O Κινητοματογράφος Πατρών ταξιδεύει με την ταινία "Ο Αδερφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η μεγάλη των ντοκυμανταίρ γιορτή στο "Σινέ Παντάνασσα" δεν πρόλαβε να τελειώσει και ο διά "γυμνού οφθαλμού" Κινητοματογράφος Πατρών (ο Αυθεντικός, Ανυπότακτος κι Ανθρώπινος) ταξιδεύει στην παραλία Λακκόπετρας γιά να προβάλλει, μιά ξεχωριστή ταινία.

Πρόκειται γιά την προβολή της ταινίας "Ο Αδερφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους" του Στέφανο Τσιπάνι (Mio fratello rincorre i dinosauri - Stefano Cipani).

Η προβολή θα γίνει με ελεύθερη είσοδο, την Δευτέρα το βράδυ, στις 21.45, στο καταπράσινο αίθριο του TERRA ROSSA Restaurant - Cafe Bar, στην παραλία Λακκόπετρας, δίπλα από την θάλασσα.

Διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Λακκόπετρας "ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ" σε συνεργασία με τον "γυμνό οφθαλμό" και την NS SOUND.

Να σημειωθεί, ότι ταινία προβάλλεται γιά ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Αχαΐα (πιθανότατα θα προβληθεί και στο "Σινέ Παντάνασσα" στον νέο κύκλο προβολών, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 19 Αυγούστου), ενώ η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το Cinedoc Kids και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Tempo Forte.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

"Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ" - ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΠΑΝΙ (Mio fratello rincorre i dinosauri - Stefano Cipani)
ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Τζάκομο Ματσαριόλ, που είναι και συν-σεναριογράφος της ταινίας.

Τόσο το βιβλίο αρχικά, όσο και η ταινία στην συνέχεια, έχουν να κάνουν με την σκληρή προσπάθεια του συγγραφέα να αποδεχθεί την αλήθεια.

Ο Τζάκομο είναι πέντε χρόνων, έχει δύο αδερφές κι, όπως όλα τ' αγοράκια, λαχταρά ένα αδερφάκι για να παίζει μαζύ του.

Ώσπου ένα βράδυ μαθαίνει, ότι, τελικά, θα αποκτήσει το αδερφάκι, που τόσο λαχταράει, μόνο, που θα είναι λιγάκι διαφορετικό.

Γιά τον Τζάκομο διαφορετικός σημαίνει "σούπερ ήρωας". Κι ύστερα έρχεται στον κόσμο το αδερφάκι του, που είναι, σίγουρα διαφορετικό από τα άλλα παιδιά,αλλά δεν έχει καμία σούπερ δύναμη. Στο τέλος ο Τζάκομο θα ανακαλύψει και την λέξη Down και ο ενθουσιασμός του μετατρέπεται, αρχικά, σε άρνηση και στη συνέχεια σε ντροπή. 'Εφηβος, πιά, ντρέπεται γιά τον αδερφό του σε τέτοιο βαθμό, που κρύβει από το κορίτσι του την ύπαρξή του.

Τελικά, διανύοντας την εφηβεία και ζώντας δίπλα στον αδερφό του Τζοβάννι, ο Τζάκομο θα συνειδητοποιήσει, ότι η αρχική του αίσθησή του δεν ήταν λάθος.

Κι όταν αφήσει την ζωντάνια του Τζοβάννι να τον παρασύρει, θα καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ο "διαφορετικός" αδερφός του είναι, πραγματικά, ένας σούπερ ήρωας και σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος φίλος του.

Το βιβλίο "Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους" του Τζάκομο Ματσαριόλ εκπλήσσει, συγκινεί, διασκεδάζει και προβληματίζει.

Το ίδιο ακριβώς κάνει με τρόπο θαυμαστό ο 35χρονος Ιταλός σκηνοθέτης Στέφανο Τσιπάνι με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Μιά γλυκόπικρη οικογενειακή ταινία, που μιλάει με εξαιρετικό τρόπο γιά την ατέλεια και την ποικιλομορφία.

(το βιβλίο Τζάκομο Ματσαριόλ "Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους" κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Αντωνίας Κιλεσοπούλου) 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stefano Cipani
ΣΕΝΑΡΙΟ: Fabio Bonifacci, Giacomo Mazzariol
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sergi Bartrolí
ΜΟΝΤΑΖ: Massimo Quaglia
ΜΟΥΣΙΚΗ: Lucas VidalΠΑΙΖΟΥΝ: Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy de PalmaΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ivana Gargiulo
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Gemma Mascagni
ΧΡΩΜΑ: Έγχρωμο
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιταλία, Ισπανία
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102 λεπτά

ΒΡΑΒΕΙΑ / ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου
ΗΛΙΚΙΑ: 9+

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon