόφωνες ταινίες σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Δευτερα 14/12 -21:30 - Hippocrates - comedy
Τεταρτή 16/12 - 21:30 - Violette - drama
Δευτερα 21/12 - 21:30 - 9 Mois ferme - comedy

Hippocrates:
Σκηνοθέτης: Thomas Liltic
Ηθοποιοί: Vincent Lacoste, Reda Kateb, Jacques Gamblin, Marianne Denicourt, …
Χρονιά: 2013
Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά

Ο Μπέντζαμιν θα γίνει σπουδαίος γιατρός, είναι σίγουρος. Αλλά στην πρώτη του πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο που δουλεύει ο πατέρας του όλα πηγαίνουν στραβά. Η πρακτική αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ’ ό,τι στη θεωρία. Οι ευθύνες είναι βαριές, ο πατέρας του απουσιάζει και ο συνάδελφός του, Αμπντέλ, είναι ένας αλλοδαπός γιατρός πιο έμπειρος από αυτόν.

Violette 

Σκηνοθεσία-σενάριο: Martin Provost. 
Ηθοποιοί:Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Nathalie Richard.
Χρονιά: 2013
Διάρκεια: 2 ώρες και 9 λεπτά 
H Βιολέτ Λεντύκ, που γεννήθηκε εκτός γάμου στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά τη Σιμόν Μποβουάρ στα μεταπολεμικά χρόνια στο Σαν Ζερμέν ντε Πρε. Έτσι αρχίζει μια έντονη σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, στην οποία η Βιολέτ θα αναζητήσει την ελευθερία της μέσω της γραφής ενώ η Σιμόν είναι πεπεισμένη ότι κρατά στα χέρια της το μέλλον μια αντισυμβατικής συγγραφέως. 

9 mois ferme

Σκηνοθέτης: Albert Dupontel
Ηθοποιοί: Sandrine Kiberlain, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Philippe Duquesne, …
Σενάριο: Albert Dupontel
Χρονιά: 2012
Διάρκεια: 1 ώρα και 22 λεπτά
Μια νέα, η Αριάνα, πολέμιος των αυστηρών ηθών και ορκισμένη εργένισσα, θα βιώσει ένα ισχυρό σοκ, μαθαίνοντας ότι είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας του παιδιού είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Τι μπορεί να έγινε για να φτάσει εκεί; Μια τρελή κωμωδία, επιτυχία έκπληξη της χρονιάς- βραβείο César 2014 καλύτερου σεναρίου για τον Dupontel και βραβείο César καλύτερης γυναίκας ηθοποιού για την Sandrine Kiberlain.

Είσοδος Ελεύθερη

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon